⬅ חזרה לאינדקס

קרנות חו"ל ונדל"ן בארה"ב

🕒 פורסם בתאריך: 12/02/2016 15:19
שלום לכולם

אז אחרי לא מעט זמן שאני קורא בבלוג ובפורום כאן, נרשמתי.

התחלתי לאט לאט ביישום הרעיונות של "המשקיעה", וממש לאחרונה העברתי את הכסף לבית השקעות, אחרי שהבנתי שהתנאים בבנק (גם לאחר מיקוח) לא מספיק טובים.

יש לי 2 שאלות שאשמח לקבל עליהן תשובה:

1. אני מנסה להחליט על הקצאת הנכסים, וכדי לדאוג לפיזור רחב, חשבתי על השקעה בקרן נדל"ן. ראיתי שיש קרן מחקה נדל"ן ארה"ב.

השאלה היא מה רמת הסיכון והתנודתיות של הקרן? האם יש היגיון בהקצאה של 10% מהכסף לטובת הקרן הזו?

2. שאלה טכנית לגבי קרן נאמנות ישראלית המחקה מדד בחו"ל - נניח שיש קרן מחקה מדד stoxx europe 600, והמדד הנ"ל איבד 3% אתמול. מתי זה ישתקף במחיר הקרן המחקה? ראיתי שיש דיליי של יום אחד לפחות, השאלה האם זה יותר מזה?

תודה רבה
🕒 פורסם בתאריך: 12/02/2016 16:25
יש כמה דיונים בפורום לגבי קרנות ריט למיניהן.

בגדול קרנות ריט סובלות מהחסרונות של שוק ההון (תנודתיות גבוהה, חוסר שליטה, אחוז פשיטות רגל גבוה במהלך משברים) אבל לא נהנות מהיתרונות של הנדל"ן האמיתי.

@אורי ניסח את זה בצורה מאוד יפה בתגובה קודמת שלו ובקצרה קרנות ריט הן "הרע משני העולמות".
🕒 פורסם בתאריך: 12/02/2016 21:37
גבוהה, לפחות כמו הסנופי אם לא יותר.

אין הגיון בלהקצות 100% לאף אפיק בודד שאינו מפוזר דיו.

אני חולק על אורי, קרנות הריט הם הטוב שב2 העולמות, אבל חיסרון בריטים הוא אכן הפחת שלא קיים.
🕒 פורסם בתאריך: 12/02/2016 23:07
לגיטימי. תוכל לפרט? מהם היתרונות של נדל״ן ושל שוק ההון שבאים לידי ביטוי בריט? מהם החסרונות של שני אפיקים אלו שאינם באים לידי ביטוי בקרנות מסוג זה? תודה.
🕒 פורסם בתאריך: 13/02/2016 18:17
תודה על התגובות.

אם כך, אילו עוד אפשרויות עומדות בפני המשקיעים בעת הזאת, מלבד מניות ואג"ח (ומזומן כמובן)?

ואם מישהו יודע, אשמח לקבל תשובה גם לשאלה השנייה בפוסט המקורי.
🕒 פורסם בתאריך: 13/02/2016 19:37
אילו עוד אפשרויות אתה צריך חוץ ממניות ואג"ח?
🕒 פורסם בתאריך: 13/02/2016 19:55
לא אמרתי שבהכרח צריך :)

אבל במידה ויש אפשרות לגוון עוד (=לפזר) את התיק, נראה לי עדיף, לא?
🕒 פורסם בתאריך: 13/02/2016 20:14
השאלה הראשונה שאתה צריך לשאול את עצמך היא מה המטרה של התיק ולכמה זמן הוא נועד.

בלי תשובות לשאלות הללו אין באמת תשובות נכונות ותשובות לא נכונות לשאלות האחרות שלך.
🕒 פורסם בתאריך: 13/02/2016 20:33
כבר שאלתי את עצמי.. נניח שהמטרה היא להגיע לסכום מסוים עוד 5+ שנים

(כן, אני יודע שחלק יגידו ש-5 שנים זה מעט מדי זמן בשביל מניות, אבל אני מודע לסיכון ולאחוז מהתיק שיכול להימחק כתוצאה ממפולת במדדי המניות.)
🕒 פורסם בתאריך: 13/02/2016 20:42
יתרונות שעולים בראשי:

1. ניהול מקצועי ע"י אנשי מקצוע.

2. רקורד הסטורי לכל הקרנות (חלקם ותיקות מאד).

3. פיזור רחב בתוך הקרן.

4. יכולת לפזר סקטורים שונים של קרנות ריט בקלות.

5. הקרן בשום פנים ואופן לא תתקשר אליך לומר לך שהלך הדוד/מזגן/קצר וכו'.

6. הטבת מס אדירה בדמות 0% על ההכנסה משכירות של נכסי הקרן.

7. מינוף פנימי של הקרן בריבית טובה יותר ממה שאתה יכול להשיג.

8. שקיפות מלאה.

9. מנגנון MTM, בכל רגע נתון אתה יודע כמה שווה האחזקה שלך (יתרון זה יכול להוות גם חיסרון פסיכולוגי).

10. יכולת לקבל מינוף נוסף על המניות בקרן.

11. חייבים תשלום דיבידנד קבוע וגבוה.

12. עלויות עסקה שואפת לאפס.

13. יתרונות מס לנטואיסט המשקיע בריטים בחו"ל. (מס של 25% במקום מס שולי בנכס מסחיר, פטור ממע"מ)

14. יכולת לרכוש אחוזים בנכסים שאדם רגיל אינו יכול לרכוש (קניונים, בתי אבות ואפילו DATACENTER של שרתים).

15. בריט לא יכול להיות שהנכס אינו מושכר ואתה תאלץ לשלם ועד בית/ארנונה/דמי ניהול וכו'

16. ריט לא ידרוש ממך להוציא X כסף כל Y שנים על הוצאות שיפוץ ואחזקה.

17. נזילות הרבה יותר גבוהה, בכל רגע נתון אתה יכול לרכוש או למכור בניגוד לנדל"ן "בלטות" שיכול לקחת חודשים ארוכים.

מניח שישנם עוד יתרונות שלא חשבתי עליהם, כמובן שגם לאחזקה ישירה בנדל"ן יש את היתרונות שלה.

ג"נ: מחזיק במספר קרנות ריט ומשקיע גם בנדל"ן ישירות.
🕒 פורסם בתאריך: 14/02/2016 00:35
חשבתי על עוד יתרונות:

18. אפשרות לרכוש בסכומים קטנים מאד ועד גדולים מאד.

19. לא חייבים לממש את כל הנכס, אפשר לממש חלק ממנו.

20. בריט יש לך המון שותפים שקטים, אתה לא תריב איתם, אם יש לך נדלן "בלטות" המרבה בשותפים המרבה בריבים.

21. יכולת לרכוש לקבל חשיפה לנדל"ן בהרבה מדינות בעולם כולל חשיפה מטבעית.

22. יכולות גידור קלות, פשוטות וזולות.