⬅ חזרה לאינדקס

מיסוי חשבונות בחו"ל, איך זה עובד ?

🕒 פורסם בתאריך: 11/03/2021 23:10
יש לי חשבון באינטרקטיב (לא ישראל, הבינלאומי), כשפתחתי אותו מילאתי שאני אזרח ישראלי וסיפקתי להם את הת"ז כTIN

אני יודע שבסוף השנה אני אצטרך להגיש דוח למס הכנסה (בישראל)

1. מה שאני לא מבין, הם "סומכים עליי" בהקשר הזה ? ז"א עד כה לא ראיתי שלוקחים ממני מיסים (ומכרתי דברים ברווח)

האם לאחר שאני משלם מס בישראל, צריך איכשהו לדווח להם על כך ? או שמבחינתם ברגע שמילאתי "אני אזרח ישראל" לא מעניין אותם המיסוי שלי

2. איך מדינת ישראל מוודאת ששילמתי מס ? האם אינטרקטיב מדווחת להם על קיומו של החשבון ?
🕒 פורסם בתאריך: 11/03/2021 23:14
כי הם לא. חבות המס שלך היא למדינת ישראל, והיות והיא ברוקר זר אין לה חובה לנכות לך במקור.

הם מסתמכים על זה שאתה תפחד לשבת בכלא.

לא. זו אחריותך לדווח כל שנה על הרווחים/דיבידנדים מהחשבון.
🕒 פורסם בתאריך: 11/03/2021 23:38
תודה

אז אם אני מבין נכון, יש פה יתרון מעניין , נניח אני מוכר וקונה דברים בשוק ההון (לא סולידי) :

1. בישראל כל מכירה אני אשלם מס על הרווחים

2. בIB אני אוכל להמשיך ולהשקיע את הרווחים בקניות הבאות שלי, ואשלם רק בסוף השנה את המס. כאשר המס בגדול יהיה : "הרווח במהלך כל השנה * 0.25"

אף אחד לא ילך ויבדוק שחלק מהרווחים הם כתוצאה מרווח על רווח שהיה אמור ללכת על מיסים

אני צודק ?
🕒 פורסם בתאריך: 11/03/2021 23:48
זה לא עובד ככה,אתה מקבל דו"ח שכולל את כול המכירות שלך ומה היה הרווח ולפי זה(אמור)משלם.
🕒 פורסם בתאריך: 11/03/2021 23:48
גם אם יבדקו זה לגיטימי לחלוטין.

בעגה המקצועית קוראים לזה: "דחיית מס".
🕒 פורסם בתאריך: 12/03/2021 08:17
כן ולא.

בגדול אתה מחוייב לשלם אותו פעמיים בשנה (ביולי וינואר אם אני זוכר נכון), עבור החצי שנה שלפני.

בפועל הרבה אנשים משלמים פעם אחת ביחד עם הדו"ח השנתי, אבל אז תחוייב בריבית מהתאריך שבו היית אמור לשלם ועד התאריך ששילמת בפועל.

עדיין דחיית מס של 3 חודשים בממוצע זה די נחמד
🕒 פורסם בתאריך: 12/03/2021 17:13
אפשר לעשות את זה במסחר בארץ ?

למיטב ידיעתי לא, כשאני מוכר/קונה בלאומי או IBI , הם לוקחים לי את המס מיידית
🕒 פורסם בתאריך: 12/03/2021 17:29
לא.
🕒 פורסם בתאריך: 12/03/2021 22:18
בתכלס אתה ממלא את הדוח בעצמך או שפשוט שולח להם את הדוח שאתה מקבל מib?