⬅ חזרה לאינדקס

פתיחת תיק השקעות

🕒 פורסם בתאריך: 13/03/2021 17:53
שלום לכולם,

אני חייל משוחרר, מתכנן ללמוד בקרוב, ללא הכנסות כרגע אך כן יש לי בצד 20k שלא ישפיעו עלי יותר מדי ולכן הייתי רוצה לשים אותם בתיק השקעות.

המטרה היא באמת שלא סתם ישבו, ואולי לנסות להגדיל אותם לטווח הארוך וכמובן כדי להשתפשף בתחום.

קראתי הרבה בבלוג בנושא ועדיין נותרו לי שאלות, אשמח אם תוכלו לענות:

1) האם אני יכול להפקיד חד פעמי את כל הסכום ובזה זה נגמר? כלומר לא ידרשו להפקיד חודשי בנוסף?

2) חשבתי לחלק את התיק ל60 אחוז מניות, 30 אחוז אגרות חוב ו10 אחוז קרנות REIT, השאלה היא איך מתבצעת החלוקה הזאת מבחינתי, הלכה למעשה? אני צריך ליידע את הבית השקעות? או שקרנות REIT ואגרות חוב מופיעות בתוכנה של החיפוש מניות שהופיעה במדריך?
🕒 פורסם בתאריך: 13/03/2021 18:05
ברוך הבא לפורום.
🕒 פורסם בתאריך: 13/03/2021 18:13
1. כעיקרון כן. תוודא שיש ״פטור מעמלת אי ביצוע״. אבל היו מקרים שבתי השקעות סגרו תיקים לא פעילים עם התראה (נגיד אקסלנס) וגם אם יש פטור כלשהו הם זכאים לשנות אותו. שים לב יש היום בתי השקעות שדורשים 50K. למשל IBI. פסגות מאפשרים 20K למשל (גילוי נאות פתחתי שם תיק לאחרונה אבל לא קשור אליהם בשום צורה).

2. אתה בוחר אילו מניות או קרנות אתה קונה, ללא הגבלה (חוץ מהגבלת מינימום יחידות קנייה שמשתנה מקרן לקרן).

בסכום הנמוך שלך לדעתי אין סיבה להתעסק באגח או ריט באמת. תבחר קרן מנייתית עם כיסוי רחב (לפחות ארהב אם לא כל העולם). תציץ בנעוץ בשרשור של מייק.

שים לב שיש סיכון ממשי שבכל רגע נתון בשנים הקרובות ה20 האלה יהפכו ל10 ממש מהר (ואז בתקווה יחזרו ל20 תוך חצי שנה עד כמה שנים). אז תשקיע אם אתה מתכוון להשקיע לטווח ארוך.

לא ממליץ
🕒 פורסם בתאריך: 13/03/2021 20:25
הסכום שציינת הוא מאד קטן (אל תקח זאת אישית), ובהתחשב בשאר הדברים שציינת, אין, לדעתי, סיבה שתחזיק יותר מנכס/נייר מסוג אחד.
🕒 פורסם בתאריך: 13/03/2021 20:46
איזה סכום מינימלי צריך בשביל לחלק?
🕒 פורסם בתאריך: 14/03/2021 00:19
אין דבר כה "צריך". זה אישי ותלוי בנסיבות. אני הייתי רוכש נייר אחד ולא מסתכל עליו עד סוף הלימודים.

אבל אני לא אתה, אז אני לא ממליץ.