⬅ חזרה לאינדקס

תכנון לקראת משכנתא

🕒 פורסם בתאריך: 13/03/2021 22:33
שלום לחכמי הפורום הנכבדים, הייתי רוצה לשמוע את דעתכם בהתלבטות הבאה.

אנחנו זוג + 3 בתחילת שנות השלושים לחיינו שעומדים לקנות בית למגורים תוך 3-4 שנים (נתון).

כיום יש בידינו כשליש מהעלות הכוללת של הבית.

חוסכים כ-60%-50% מההכנסות ולכן בקצב הנוכחי יכולים להגיע במועד לקיחת המשכנתא לחצי מעלות הבית (ואף יותר).

השאלה שלי היא איך לנהל את כספי החיסכון החודשי שלנו (כל מה שנוסף מעתה והלאה):

1. לא לסכן את הכסף ופשוט לחסוך אותו בפק"מ או לכל היותר בהשקעה באפיק סולידי (מאוד!) מתוך מטרה לצמצם ככל הניתן את המשכנא כדי שנוכל לקחת אותה בתנאים הכי נוחים שנוכל להשיג.

2. לחסוך אחוז מסוים מהכסף כפי שמתואר בסעיף 1 ואת היתר להשקיע לטווח ארוך. (אם כן, איך לחלק את אחוזי החיסכון-השקעה?)

3. להסתפק בחיסכון שכבר יש לנו כהון עצמי ללקיחת המשכנתא ואת רוב הסכום להשקיע מתוך מחשבה ש"נסתדר כבר עם המשכנתא".

הצעות נוספות?

תודה לכל העונים.
🕒 פורסם בתאריך: 13/03/2021 23:32
בהנחה שהמחירים לא יעלו וזו חתיכת הנחה מסוכנת לדעתי.

תלוי ברצונות שלכם בעיקר, אם אתם רוצים לקחת פחות משכנתא אז אין ברירה ולהשקיעו בסיכון נמוך כי 3 שנים זה לא הרבה זמן.

אם אתם תהיו מוכנים להגדיל את המשכנתא ולהשאיר את החיסכון או חלקו לטווח ארוך יותר תוכלו לקחת יותר סיכון, בתלות בסיבולת הסיכון האישית שלכם.
🕒 פורסם בתאריך: 17/03/2021 11:15
במידה ויש לכם מרווח נשימה ויכולת לשחק את תזרים המזומנים, אפשר לקחת מקסימום הלוואה על הדירה, ובריבית כמה שיותר נמוכה (פריים, קבוע צמוד, את הפריים למקסימום שנים ואולי אפילו בבלון ואת הקבוע למינימום שנים) ואת ההפרש לשים בשוק ההון לטווח רחוק.

כמובן צריך לקחת בחשבון שהפריים והמדד יעלו וההחזר החודשי יקפוץ, אבל הלוואה לדיור יותר זולה מכל הלוואה אחרת שתוכלו לקחת אחר כך.
🕒 פורסם בתאריך: 18/12/2021 16:19
למה אתם מחכים עם רכישת הבית? אם כבר כיום יש לכם כשליש מעלות הבית?

אני מניח שיש שיקולים לא כלכליים מאחורי זה, אבל מבחינה כלכלית יש סיכוי טוב שעדיף לא לחכות את הזמן הזה, אין לדעת מה יהיו המחירים עוד 3 שנים, וב3 השנים עד אז הכסף שלכם לא יהיה מושקע ברובו כי הוא מיועד לרכישה וגם תשלמו שכר דירה במקום להתחיל להחזיר את המשכנתא שלכם.