⬅ חזרה לאינדקס

מדעי המחשב באריאל

🕒 פורסם בתאריך: 13/03/2021 23:04
מתלבט אם להרשם למדעי המחשב באריאל.

נראה לכם זה יהווה מחסום רציני במציאת עבודה?

כרגע על הפרק רק באריאל ובפתוחה. חושב שאני אשתגע ללמוד כמה שנים לבד...
🕒 פורסם בתאריך: 13/03/2021 23:26
האם אתה חושש שעצם זה שתלמד באריאל יהווה מחסום במציאת עבודה ?

התשובה היא שזה מאוד תלוי בך - תחתור למצוא משרת סטודנט כבר בשנה השניה או השלישית כך שתצא לשוק עם ניסיון . לרוב ניסיון בתחום חשוב יותר ממוסד הלימודים .

בכל מקרה , אני מכיר בוגרי מדמח באריאל שנמצאים במקומות טובים בתעשיה
🕒 פורסם בתאריך: 14/03/2021 12:22
אם אלה הן האפשרויות היחידות אז לדעתי תבחר בפתוחה.

מעסיקים מכבדים את המוסד הזה יותר מאריאל וגם בקורונה הפתוחה זה מקום טוב ללמוד בו.
🕒 פורסם בתאריך: 14/03/2021 12:48
מסכים.

מבין השתיים הייתי בוחר באונ' הפתוחה.

למידה עצמאית זו יכולת קריטית כדי לצלוח את התואר. זה נכון בכל מוסד לימודים שיש לו שם בתעשייה.

כך שאין לך ממה לחשוש בעניין זה.
🕒 פורסם בתאריך: 14/03/2021 16:01
אכן, נכון - למידה עצמאית היא יכולת קריטית.

עם זאת, באוני' שאינה הפתוחה, קל בהרבה להתגבש בקבוצות לימודים, יכולת לא פחות קריטית (ולדעתי אף הרבה יותר) כדי לצלוח את התואר.

לא יודע איך אריאל נתפסת אצל מעסיקים, אבל אולי בגלל עניין קבוצות הלימודים - הייתי חושב על זה בכובד ראש.
🕒 פורסם בתאריך: 14/03/2021 16:19
קבוצות לימודים היום מתגבשות בקבוצות בפייסבוק/וואטסאפ ולא בתוך הקמפוס.

אין סיבה שבפתוחה זה יהיה קשה יותר למצוא שותפים ללמידה.
🕒 פורסם בתאריך: 14/03/2021 21:58
לא למדתי לפני כל כך הרבה זמן...

לא מסכים בלשון המעטה.
🕒 פורסם בתאריך: 14/03/2021 22:27
בפתוחה יש גם כיתות לימוד ומכיר אנשים ש"רצו" כל התואר ביחד אבל זה פחות נפוץ מאשר במוסד פיזי.

אם השיקול ללכת לאריאל הוא נתוני הקבלה שלך, יש מכללות טובות יותר עם תנאי קבלה דומים.
🕒 פורסם בתאריך: 14/03/2021 22:49
תלוי בסגנון שלך. מי שרוצה קריירה בטופ כנראה עדיף שילמד בטכניון. ואז כדאי לשפר ציונים כדי להתקבל.

לעבודה טובה רגילה תעבוד כסטודנט, תשקיע, תצבור ניסיון, ותהיה טוב בנישה שמתאימה לך. ואז פחות קריטי איפה למדת. אפשר לעשות תואר שני במקום נחשב אם רוצים להשתדרג לאחר מכן. זו דעתי.

תואר בפתוחה משמעותית יותר קשה מכל אוניברסיטה אחרת ועם הכי הרבה אחוזי נשירה. למרות (ובגלל..) שהרמה והקורסים מעולים.
🕒 פורסם בתאריך: 15/03/2021 12:54
יכול להתקבל לבר אילן ובאר שבע, אבל לא ריאלי בשבילי, סיפור ארוך...

לא רואה את עצמי עובר תואר שלם בפתוחה, עכשיו השאלה זה האם עדיף HIT/ אקדמית תל אביב/ אריאל.

ממש חשוב לי יחס יותר אישי, אין לי שום רקע טכנולוגי וחבל לי להסתבך עם המסביב.

הרצון שלי זה להמשיך לתארים מתקדמים בכיוון של מדעי הטבע, ביולוגיה/ כימיה. ביואינפורמטיקה, כימיה חישובית ודברים כאלה, ושיהיה לי אופציה לחתוך להייטק במקרה שאני לא מוצא עבודה.

איפה נראה לכם עדיף לעשות את התואר הראשון?
🕒 פורסם בתאריך: 15/03/2021 13:01
אני אוהד גדול של הפתוחה, אבל צריך להודות שהסיבה לנשירה הגדולה היא כי בהיעדר תנאי קבלה והעובדה שיש סטודנטים שחושבים בטעות שיצליחו ללמוד מרחוק במקביל למשרה מלאה, תורמים לאחוז הנשירה.

בעיני זה לזכות האו"פ. היה להם משתלם יותר להעביר את כולם ברמת לימוד של שטיח ולהרוויח יותר שכר לימוד (כמו שעושים מוסדות לימוד מסויימים במשפטים).
🕒 פורסם בתאריך: 15/03/2021 13:49
אני נשרתי פעם מהפתוחה :) כי התחלתי תואר בשביל הכיף והפסיק להיות כיף.. מניחה שהרבה מ"הנושרים" הם כמוני.

מניסיוני קל יותר להתמיד באוניברסיטה רגילה כי פחות מורחים את התואר וגם הנושא החברתי מוסיף. באוניברסיטה רגילה לא עושים קורס שניים בסמסטר שנמשכים עד אין קץ..
🕒 פורסם בתאריך: 15/03/2021 13:59
אה, בפתוחה יש אפילו יותר מזה.

אנשים שלוקחים קורס או שניים מתוך עניין, כדי לדעת אם להירשם למוסד אחר, גמול השתלמות וכו'. גם אני כזה (וגם הבן התיכוניסט שלי שלקח קורסים במקום בגרות).
🕒 פורסם בתאריך: 15/03/2021 22:10
מכיר את שתיהן מקרוב. אריאל עדיפה. הספרים של הפתוחה מצויינים, אבל זו לא אווירה אוניברסיטאית