⬅ חזרה לאינדקס

עם יד על הלב

🕒 פורסם בתאריך: 13/02/2016 05:51
יש כאן מישהו שמשקיע את הכסף שלו במשך כמה שנים ומצליח לעשות תשואה עודפת על השוק אחרי עמלות באופן שגם הזמן שהוא השקיע בזה משתלם [לעומת נניח עבודה בשכר מינימום]? כזה שעושה את זה כי רציונלית זה משתלם ולא מתוך אתגר, עניין או בידור?

ולאלה שהתשובה לשאלה לעיל היא שלילית, אבל בכל זאת משקיעים באופן אקטיבי, למה אתם ממשיכים לעשות את זה? מתוך כוונה להשתפר ולהצליח בסוף?

אני שואל כי מצד אחד נראה שהרבה פה מסכימים פחות או יותר עם המתודולוגיה של השקעה פסיבית, מסכימים עם ההנחה שמשקיע בודד ולא מתוחכם רואה מולו שוק יעיל, שעלויות גבוהות שוחקות את התשואה, שצריך לדחות מס כמה שניתן וכיו"ב. מצד שני, להרבה כאן יש חשבון באינטראקטיב בגלל העמלות הנמוכות, מה שאומר שהם מבצעים פעולות בתדירות גבוהה יחסית, קוראים הרבה עיתונות ומקורות מידע נוספים ובאופן כללי מתנהלים כמו משקיעים אקטיביים.

רק כדי להבהיר, זו לא התקפה על השקפת העולם של משקיעים אקטיביים. אני מבין שיש כאלה שמצליחים ואני חושב שהדרך היחידה לדעת אם אתה מצליח, או לפחות לשכנע את עצמך שאתה לא, או שאתה כן אבל זה לא משתלם, זה לנסות.
🕒 פורסם בתאריך: 13/02/2016 07:28
נצא מנקודת הנחה שמבצעים מספר פעולות נמוך...

זו סיבה לשלם 25$ עמלות במקום 2.5$?
🕒 פורסם בתאריך: 13/02/2016 07:55
זה פורום שרובו משקיעים פסיביים, חובבנים וישראלים, המדגם שלך לא מייצג אף תשובה תהיה אשר תהיה.

בקשר אלי - יש לי פלח אקטיבי כי אני מאמין שזה אפשרי לנצח את השוק ואני משתמש בפלח זה כדי ללמוד על הפסיכולוגיה שלי כמשקיע ע״י כך שאני משחק עם סכום שהוא לא אסון להפסיד אבל גדול מספיק כדי שהוא כן יכאב/ירגש.

שים לב אגב שהגבולות של השאלה הם מטושטשים - האם מישהו שמקבל את ההחלטה האם להשקיע עם גידור מטח או ללא הוא משקיע אקטיבי? האם מישהו שמקבל החלטה האם לכלול זהב בתיק הפסיבי שלו הוא משקיע אקטיבי? אגח ישראלי או זר? צמוד או ריבית קבועה? עם תא100 או בלי? שווי שוק או משקל שווה? עם מדינות מתפתחות או בלי? אגח ארוך, קצר, מקמ?

כמות השאלות שמשקיע פסיבי צריך לענות עליהם היא לא קטנה.

האם משקיע שענה על כל השאלות הנ״ל ועדיין יחשב ע״י רוב האנשים פה כפסיבי, ומחליט לשים קרן של מניות small cap או value כי יש להם היסטורית תשואה מתואמת סיכון עדיפה על השוק הוא משקיע אקטיבי?

מה אם הוא מחליט לשים גם שתי קרנות לוויין על טכנולוגיה ורפואה?

זהו מימד רציף של החלטות שאין קו חד וחלק שמפריד בין משקיע אקטיבי לפסיבי.
🕒 פורסם בתאריך: 13/02/2016 08:19
אני לא רואה את עצמי כמשקיע אקטיבי. התחלתי להשקיע לאחרונה ב-DGI אבל השקעת הזמן שלי בזה היא זניחה ואני בשלבים התחלתים של בנית תיק.

לגבי השאלות שלך, אני חושב שהבסיס להשקעה פסיבית היא הנחת השוק היעיל, אבל אני חושב שהיא לא נכונה.

לגבי IB, אני פתחתי אצלם חשבון כי אני רואה יתרון בפיזור גאוגרפי וברישום המניות ישירות על שמי. העמלות הנמוכות הן סוכריה זניחה ברמת הפעילות שלי.
🕒 פורסם בתאריך: 13/02/2016 13:30
@מחד ומאידך כמו שאדם ציין, גם משקיע פסיבי צריך לקבל לא מעט החלטות. בעולם של "שוק יעיל" יש מגוון סיכונים שונים שאתה יכול להיות מתוגמל עליהם בתשואה (ויש גם סיכונים שאתה לא מתוגמל עליהם - מכאן התועלת בפיזור), וכמשקיע פסיבי אתה חייב להחליט על תמהיל הסיכונים/מקורות תשואה שמתאימים למטרות ההשקעה שלך ולאופי שלך.

דוגמא פשוטה לצורך הדיון היא באמת ההטיה למניות value. היסטורית הן נתנו תשואה עודפת (אני לא טוען משהו לגבי האם זה ימשיך בעתיד).

אפשר לטעון שזו תשואה עודפת בגלל חוסר יעילות של השוק, ולחלופין אפשר לטעון שמניות אלו מגלמות סיכונים נוספים גבוההים יותר ושמתוגמלים בשוק ע"י תשואה גבוהה יותר. האם זו השקעה אקטיבית להטות תיק לכיוון הפקטור הזה?
🕒 פורסם בתאריך: 13/02/2016 16:46
עלות ההעברה לחו"ל לא הופכת את זה ללא משתלם במספר פעולות נמוך?

אז אתה רק מאמין שניתן או שאתה מצליח? שוב, אני לא מנסה להעביר ביקורת, אלא להחליט אם אני הולך להקצות פלח מהתיק שלי לנסיונות כאלה.

אני מסכים. מה שהיה לי בראש היה בעיקר stock picking על בסיס ניתוח ערך.

אם אני משקיע דרך מיטב, המניות לא רשומות על שמי? במידה ולא, איך אני מעביר את כל התיק לIB וכמה זה יעלה?

לפי הבנתי לא, כל עוד לא משנים את ההטיה של התיק לעיתים תכופות מידי.
🕒 פורסם בתאריך: 13/02/2016 16:57
אני ב-td. מעביר אחת ל...
🕒 פורסם בתאריך: 13/02/2016 16:59
מה זה td?
🕒 פורסם בתאריך: 13/02/2016 18:21
Tdameritrade
🕒 פורסם בתאריך: 13/02/2016 19:02
מבקש מהם

כמו מכירה
🕒 פורסם בתאריך: 13/02/2016 19:14
תגדיר מה זה השוק בדיוק?

מדד המעוף? מדד המניות העולמי? מדד הסנופי? הDOW? כולל סחורות? מה לגבי נדל"ן?
🕒 פורסם בתאריך: 13/02/2016 19:17
אני חושב שבפורום בדרך כלל מתכוונים לVT.
🕒 פורסם בתאריך: 13/02/2016 19:26
ב5 שנים הכאתי את הVT ובהרבה.

בעולם האמיתי "תשואת השוק" זה מושג ערטילאי, אין באמת דבר כזה במציאות.
🕒 פורסם בתאריך: 13/02/2016 19:28
איזשהו בנצ'מארק מתאים ורלבנטי. בגדול מה שעבר לי בראש הוא אכן VT כמו שטונה אמר, וחשבתי בעיקר על אנשים שמשקיעים במניות ספציפיות שנסחרות בדאו, נאסדק או SַP500. אבל אם מישהו ממוקד במניות ביוטק אז מדד ביוטק מפוזר מספיק שאפשר לעקוב אחריו בקלות ובזול יתאים.
🕒 פורסם בתאריך: 13/02/2016 19:41
אני! :lol:

לא אני! :'(

@מחד ומאידך - כמו ששיערת, אני עושה את זה מתוך הסתכלות לטווח ארוך. אני לומד היום, משקיע היום, עושה טעויות היום - כשסך ההשקעה שלי במניות היא כמה עשרות אלפי שקלים שמפוזרים ע"פ מספר מניות. ככה שבעוד 10-15 שנים יקרו אחד מ-3 דברים:

1. או שאצבור ביטחון בעקבות רקורד טוב ואשקיע אקטיבית סכומים רציניים יותר. במקרה כזה, כשהכסף המושקע לכל מניה יעמוד על כמה עשרות אלפי שקלים, אכיר טוב יותר את טיב התנודות בשוק ההון, אבין טוב יותר האם תחושות הבטן שלי נכונות וכו', מה שיוביל לתשואה גבוהה יותר.

2. או שאבין שהזמן שלי יקר מדי ואני מעדיף לבזבז אותו על דברים אחרים.

3. או שאבין שאני פשוט לא מספיק טוב בזה. במקרה כזה, שילמתי סכום לא גדול על-פני השנים, שהוא גם אמור להתקזז במס עם השקעות מוצלחות יותר באפיקים אחרים.

אז כרגע זה גם מעניין, גם מלמד, ואני מודה שאין לי מספיק רקורד כדי להבין האם זה גם משתלם (שנה אחת זה לא מספיק).

אפרופו השקעה אקטיבית, עד לא מזמן חשבתי שעליתי על קונספט ה-stock picking של אג"ח בעצמי - שם נראה לי אפשרי יותר להביס את השוק. אבל אז בא @ע.מדי והראה לי שאני לא מיוחד.
🕒 פורסם בתאריך: 13/02/2016 20:09
בכל אופן המונח "השקעה פסיבית" מתייחס להשקעה שממשיכה לעבוד ולא מצריכה תחזוקה שוטפת לאחר ההשקעה הראשונית.

עקב כך ההשקעה במניות דיבידנד היא השקעה פסיבית.

אין לי סכום מספק בשביל להשיג משכורת מינימום עדיין (אני מתקרב לשם בצעדי ענק).

כמו כן אני לא מודד את ההצלחה שלי לפי "תשואה כוללת" אלא לפי "תזרים מזומנים יציב" ולפי צורת המדידה הזו שמתאימה למטרה שלשמה אני משקיע אני עוקף את כל המדדים.

לא בהכרח.

כל המחקרים מראים שבעלי המקצוע לא מצליחים להשיג תשואת יתר על מדד הייחוס בניכוי דמי ניהול.

מכיוון שדמי הניהול הממוצעים שנבדקו במחקרים אלו עומדים בסדר גודל של 2% ומעלה אז המחקרים הללו לא אומרים דבר על היכולת של אותם אנשים להשיג תשואת יתר לפני ניכוי דמי ניהול.

עקב כך אני לא מסכים בצורה גורפת עם הטענה שמשקיע בודד לא יכול להכות את השוק לאורך זמן כי למשקיע הבודד אין דמי ניהול של 2%+ לשלם.

משקיע בודד יכול לפקוח עיניים ולהימנע מרכישת חברות שכמעט בוודאות עומדות לפני פשיטת רגל אבל המדד מחוייב לרכוש אותן.

רק ההימנעות הזו יכולה (תיאורטית) להטות את הכף לטובת המשקיע העצמאי.

אני ממש לא מבצע הרבה פעולות בחשבון שלי באינטראקטיב.

יש לי חשבון שם מכיוון שאני לא רוצה לשלם מס מיותר ומכיוון שאני מעוניין בטיפול מסודר בדיבידנדים, פיצולים, מיזוגים ופעולות ארגוניות אחרות (דבר שלא קורה בארץ).

אני לרוב מבצע בין פעולה ל-2 פעולות ברבעון (פחות ממשקיע שמאזן את התיק הפסיבי שלו בכל רבעון).

לא.

עלות העברה והמרה אתה משלם פעם אחת על כל שקל שאתה חוסך ופעם אחת על כל שקל שאתה מושך מהתיק.

במשך כל תקופת ההשקעה שלך אתה תקבל דיבידנדים, תבצע איזונים, תרכוש מניות, תמכור מניות וכל זה גם בלי להפקיד כספים נוספים.

כמו כן בחשבון באינטראקטיב (דרך ביטריידר - לא ישירות) אין עמלה חודשית קבועה למשקיע שלא מבצע פעולות בכלל אבל בחשבון בארץ יש לך עלות חודשית גם אם שכחת שהחשבון קיים.

לא - הן רשומות על שם מיטב.

היה דיון מאוד ארוך של בית השקעות ישראלי מול ברוקר זר וההבדלים נטחנו שם עד דק.

זה תלוי בבית ההשקעות שלך וכמה הוא גובה על העברת תיק מלא לברוקר אחר.

אינטראקטיב עצמם לא גובים עמלות על העברות נכנסות.

אם אתה צריך סיוע בכך ומעוניין לפתוח חשבון באינטראקטיב דרך ביטריידר במקום ישירות אז אתה יכול להצטרף לקבוצה שהקמתי בבלוג שלי ולקבל הנחה בעמלות על הפעולות שהצלחתי להשיג לקוראים שלי.

אתה תמיד יכול לפתוח חשבון אצלם ישירות אבל במקרה הזה אם החשבון שלא לא יהיה פעיל מספיק אתה תאלץ לשלם עמלת אי-פעילות של 10 דולר בחודש (יש פטור על העמלה הזו דרך ביטריידר).

זה לא בהכרח נכון.

העברת תיק לפעמים עולה כמו מכירה אבל לפעמים יש על זה עמלות שונות.

תבדוק מול בית ההשקעות הנוכחי שלך מה העלות בפועל שהם יגבו ממך על העברה מלאה (וחלקית).

גם אני.

אני מאוד שמח שאת הטעויות אני עושה היום עם סכומים שאני מסוגל להתמודד איתם (כמו למשל רכישת KMI בזמנו שרכשתי מסיבות שאפילו אני לא יודע מה הן).

באופן כללי אני לא משקיע הרבה זמן בבחירת מניות.

לרוב לוקח לי פחות מדקה להגיע לרשימה של 5 מניות שאני מתעניין בהן ומשם אני משקיע בערך עוד חצי דקה/דקה שלמה עד שהחלטתי איזו מהמניות אני רוכש בפועל ובזה נגמר הסיפור.

מכיוון שכל התהליך לרוב לוקח לי פחות מ-5 דקות אז אני לא רואה בזה "השקעת זמן" מיוחדת שצריכה "להשתלם".

תחשוב על כמה זמן לוקח לך לקרוא כתבה בעיתונות או לשמוע את מהדורת החדשות הקצרה ביותר - לי לוקח פחות זמן לחפש, להחליט ולרכוש מניה.
🕒 פורסם בתאריך: 13/02/2016 20:17
זה נכון במקרה של מיטב.
🕒 פורסם בתאריך: 13/02/2016 20:39
הייתה תקופה ב2015 שהייתי עם 30% תשואה על הפלח האקטיבי. עכשיו אני במינוס של 20%. הוא וולטילי כיוון שהוא מורכב ממספר קטן מאד של אחזקות. הייתי שמח אם בכל נק זמן הייתי בתשואה עודפת על השוק אבל זה לא המצב. מצליח או לא? תלוי איך מגדירים. כרגע המטרה מספר 1 היא ללמוד. מטרה מספר 2 היא להשיג תשואה עודפת. כששני אלו יתהפכו אשתמש במה שלמדתי כדי להחליט מה נכון לעשות.
🕒 פורסם בתאריך: 13/02/2016 21:19
כמו מכירה של כל נייר בנפרד [הרבה עמלות מינימום] או כמו מכירה אחת? העברה של הניירות היא אירוע מס?

מילאתי את הטופס אצלך בבלוג. תודה!

מה המינימום אצל בי טריידר?

אני מניח שאת הIRA אני לא יכול להעביר לבי טריידר?

ושאלה כדי לראות שאני לא מפספס משהו - במיטב אני משלם 7 דולר מינימום וגם זה אחרי שנתתי לנציגים של אקסלנס ומיטב להלחם. בנוסף יש עלות קבועה. והניירות לא על שמך. אז למה שמישהו יחזיק שם חשבון? אני מתכוון לסגור את שלי שם אם זה אכן המצב.
🕒 פורסם בתאריך: 13/02/2016 21:30
הרבה.

לא.

בר מיקוח אבל מאד נמוך, סביב ה5,000$ נראה לי.

מניח נכון.

כי ברוב המקרים למעט אם אתה מתעסק בסכומי כסף קטנים זה יצא יותר זול להחזיק את הניירות במיטב, בנוסף יש סיבות נוספות כמו אופציה לקזז אוטומטית רווחי והפסדי הון ממניות בארץ ובחו"ל, אפשרות לרכוש ני"ע ישראלים, והעברה בעלות אפסית אל ומהחשבון העו"ש שלך. במקרה שלך הBREAK EVEN זה 777 מניות פר רכישה/מכירה.

הריצו בפורום מספר סימולציות לגבי כדאיות, בדוק זאת.

ג"נ: עובד עם מיטב וגם עם IB דרך BT.
🕒 פורסם בתאריך: 13/02/2016 21:39
אם אני עובד מול IB דרך מתווך ישראלי עדיין עלות העברת הכספים גבוהה כל כך? ואני עדיין צריך חשבון בברוקר ישראלי בשביל להעביר?
🕒 פורסם בתאריך: 13/02/2016 21:47
למיטב זכרוני ראיתי שהם מאפשרים ניהול של IRA מעל 300 אש"ח.
🕒 פורסם בתאריך: 13/02/2016 21:53
ראשית החשבון הוא אצל אינטראקטיב ולא אצל ביטריידר (הם רק מספקים תמיכה בעברית) אני לא יודע בוודאות אבל לדעתי זה צריך להיות או 2000 או 5000 דולר.

שוב - לא לביטריידר אלא לאינטראקטיב.

אינטראקטיב ברוקרס לא יכולים לנהל חשבון IRA ישראלי אלא רק אמריקאי (לאזרחי ארצות הברית).

לכל אחד יש את השיקולים שלו ושני צדדי המטבע נטחנו עד דק בשרשור "בית השקעות ישראלי או ברוקר בחו"ל".

כדאי שתקרא את כולו (הוא מאוד ארוך! וחלקים חוזרים על עצמם אבל בכל זאת כדאי לקרוא את כולו) לפני שאתה מקבל החלטה גורלית.
🕒 פורסם בתאריך: 13/02/2016 21:54
זה רק לאזרחי ארצות הברית ולא קשור לקרנות השתלמות וקופות הגמל הישראליות.

את העלויות האלו אתה משלם לבנק ולא לאינטראקטיב או לביטריידר.

אני מבצע את כל ההעברות דרך חשבון הבנק הרגיל שלי.
🕒 פורסם בתאריך: 13/02/2016 22:18
כן.

לא, מספיק חשבון רגיל בבנק.
🕒 פורסם בתאריך: 13/02/2016 22:48
אני לא יכול להמליץ, אז רק אציין שלדעתי זה רעיון חיובי, למרות הסיכונים הכרוכים בכך, לכל בנאדם עם הבנה פיננסית בסיסית וקצת שכל ישר (שזה בערך כל כותבי ומשתתפי הפורום הזה) להקצות חלק כלשהו מהתיק שלהם להשקעה אקטיבית. זה יכול להיות 10%. אין הכוונה לקחת את כל הסכום הזה ולהשקיע את כולו בחברה כמו טוויטר ולקוות לטוב. גם אם החלטת שאתה מקצה 10% מהתיק להשקעה אקטיבית, וההשקעה הזו מפוזרת על חברות עם נתונים בסיסיים טובים - איזה אסון כבר יכול להתרחש?

אישית, אני מאמין שבפלח השוק של חברות בינוניות/קטנות (נניח שווי שוק עד 1 מיליארד דולר, סכום די אקראי וגמיש) יש לא מעט הזדמנויות השקעה מעניינות, ולו רק מפני שהשחקים הגדולים נמצאים פחות בשוק הזה. לשאלתך אני חושב שבסל החברות הזה השוק מספיק לא יעיל בשביל שמישהו עם הבנה בסיסית, וסכומי כסף קטנים, יכול להשיג תשואות עודפות.

ודבר אחרון - כבר ציינתי בעבר שלדעתי יש עקומת שיפור ולימוד מאוד משמעותית. אף בנאדם לא השיג שום דבר משמעותי בחיים בכך ששאף לממוצע. אבל זה כבר דיון אחר למה מטרות ההשקעה של כל אחד.
🕒 פורסם בתאריך: 13/02/2016 22:53
מבלי להמליץ כמובן יש לך כמה דוגמאות?
🕒 פורסם בתאריך: 13/02/2016 23:40
השאלה שלי היא האם האמונה הזו בנתיים מממשת עבורך או עבור מישהו שאתה מכיר באופן שמצדיק את הזמן והמאמץ.

אני מסכים שאף אסון לא יתרחש. אבל אני גם לא חושב שזו צריכה להיות השאלה. השאלה היא האם תצמח מכך איזושהיא תועלת.
🕒 פורסם בתאריך: 13/02/2016 23:46
אתה חוזר שוב ושוב על ההנחה שבחירת מניות מצריכה זמן ומאמץ כשבפועל זה לא מחייב בכלל.

למעט הלימוד הראשונה (שצריך לעשות בכל מקרה גם אם בוחרים להשקיע פסיבית במדדים) אז התהליך של בחירת מניות בעתיד לא חייב להיות מסובך ולא מחייב קריאת דו"חות.

נכון שיש שיטות של השקעה סלקטיבית שדורשים קריאת דו"חות אבל זה לא בגלל העובדה שמדובר בהשקעה סלקטיבית אלא בגלל שזה חלק מדרך הפעולה של אותו המשקיע.

כפי שציינתי אני משקיע סלקטיבית במניות ספציפיות, תהליך בחירת המניות לוקח לי מעט מאוד זמן והמטרות שלי מושגות יותר טוב באמצעות בחירת המניות שביצעתי בפועל מול השקעה במדד.

ידע והתפתחות אישית זו תועלת מאוד חשובה.
🕒 פורסם בתאריך: 14/02/2016 00:26
מתלבט אם לכתוב כאן או בהודעה פרטית.

קצת מאוחר, אז אחליט מחר :)
🕒 פורסם בתאריך: 14/02/2016 00:29
לבינתיים האמונה הזו לא מממשת עבורי שום רווח כלכלי. היא כן מממשת יעדים אחרים. אני לא מכיר אישית מישהו שהפיק מזה רווח כלכלי משמעותי. יש הרבה דוגמאות בעולם ההשקעות כמובן.

מבחינתי צמיחה אישית היא תועלת אדירה. לבינתיים זה הדבר היחיד שאני יכול להעיד עליו.
🕒 פורסם בתאריך: 14/02/2016 08:55
אני בטוח שיש הרבה. לשוק יש סנטימנטים, והם משתנים די מהר בהתאם לתוצאות עסקיות.

באופן אישי אני עובד בחברה ישראלית שלדעתי מוערכת בחסר. דעתי מבוססת גם על דוחות אנליסטיים וגם על אופי ההתנהלות הפנימי (אני לא מדבר על מידע פנימי). כ-4 אחוז מההון שלי מושקע בחברה באמצעות espp ו-rsu שאני לא מוכר. מאמין שאשיג 100 אחוז בשנה וחצי הקרובות על הפלח הזה.
🕒 פורסם בתאריך: 14/02/2016 09:51
אני לא משקיע פסיבי (לא אוהב להיצמד להגדרות) ואין לי איזה בנצ'מרק שאני מנסה לעקוף. אני אוהב פשוט כספים ופיננסים באופן טבעי ואני רוצה להאמין שעדיף לי לתרגם את התחביב הזה לכסף. זה מסב לי הרבה הנאה - לא מרגיש לי כמו עבודה.

היו לי תקופות טובות וטובות פחות אבל אני פשוט מאוד מאמין בתהליך של למידה מתמשכת והפקת לקחים. היתה לי למשל פאשלה גדולה ב-2012 בבועת הזהב - פשוט לא ראיתי שזו בועה ונכנסתי בה בשיא הכוח ונכוויתי. אבל אני רוצה להאמין שאני עושה עבודה טובה בלמידה ומקשיב לאנשים הנכונים. בשוק הנוכחי למשל פגעתי בול בקטע שאנחנו בשוק דובי מאוגוסט. חברים שלי מהעולם האמיתי אמרו לי גם תודה שאמרתי להם לא להיכנס מאז אוגוסט וחסכתי להם כסף.

לא מזלזל גם בעוצמה של המדדים אבל, ברור לי שאם לא אשמור על עקביות אפילו קצת כל מה שעשיתי לא שווה כלום כי המדדים פשוט יעקפו אותי. אז אני נזהר.
🕒 פורסם בתאריך: 14/02/2016 10:44
לא אמרתי שאין, רק מבקש כמה דוגמאות, שיש לי זמן אני אוהב לחפש השקעות חדשות.

מותר לדעת את שמה?
🕒 פורסם בתאריך: 14/02/2016 12:33
אני לא בטוח שזה אפשרי, סטיית התקן של מניות בודדות כל כך גדולה, שלא ניתן יהיה להבחין בין מה קרה 'במקרה' ומה כתוצאה מזה שאתה למדת משהו.

יכול להיות מצב שתצליח במקרה ותאמר לעצמך שאתה מבין.

יכול להיות שלמרות שאתה באמת הבנת משהו, במקרה תפסיד, ותחשוב שאתה לא מבין.
🕒 פורסם בתאריך: 14/02/2016 12:59
דבר ראשון אציין שאני לא ממליץ ולא מייעץ ואין לי שום ידע מיוחד על החברה הספציפית.

דבר שני אם באיזושהי צורה אני עובר על תקנון הפורום, המנהלים מוזמנים למחוק את ההודעה.

@yossik

באופן אישי כבר תקופה לא קצרה שה"תיק" שלי הוא 100% מזומן.

השבוע ביצעתי השקעה בחברת תעופה (ultra low cost) בשם Spirit Airlines.

טסה בעיקר פנים ארה"ב ומרכז אמריקה.

שווי - 3 מיליארד דולר

מזומן - 750 מיליון דולר

חוב - 540 מיליון דולר (חברת תעופה, בכל זאת)

רווח למניה והכנסות גדלו בקצב ממוצע של כ-20% ב-4 השנים האחרונות (עם ירידה בקצב בשנתיים האחרונות).

נסחרת במכפיל 10-11 על הרווח של השנה האחרונה.

מה שאהבתי:

קצב צמיחת הכנסות ורווחים.

שולי רווח נקי גבוהים בצורה משמעותית מהממוצע בענף (שאפילו גדל בשנים האחרונות).

נראה שהמכפיל הנוכחי כמעט ולא מתמחר צמיחה עתידית (מכפיל 10-11 לחברה שצומחת בכ-15-20% בשנה)

תעופה מזכיר לי הרבה ענפים אחרים שבהם המחיר הוא הפקטור המרכזי (בטח לאוכלוסיות צעירות יותר) ולכן חברה עם שולי רווח גבוהים ומבנה עלויות צר יכולה ליצור יתרון משמעותי מול מתחרות.

יש פה גם קצת הימור על כך שמחירי הנפט יעלו, כי לדעתי זה יקשה על החברות המסורתיות להתחרות על מחיר מול חברות ה-low cost.

לא בהכרח מציאת השנה, אבל לדעתי השקעה מעניינית.

אשמח לשמוע הערות/ביקורת/דעות.

שוב - לא ממליץ, לא מייעץ, אין לי שום ידע מיוחד. מושקע בחברה.
🕒 פורסם בתאריך: 14/02/2016 13:17
לי אישית יש קצת אלרגיה לחברות תעופה, תחום מאד תחרותי, קשה, שולי רווח נמוכים בדרך כלל (נראה לי), מאד ממונף ותלות גבוהה במחיר הנפוט.

אם כבר חשיפה לתחום אז מעדיף את החברה שמיייצרת לרובם את המטוסים: בואינג.

אני חושב שגם וורן באפט סולד מהתחום אבל אני סולד גם מגורואים אז קח את זה בתור אנקדוטה.
🕒 פורסם בתאריך: 14/02/2016 13:32
אני גם לא מת על חברות ממונפות עם חוב גבוה מדי.

אצל Spirit אהבתי שולי רווח גבוהים משמעותית מהמתחרים. ממוצע הרווח הנקי שלהם ב-4-5 שנים האחרונות הוא 12%. אצל JetBlue, ו-SouthWest למשל זה 6%. אלו הבדלים משמעותיים.

מעבר לכך אני לא מכיר הרבה חברות מרוויחות, שצומחות בקצב דו-ספרתי (גם הכנסות וגם רווחים) ונסחרות במכפיל 10-11.
🕒 פורסם בתאריך: 14/02/2016 13:38
צ'טערת. מאחר וזה המעסיק שלי, אני לא מתכון לכתוב את שם החברה.
🕒 פורסם בתאריך: 14/02/2016 18:13
תשמעו, אני לגמרי בעניין של פיתוח עצמי. אבל פיתוח עצמי ולימוד אפשר לעשות גם באמצעות תיק מדומה ובלי כסף אמיתי.

ואני לא בטוח איך להפסיד כסף תורם לפיתוח האישי.

אבל אני אנסה לשנות כיוון. אם כבר בוחרים מניות או אגח ספציפיות ויוצאים מהמודל הפסיבי, איך אתם עושים את זה? קנה והחזק? סווינג?
🕒 פורסם בתאריך: 14/02/2016 18:21
שים לב שאפשר לבחור מניות וזה פסיבי לחלוטין לאחר הקנייה (קנה והחזק).
🕒 פורסם בתאריך: 14/02/2016 18:24
אז וורן באפט הוא משקיע פסיבי?.. ;)

אני מניח שזה תלוי כמה זמן נמשך החלק של ההחזק.
🕒 פורסם בתאריך: 14/02/2016 20:06
אני בעד :)

אני מבצע "קנה והחזק" ובוחר רק מניות שמגדילות את הדיבידנדים שלהן כדרישה ראשונית.

מעבר לכך אפשר לשלב כל דרישה אחרת שאתה רוצה (כמו למשל השקעות ערך).

הוא יותר איש עסקים ממשקיע כי הוא רוכש חברות שלמות ולא רק "מניות" של חברות.

הוא לרוב מנסה להשיג שליטה (או לפחות חלק גדול מהמניות) בכל רכישה ואז משתדל לנסות להשפיע על מדיניות החברה עצמה.
🕒 פורסם בתאריך: 14/02/2016 20:19
ואתה חושב שתדע לזהות את הבועה הבאה?

מרשים...

סלח לי על הציניות... אתה באמת מנסה לטעון ברצינות שאתה יודע מה הולך לקרות?
🕒 פורסם בתאריך: 14/02/2016 21:22
עם התיאוריה הנוכחית שיש לי - אכן. יש לי גם כמה כלכלנים נבחרים (שבחרתי בקפידה רבה לאורך זמן) שעוזרים לי לקבל עוד מידע.

לא יודע על כל דבר שהולך לקרות אבל בוא נגיד שמה שקורה עכשיו בשווקים היה בול פגיעה. דרך אגב, הבלגן שיש עכשיו עם הדויטשה בנק - ראיתי את זה גם כן בא מקילומטרים, משנה שעברה עוד היה ברור לי שמשהו שם סרח ברמות רציניות.

גם היתה לי עוד תחזית אחת פה בפורום שקיבלתי אליה תזכורת רק בשבוע שעבר כי מישהו עשה על זה לייק - שחזיתי את התזוזה במחיר חבית הנפט לפני חצי שנה כמעט.

אבל יש לי תחזיות שגם התבדו והצביעו לי עליהן - למשל @Yevgeny שהראה בצדק שפספסתי לגבי תחזית לגבי המדיניות המוניטרית של הפדרל רזרב - פתיחת QE4. אם יורשה לי לציין, לדעתי זה עדיין יקרה אולי השנה פשוט אני חשבתי שהתנאים לזה הבשילו כבר שנה שעברה והם לא באמת הבשילו. השנה לעומת זאת עם כל הכאוס...

תראה, אני נהנה מזה. סה"כ לוקח את זה באיזי - לא מתיימר להיות משהו שאני לא. אני בסך הכל מנסה להבין מה באמת קורה מאחורי הקלעים - גם מעבר למסך של תקשורת המיינסטרים. זה באמת ברמת תחביב אצלי - כמו שיש כאלה שהתחביב שלהם הוא לקרוא על גאדג'טים חדשים שיוצאים וכו'...
🕒 פורסם בתאריך: 14/02/2016 21:34
יש לך עוד תובנות לשתף אותנו בהן?
🕒 פורסם בתאריך: 14/02/2016 21:54
אני די בטוח שההפך. אני לא מתבסס על נתונים אבל בכל ראיון איתו הוא אומר שהוא לא מתערב ונותן להנהלה לנהל את העסק.
🕒 פורסם בתאריך: 14/02/2016 22:26
הא... "תובנות". לא לוקח קרדיט על עבודה של גדולים ממני. לא על כל דבר אני מסכים עם כלכלנים נבחרים. ועל גבי זה אני מתאים את זה עם מה שאני חושב שאני רואה.

הריקסבנק ו-BOJ הוסיפו עכשיו אש למדורה של הריבית השלילית - והפדרל רזרב בדיוק פוצץ את הבועה של עצמו עם העלאת ריבית. אני לא רוצה להיכנס לפרטים הקטנים כי רבים הם אבל כמו שאני מאמין - אנחנו עלולים לראות זיגזג במתווה של הפד, ירידה לריבית שלילית (אין לאן לרדת הרבה. ל-0%?) ו-QE4.

הפד כבר חזר בו מההעלאה המתוכננת במרץ וכמו שהמצב עכשיו ממש לא בטוח שהוא יעלה באמת ביוני, ספטמבר ודצמבר. עם ההרס של המטבעות אני חושב שהזהב ימשיך להתחזק השנה.

*לא מייעץ*
🕒 פורסם בתאריך: 14/02/2016 22:36
יש לו נטיה לדחוף את הדברים מאחרי הקלעים.

אחרי שהוא דוחף את הדברים לכיוון "תזרימו לי כסף" הוא די נותן להם לרוץ לבד.
🕒 פורסם בתאריך: 17/02/2016 20:28
been there, done that. היו לי כמה "הברקות" במהלך השנים, ותמיד בסכומים קטנים. זה לא אומר שעכשיו אשקיע את כל תיק ההשקעות שלי. אם בעוד עשור אראה שסך ההברקות פחות סך הכשלונות ייתן תשואה ממוצעת גבוהה יותר מהשוק, אז יכול להיות שלמדתי משהו. אני מניח שגם אז לא יהיה לי אומץ להשקיע 100% מהוני ב-stock picking.

אם אראה שבסה"כ אני מפסיד, (או מרוויח פחות מבנצ'מרק שקר כלשהו), אז כנראה שהבנתי משהו לא כמו שצריך :lol:

בכל מקרה, כמובן שאני לא מתייחס ל"מקרה" שמניה מסוימת עלתה (או קרסה), אלא לסך התיק שמורכב ממספר מניות. במצב כזה, אין "במקרה".