⬅ חזרה לאינדקס

אלטשולר שחם VS מיטב דש - השוואת תשואות

🕒 פורסם בתאריך: 18/03/2021 10:42
אהלן,

אז יצא שגיליתי את המשקיעה וגם התפנה לי הון בערך לפני שנה, חודש לפני שנפלו כל המדדים שנה שעברה.

- הכנסתי X/2 לאלטשולר שחם קופת גמל להשקעה ומאז הרווח הוא בערך 10.6% על השנה האחרונה.

- לאחר מכן בשלבים שונים במהלכה של השנה האחרונה פתחתי חשבון במיטב דש שבו היו X/2 מההון ההתחלתי, התיק כרגע כולל:

1. הראל תא 125 - 29%

2. הראל ת''א בנקים - 14%

3. ממ SP500 הראל - 29%

4. NDX איישר - 28%

עכשיו לדברים שאני רוצה להתייעץ איתכם,

1. לפי אחוזי הרווח של שנה שעברה בכלל לא משתלם לי להמשיך ולהחזיק את התיק במיטב דש, אלטשולר לוקח, למרות שהתיק במיטב דש יושב לו שם פחות זמן מהתיק באלטשולר.

2. התיק במיטב דש הולך לקבל עוד השקעה בזמן הקרוב, ניסיתי לחפש איזה עוד מרכיב חסר לי ואני מתלבט בין: חלוקה בין 2 אג"חים כלשהם ( לא מבין עדיין באגח ולכן אין לי) לבין מדד כזה או אחר שיכול להתאים לתיק הסולידי שלי.

זמן השקעה: 5 6 שנים בערך לשני התיקים.

תודה לכם! למדתי המון מהפוסטים וגם מהפורום הזה
🕒 פורסם בתאריך: 18/03/2021 10:43
שחכתי לציין פרט חשוב:

התשואות בתיק שלי במיטב דש נעות בין שלוש וחצי לשתיים וחצי אחוז
🕒 פורסם בתאריך: 18/03/2021 11:02
תשואות העבר אינן מעידות על תשואות בעתיד.

דמי ניהול, לעומת זאת, דווקא כן.

כנ"ל
🕒 פורסם בתאריך: 18/03/2021 11:24
אתה משווה שני תיקים שלכל אחד מהם הכנסת כסף בזמנים שונים?

נניח היית מכניס כסף למיטב דש בשיא הירידות של תחילת משבר הקורונה, איך זה היה משפיע על ההשוואה שלך?

במילים אחרות אם אתה לא מסתכל על אותה תקופה, אין שום משמעות להשוואה.
🕒 פורסם בתאריך: 18/03/2021 11:31
בכל מקרה אין שום משמעות להשוואה, גם אם התקופה זהה.
🕒 פורסם בתאריך: 18/03/2021 11:36
יש משמעות לגבי ההיסטוריה, לא לגבי העתיד
🕒 פורסם בתאריך: 18/03/2021 11:39
אה כן כמובן, אבל זה לא ממש אמור לעניין, אא"כ אתה עובד במחלקת השיווק של אחת החברות הנ"ל.
🕒 פורסם בתאריך: 18/03/2021 11:59
אני חושב שמשקיע כן רוצה להבין מה הכסף שלו עשה באפיקי ההשקעה השונים גם אם אין לזה לזה השפעה על העתיד.
🕒 פורסם בתאריך: 18/03/2021 12:18
גם מסכים, רק שצריך לבדוק באיזה רמת סיכון הכסף שלך וכמה תשואה הוא עשה, לא תחת איזה מותג הוא עשה זאת ובטח שאין צורך להשוות למה מישהו אחר עשה. זה כבר מידע עודף בעל פוטנציאל לנזק.
🕒 פורסם בתאריך: 18/03/2021 12:34
לגבי נקודה אחת אני ממש מסכים - והיא העובדה שהכסף נכנס לאלטשולר שחם חודש לפני הקורונה ולמיטב דש במהלך השנה בזמנים שונים אז ההשוואה כאן היא בעייתית במובן הזה.

אורי - למה אין משמעות להשוואה גם אם התקופה הייתה זהה ? בגלל העובדה שהקופת גמל באלטשולר היא קופסא שחורה ואני עקרונית משווה תפוחים לתפוזים ?

optimum - ברור שתשואות העבר לא יכולות להעיד על תשואות העתיד במיוחד אם אפשר להניח שהשנה לא יהיה וירוס שישבית כלכלות ברמה עולמית, אבל אני כן חושב שעצם ההשקעה במדדים אתה כן עושה כאן אקסטרפולציה מסויימת ומניח שאם ת"א 125 בעשור האחרון עלה בשיפוע X אז הוא ימשיך באותה המגמה פחות או יותר ( כשאתה מדבר ברזולוציה של שנים כמובן) אחרת למה לך להשקיע שם את הכסף ? כאילו, אני חושב שכן יש מעיין ציפיה מהעתיד על סמך העבר פשוט הוויכוח הוא על הרזולוציה. אחרת למה להכניס לשם את הכסף ?

האזרח הקטן צודק, העניין כאן חוץ מלהרוויח כסף זה בעיקר להבין. להבין מה בדיוק הושקע ואיפה באלטשולר ( לא מספרים לי.. ניסיתי ) ואיך אני משפר את הניסוי הקטן שאני עושה במיטב דש
🕒 פורסם בתאריך: 18/03/2021 12:36
בדיוק בגלל:

אז למה להסתכל על העבר אם הוא לא מעיד על העתיד? איזו תובנות יצאו לך מזה?
🕒 פורסם בתאריך: 18/03/2021 12:37
לדעת מה ההשקעות עשו - כן, לקבל החלטה על בסיס הביצועים בשנה (או פחות) האחרונה - זה שקול ללהמר על השחקן שניצח במשחק הקודם בשש בש.

אם כבר החלטת בכל זאת לשנות את ההקצאה על סמך זה, תכבד את הכסף שלך ולפחות תעשה השוואה רצינית והוגנת - תשווה בין שני תיקים שמדד הייחוס שלהם זהה (להשוות תשואה של תיק מנייתי שעורב אחרי מניות בישראל עם תיק שעוקב אחרי מניות בארהב זו השוואה לא רלוונטית, כנ״ל לגבי השוואת תיקים עם אחוז חשיפה למניות שונה) התקופה צריכה להיות זהה (ורצוי ארוכה ככל הניתן), תנכה דמי ניהול, עמלות וכו׳.
🕒 פורסם בתאריך: 18/03/2021 12:38
תחושת ביטחון מדומה שהכסף בידיים טובות.
🕒 פורסם בתאריך: 18/03/2021 12:41
תחושות ביטחון מדומות כנראה יגרמו להחלטות פיננסיות שגויות ואיבוד תשואה.

תחושת ביטחון אמיתית שלי היא שהכסף שלי לא תלוי במנהל כזה או אחר שאפילו איני יודע מי הוא, כמה הוא טוב (או שלא) ומתי הוא מתחלף למנהל אחר, הוא תלוי בזה שהכסף שלי שוכב במדד המוביל בעולם הלו הוא הS&P500.
🕒 פורסם בתאריך: 18/03/2021 12:44
נניח שאני ואתה מטילים קובית משחק הוגנת.

לי יצא 2, לך יצא 6.

האם פירוש הדבר שאתה יותר טוב ומוכשר ממני בהטלת קוביות?

בקנה מידה של עשורים אולי זה הגיוני לעשות אקסטרפולציות.

אבל פה אתה משווה לפי נתוני 2020 בלבד.
🕒 פורסם בתאריך: 18/03/2021 12:46
אני איתך.

לצערי, כנראה שהמציאות היא שרוב האנשים מקבלים החלטות בהשקעות על בסיס תשואות עבר וגם זה במקרה טוב, הפחות טוב זה על סמך הבטחות שאין מאחוריהן גם נתונים בכלל.
🕒 פורסם בתאריך: 18/03/2021 12:47
אתה מודע לזה שהבורסה בתל אביב כבר שנים בתרדמת ? אתה מצפה שזה יישתנה ?
🕒 פורסם בתאריך: 18/03/2021 13:23
מה זה? זה תיק מנוהל? זה תיק ניירות ערך שאתה בחרת? בין מה למה אתה משווה?
🕒 פורסם בתאריך: 18/03/2021 13:47
דנרוק54 - אם אני מתרגם את מה שאתה אומר אז אתה בעצם מתכוון לזה שהמדד ת''א 125 בעצם לא ממש מניב תשואה גבוהה ב(עשור)שנים האחרונות ובגלל זה ההשקעה בו לא טובה בעתיד? האמת שהתגובה שלך מעניינת, על סמך מה אתה אומר שהבורסה בת"א בתרדמת ? שואל באמת לא בציניות.

Yoss - לא כל כך מבין את השאלה האמת. נגיד סעיף אחד אומר שקניתי עוקב מדד של תל אביב 125 מהחשבון במיטב דש. מה המשמעות של "תיק מנוהל" / "תיק ניירות ערך שאני בחרתי " ?

אורי ג. - האמת שאני חושב שזאת מנטרה טובה אבל בסופו של דבר על סמך מה אתה בוחר באיזה מדד להשקיע אם לא על סמך הצ'ארט שלו בעשור / 2 האחרונים. ספר אם ככה מה הדרך הנכונה לבחור את הפיזור של הכסף. 100% מההון שלך מושקע בSNP500? וזהו? ז''א שאין טעם בסוג של תו"ל ובעצם כל השיחה כאן סוג של מיותרת כי אתה בעצם - בורסה = SNP500 ?
🕒 פורסם בתאריך: 18/03/2021 13:55
אפשט את השאלה: מי בחר את 4 ניירות הערך האלו?
🕒 פורסם בתאריך: 18/03/2021 14:36
Yoss - אני בחרתי אותם. חשבתי שאני יכול לפזר ככה את הכסף בצורה הטובה ביותר.
🕒 פורסם בתאריך: 18/03/2021 15:50
ישנם רבים שטוענים ובמידה רבה של צדק שגם זו בחירה שאין לעשות ופשוט לקנות את המדד העולמי, ככה אתה לא צריך לסמוך על דבר כלשהו.

אני אישית משקיע בS&P500 בעיקר מכמה סיבות:

א. יש הטבות מס מסוימות בהיותי אמריקאי.

ב. להשקיע בכל העולם יוצא קצת פחות יעיל מבחינת עמלות ומס במקור.

ג. אני מאמין (בדגש על אמונה) שארה"ב תיתן תשואה עודפת על פני העולם לאורך זמן.

ד. המדד הזה בכל מקרה מהווה כ50% מהמדד העולמי ככה שהביצועים שלו מול המדד העולמי לא יהיה שונים מהותית.

ה. דמי ניהול מאד זולים, השקעה במדד רוסי למשל יעלה לך משמעותית יותר.

ו. בהיותי ממונף שווי לבטחונות של ת"ס עוקבת סנופי הוא מאד גבוה.

בגדול הדרך הנכונה/קלאסית לפזר את הכסף בשוק ההון הוא על פי 4 פרמטרים עיקריים:

א. מה מטרת הכסף?

ב. מהי סיבולת הסיכון שלך?

ג. מה הם ההשקעות שלך מחוץ לשוק ההון?

ד. מהו טווח ההשקעה שלך?

לפי זה בונים תיק בשילוב של אג"ח ממשלתי, קונצרני ומניות (לא חייבים את כולם).

לא.

ראשית יש לי השקעות שאינם בשוק ההון.

שנית יש לי אחזקות היסטוריות במניות ספציפיות שאיני מוכר משיקולי מס.

שלישית אני פותח פה ושם פוזיציות לטווח בינוני או קצר לשם נסיון ניצול הזדמנויות.

אם הייתי צריך לפתוח תיק מ0 היום אז הייתי שם 100% סנופי אבל זה שאני עושה משהו לא אומר שזה מה שמתאים או טוב לך.

לא. תקרא את מה שכתבתי.
🕒 פורסם בתאריך: 18/03/2021 16:31
לגבי התשובות לשאלות

א. מה מטרת הכסף? להניב תשואה שהיא לא אפס בראש ובראשונה, הרי מיותר שישב בעו"ש. זה לא כסף שמיועד לבית או ילד או מטרה כזו או אחרת.

ב. מהי סיבולת הסיכון שלך? גבוהה. אין לי בעיה להפסיד X אחוז מההון הזה.

ג. מה הם ההשקעות שלך מחוץ לשוק ההון? אין כאלה. יש לך הצעות ?

ד. מהו טווח ההשקעה שלך? אני חושב שחלק מהכסף ישכב שם 6 שנים וחלק יותר, כרגע אין תאריך יציאה בכל אופן

לפי זה בונים תיק בשילוב של אג"ח ממשלתי, קונצרני ומניות (לא חייבים את כולם). אני לא חושב שאני מעוניין לקנות מניות בודדות, לא אוהב את ההתעסקות ולא לגמרי בטוח שהאקשן הוא בשבילי. אני רוצה להשקיע בפיזור גדול עם התעסקות אפסית.

- איזה השקעות יש לך שהן לא בשוק ההון ?

- " שלישית אני פותח פה ושם פוזיציות לטווח בינוני או קצר לשם נסיון ניצול הזדמנויות. " - תוכל לפרט כאן ? אולי יש לי משהו ללמוד

- "אם הייתי צריך לפתוח תיק מ0 היום אז הייתי שם 100% סנופי אבל זה שאני עושה משהו לא אומר שזה מה שמתאים או טוב לך." האמת שזו הייתה הנטיה שלי המקורית אבל קראתי קצת פוסטים של המשקיעה והחלטתי לשלב עוד כמה מדדים חוץ מ SNP

בכל מקרה תודה על הפידבק!
🕒 פורסם בתאריך: 18/03/2021 22:46
לדעתי לא הבנת את המשקיעה לגבי פיזור. זה שאתה שם יותר מדדים לא בהכרח מגדיל את הפיזור. תיק של 100% סנופי הוא תיק יותר מפוזר מאשר תיק של 50% סנופי - 50% מדד ת"א 35, למשל.

למה? כי בחלוקה של חצי-חצי אתה שם חצי מהכסף שלך על 35 חברות די קטנות שנסחרות בבורסה פיצפונת שמהווה 0.2% מהשוק העולמי.

זה ריכוז השקעות ולא פיזור השקעות.
🕒 פורסם בתאריך: 19/03/2021 10:25
בגדול, כן.
🕒 פורסם בתאריך: 19/03/2021 15:21
וול - הבנתי. הגיוני האמת. אני חושב שאני אטה את האחוזים לטובת ה SNP.
🕒 פורסם בתאריך: 21/03/2021 09:36
אני חושש שלמדת משהו שונה ממה ששאר האנשים פה למדו אם אכן קראת את הפוסטים בפורום.

אולי כדאי לקרוא עוד.
🕒 פורסם בתאריך: 21/03/2021 10:11
yahud -אהלן, איפה אתה רואה את השגיאה? אני אולי רשום תקופה לפורום אבל קורא כאן אולי שבוע. תשים את האצבע על הפער שאתה רואה אצלי שבגללו כתבת את התגובה הזו נראה לי יעזור לי מאוד
🕒 פורסם בתאריך: 21/03/2021 10:20
קיבלתי את הרושם שכבר בהשקעה הראשונית רצת לקנות ניירות לפני שעשית חשיבה מעמיקה מה בדיוק האסטרטגיה שלך ואיך התיק שלך מממש אותה - לדוג׳ כתבת תיק סולידי כי תכננת לשלב אגח אבל בינתיים הוא 100% מנייתי, תיק מסוכן ואגרסיבי יותר (אין עם זה שום בעיה אם זה נעשה מתוך מחשבה ותכנון), בנוסף עכשיו כשאתה רוצה להכניס סכום נוסף אתה לא יודע לאן להפנות אותו - לדעתי, אלו שאלות שהיה רצוי (שלא לומר הכרחי) שיהיה לך תשובות עליהן לפני שנכנסת בכלל.

כיוון למחשבה - אולי זו הזדמנות טובה לעבוד מסודר יותר, לפי פירדמידת הצרכים של המשקיע (גוגל המשקיעה פירמידת הצרכים של המשקיע). זו גישה קצת יותר מתודית ובהירה מאשר לרוץ למכור אחזקות ולקנות סנופי כי אלו התשובות שקיבלת מאנשים זרים בפורום (מוערכים ככל שיהיו). תעשה את זה בשביל עצמך ומתוך כבוד לכסף שעבדת בשבילו.

לא ממליץ, לא מייעץ וכו׳