⬅ חזרה לאינדקס

אפיקי השקעה וחסכון בין מדינות

🕒 פורסם בתאריך: 19/03/2021 12:44
שלום, אשמח לעצתכם:

אני ישראלי שגר בבריטניה - אני משלם מס בארץ ולא בבריטניה; ב-12-18 חודשים הבאים אני מתוכנן לעבור לארה"ב, שם כן אהיה מחויב בתשלום מס.

עקב המעבר המתוכנן הזה, אני מעוניין להפסיק להפקיד למוצרי החסכון שלי בארץ ולפתוח תיק השקעות אצל ברוקר אמריקאי/בינ"ל. אני רוצה לפתוח תיק עוד לפני המעבר, אבל רוצה להימנע לחלוטין מהתעסקות בדיווח לארץ. אני לא יודע כמה פעמים אוכל לבקר בישראל ומתי ולא רוצה להסתכן בכשלון בדיווח ובכל העיסוק הנלווה לזה.

האם יש אפיקי השקעה וחסכון/מוצרים רלוונטיים בהם אוכל להתחיל להשקיע בעודי חב מס בארץ שאינם דורשים כלל דיווח לארץ? או שכדאי במקרה זה לחכות עד המעבר הצפוי כדי להימנע מכאב ראש מיותר?

*מציין כי נכון לעכשיו אני לא מחזיק חשבון בנק בישראל, אלא רק בבריטניה. אולם אני לא אימנע מלפתוח חשבון במידה ויש צורך.

תודה!
🕒 פורסם בתאריך: 19/03/2021 18:58
גר בבריטניה, ללא חשבון בנק בישראל אך משלם מס בישראל ולא בבריטניה? קונסטלציה מעניינת...

השאלה הרלוונטית - האם בעתיד אתה מתכנן להפסיק להיות תושב ישראל לצרכים מס? (מבחינה מהותית, לא מדבר כרגע על ההליך המנהלי מול רשות המיסים).
🕒 פורסם בתאריך: 19/03/2021 19:02
כן - זה התכנון התאורטי לעתיד נכון לעכשיו
🕒 פורסם בתאריך: 19/03/2021 19:20
כל זמן שאתה תושב ישראל לצרכי מס עליך לדווח על כל הכנסותיך לרשות המסים בישראל.

המעבר לארה"ב לא רלוונטי לעניין זה ואפילו עשוי להחליש את הטיעון שלך במידה ותרצה לטעון שאינך תושב ישראל לצרכי מס.
🕒 פורסם בתאריך: 19/03/2021 19:27
תודה, התגובה שלך שפכה אור על היבט שלא חשבתי עליו.

רק עבור הדיון האקדמי - גם אם מדובר בהשקעה פסיבית במדדים יש צורך בדיווח? כי למעשה אין ״הכנסה״ (אין הכנסה מדיבידנדים או מכירות).
🕒 פורסם בתאריך: 19/03/2021 19:40
יש על השאלה שלך דיונים רבים בפורום. שים לב שהדיונים הם על מי שיש לו הכנסות אחרות שהוא משלם עליהן מס בישראל.