⬅ חזרה לאינדקס

קופת גמל מול חשבון השקעות

🕒 פורסם בתאריך: 18/02/2016 18:27
שלום לוכלם.

קראתי את שלל הפוסטים העוסקים בקופת הגמל החדשה, אך יש משהו שכנראה חסר לי.

בקופת הגמל החדשה יש פטור מרווח הון, עד מועד משיכת הכספים. אם מושכים אותם בגיל הפרישה, מקבלים מהם פטור גם במשיכת הכספים.

אם ככה, כל עוד דמי הניהול הם מספיק אטרקטיביים, למה לא להעביר את תיק ההשקעות (או לפחות להתחיל אותו) בקופת הגמל? היא מאפשרת דחיית מס עד מועד משיכת הכספים בפועל, כלומר שניתן לבצע מכירות וקניות מבלי לדאוג למיסוי על רווחי הון.

האם יש משהו שהחסרתי?
🕒 פורסם בתאריך: 18/02/2016 18:33
הסיבה נעוצה בשאלה.

בשביל שדמי הניהול יהיו אטרקטיביים אתה צריך רווח ממומש בכל שנה שהמס עבורו לאחר תיאומים ומגיני מס עולה על דמי הניהול ששילמת.

אם חושב שיהיה לך קשה מאוד להשיג תיק שבו זה יתקיים בכל שנה.
🕒 פורסם בתאריך: 18/02/2016 19:01
חבל שלא מאפשרים לעשות תיק השקעות פנסיוני במקום קופת גמל פנסיונית.. או קופת גמל בלי דמי ניהול. למישהו יש את הטלפון של כחלון להציע לו?
🕒 פורסם בתאריך: 18/02/2016 19:12
להבנתי, @AF1k השווה משיכת קרן השתלמות והפקדתה בקופת הגמל החדשה, עם המשך ניהול הכסף בקרן ההשתלמות. אם הבנתי אותו נכון, התשובה שלך לא רלוונטית.

לגוף השאלה:

ההבדל המשמעותי הוא שבקופת הגמל החדשה תחוייב במס אם תמשוך לפני הפרישה, ובקרן ההשתלמות לא, כך שאם תבצע את ההעברה המדוברת, אתה מפסיד נזילות.

ישנו הבדל נוסף לאזרחי ארה"ב, אותו לא אפרט כאן.
🕒 פורסם בתאריך: 18/02/2016 19:14
הכוונה שלי הייתה דווקא לניהול התיק בבית השקעות. הרי בבית השקעות, אם אני מבצע איזונים או שינויים למיניהם בתיק, אני משלם רווח הון.

אז ההנחה שלי הייתה אם אני מעביר את הסכום לקופת הגמל, היא מתנהלת כמו תיק השקעות (במבנה של קופת גמל בניהול עצמי) כאשר האיזונים הפנימיים פטורים ממס רווח הון. ורק בעת משיכת הכסף מתוך הקופה, אני משלם את מס רווח ההון שכאן אני מקבל בעצם דחיית מס.

אשמח לדעת היכן אני טועה :)
🕒 פורסם בתאריך: 18/02/2016 19:15
@TunaGolem הוא לא הזכיר את המילה קרן השתלמות.. אני חושב ש @daat99 הבין מצויין, שכן קופת הגמל החדשה היא אכן אלטרנטיבה לתיק השקעות עצמאי ולא לקרן השתלמות. בתכלס זה פשוט תיק השקעות עם דמי ניהול אבל עם יתרונות כשמושכים ממנו בפנסיה קצבה
🕒 פורסם בתאריך: 18/02/2016 19:15
מכותרת השרשור:

חשבון השקעות - לא קרן השתלמות!
🕒 פורסם בתאריך: 18/02/2016 19:18
בּוֹשְתי.
🕒 פורסם בתאריך: 18/02/2016 19:24
שלא יקרה שוב.
🕒 פורסם בתאריך: 18/02/2016 20:13
מחול לך :)
🕒 פורסם בתאריך: 18/02/2016 23:35
האם להבנתכם יש הבדל בין השקעה בקופ"ג החדשה, להשקעה בקופ"ג במסגרת תיקון 190 ? (אני מבין שעד שיאושר מתווה קופ"ג החדשה יכול לקחת עוד זמן מה)