⬅ חזרה לאינדקס

מיסים על רווחים משיווק שותפים

🕒 פורסם בתאריך: 01/04/2021 20:47
היי, אני עוסק בשיווק שותפים ולאחרונה התחלתי להרוויח יפה, סביבות ה8-9k בחודש,

פניתי לרואה חשבון שעושה רושם שמבין בתחום, הציע לי לפתוח עוסק פטור (עלות פתיחה מול מס הכנסה, ביטוח לאומי ומעמ כ-350 שקל, חד פעמי)

בנוסף, הציע לי פעם בשנה שאעבוד מולו עם כל הקבלות שירשום לי בפנקס וכל העסק הזה בעלות של 150 שח לשעה (בשנה)

ובנוסף, לשלם מקדמה למס הכנסה ולביטוח לאומי, בסביבות ה600-700 שקל בחודש בכדי שבסוף השנה שתקזז מולם, לא "יקחו" לי הכל במכה

אשמח לשלוח את ההצעת מחיר שלו למישהו שבאמת מבין פה בתחום סתם בשביל חוות דעת, בנוסף רציתי לשמוע את חוות דעתכם האם אלה מחירים ומהלכים תקינים בנושא?

חשוב לציין שאיני רוצה לעסוק בתחום מול המוסדות ומעדיף שמישהו ינהל את העניין במקומי
🕒 פורסם בתאריך: 01/04/2021 21:53
אתה יכול לעשות את זה בעצמך ולחסוך את העלות-יש פוסט של המשקיעה על זה.

השאלה היא על כמה שעות מדובר (בערך) בשנה והאם זה משהו שאתה יכול לעשות לבד, כי אם זה מצטבר להרבה שעות, הסכום יהיה גבוה. האם זה משתלם לך?

אפשר לבקש להקטין או לבטל מקדמות. תברר עם הרו''ח לגבי זה.

מציעה שתעשה סקר שוק בין כמה רו''ח נוספים ותקבל סדר גודל של העלות. אני משתמשת באתר ''מדרג'' כדי להגיע לבעלי מקצוע טובים midrag.co.il.

לפי סדר הגודל של ההכנסות שלך אתה עובר את התקרה של עוסק פטור, לכן לא ברור למה הרו''ח הציע פטור ולא מורשה

תגגל ''כמה עולה רו''ח'' כדי לקבל מושג על סדר גודל לעלויות.
🕒 פורסם בתאריך: 01/04/2021 22:02
מדובר בכשעתיים בשנה, זה הכל,

תודה אשתמש באתר רעיון מעולה, וגם, כדאי לבטל מקדמות ? מס הכנסה יביא לי את המס ב"בום" בסוף לא?
🕒 פורסם בתאריך: 01/04/2021 22:57
אתה בטוח? נשמע מעט. בכל מקרה, כדאי להעלות את זה על הכתב כדי למנוע אי נעימויות אחר כך (שלא יתברר שהוא עבד יותר שעות ואז תצטרך לשלם יותר).

בעקרון זה לא מסובך לרשום קבלות. אבל שים לב שאם תצטרך לפתוח עוסק מורשה, מדובר על הוצאת חשבונית מס קבלה (או שם אחר, לא יודעת בוודאות)

והנה''ח קצת יותר מסובכת מזו של עוסק פטור.

זו שאלה לרו''ח, לא לי.

רו''ח בדרך כלל מתאים יותר לחברות, יתכן שיתאים לך יותר יועץ מס.

יש גם עלויות נוספות כמו דו''ח שנתי ולפעמים גם הצהרת הון. תבדוק עם בעל המקצוע שאתה מתקשר איתו האם זה כלול בסכום החודשי שאתה משלם או לא.
🕒 פורסם בתאריך: 01/04/2021 23:52
לא הגיוני שיעשה לך הנהלת חשבונות ב300 שח לשנה (מהשנה ה2 נניח כי בראשונה הוא לוקח לך דמי פתיחה)

הכי זול שאני מכיר זה כ1000 שח לדוח שנתי לעוסק פטור

וכ250-350 לחודש פלוס מעמ לעוסק מורשה