⬅ חזרה לאינדקס

תעודות סל, כיצד המנפיק מרוויח?

🕒 פורסם בתאריך: 20/02/2016 22:47
כולם מדברים על סיכון מנפיק בתעודות סל היות ובסופו של דבר התשואה מתקבלת על ידי התחייבות/חוזה של מנפיק התעודה.

דבר אחד לא ברור לי, כיצד המנפיק מרוויח מהסיפור? הרי הוא אמור להשקיע את הכסף היכן שהוא וגם לוודא שהרווחים באפיק ההוא יניבו תשואה לפחות של מדד הייחוס.
🕒 פורסם בתאריך: 20/02/2016 22:57
דמי ניהול (בטווח הארוך הם לא נשארים 0).
🕒 פורסם בתאריך: 20/02/2016 23:00
אני נוטה להאמין שהם מרוויחים גם מעשיית שוק. הם מוכרים בקצת מעל השווי האמיתי וקונים בקצת מתחת. אז ככל שיש מחזור גדול יותר הם יכולים להרוויח גם בדמי ניהול אפס.
🕒 פורסם בתאריך: 20/02/2016 23:02
דמי ניהול זה קופון שהם גוזרים בדרך אבל לא יכולים לכסות הוצאות של הפרשי המדד, תוחלת התשואה של המדד גבוה מתוחלת הרווח של דמי ניהול, לא?!

הכסף עצמו אמור להיות מושקע באפיקים מחקי מדד?
🕒 פורסם בתאריך: 20/02/2016 23:03
אז אם קניתי והחזקתי לאורך זמן (10 שנים) תכלס הם הפסידו עלי?
🕒 פורסם בתאריך: 20/02/2016 23:08
אני לא יודע. אני משער שזו אחת הדרכים שלהם לרווח. ראה תעודות סל על תל אביב 25 - הן תקופה ארוכה מאוד על דמי ניהול אפס.

אבל תסתכל על המחזורים, הם די גבוהים.

מכיוון שהמון כסף מושקע על ידי משקיעים אקטיביים אני מניח שזה לא נורא עבורם שיש כמה כמונו שדוגרים עליהם.

עריכה: גם מי שדוגרים עוזר להם כי קל יותר לנהל הרבה כסף מאשר מעט וגם זה מושך אנשים שווי הכסף המנוהל גבוה.
🕒 פורסם בתאריך: 20/02/2016 23:21
התעודות הללו אינן "עושות שוק" (כהגדרתן החוקית) ואין להן רישיון לעשות זאת כך שלא הייתי מתייחס לכך כמשהו ראלי.

הם לא צריכים.

חוזים עתידיים מכסים אותם מהבחינה הזו והעלות שלהם זניחה יחסית לנכסים המנוהלים.

את היתרה הם משקיעים באג"חים קצרים והריבית הולכת אליהם לכיס.

לא.

אם קנית ב-10,000 שח אז הם קונים חוזה עתידי בסכום של בערך 100 שח.

החוזה העתידי משלם לך את מה שאתה צריך לקבל אבל את ה-99,900 שח הנותרים הם משקיעים באג"ח עם %X ריבית שהולכת אליהם לכיס.

בניגוד לקרנות נאמנות שבהן המנפיק מוכר וקונה כאשר מדובר בתעודות סל המנפיק אינו שותף לכל העסקאות שמתקיימות במסחר הרציף.
🕒 פורסם בתאריך: 20/02/2016 23:25
אז השאלה היא על חוזה עתידי, כיצד מרוויח הצד השני בחוזה עתידי?

עד כמה שהבנתי בחוזה עתידי מפקידים 10% או 20% מסך החוזה כלומר זה סוג של מינוף, אז השאלה מתעצמת מתי הצד השני מרוויח?
🕒 פורסם בתאריך: 20/02/2016 23:48
ספקולציה, הימורים שהשוק ילך לכיוון אחר, סחר יומי....

אתה יכול להיות הצד השני ולמכור חוזה עתידי שכזה אם אתה רוצה (אם יש לך חשבון אצל גוף שמאפשר פעולות על חוזים כמו אינטראקטיב ברוקרס).

לחוזה עתידי יש עלות ובטחונות.

הקונה משלם את העלות ולא צריך בטחונות.

המוכר מקבל את העלות וצריך להפקיד בטחונות.

התעודות הללו הן בצד הקונה ולא המוכר ולכן הן לא צריכות בטחונות.

המוכר מקבל את עלות החוזה עצמו כרווח ומקווה שמחיר החוזה לא ישתנה בצורה שתאכל לו את כל הרווח ותגרום לו לפשיטת רגל...
🕒 פורסם בתאריך: 21/02/2016 00:00
אופציות?

אז בחוזה לטווח ארוך הוא יפסיד בטוח כי תוחלת המדד הנעקב חיובית, לא?
🕒 פורסם בתאריך: 21/02/2016 00:03
אופציות זה מוצר אחר - כאן אנחנו מדברים על חוזה עתידי.

אולי כן ואולי לא.

מי אמר שאותו המוכר ימכור את כל החוזים העתידיים?

אולי הוא מוכר לך חוזה היום אבל בעוד חודש הוא יקנה חוזה במקום למכור?

כל אחד עושה מה שהוא רוצה ומי שרוצה להמר עם חוזים עתידיים שיהיה לו לבריאות.

לי אישית אין מושג אם הוא יהיה יותר רווחי או אם הוא יפסיד לעומת השקעה במדד.

כמו כן יכולות להיות סיבות שונות למכירת חוזה עתידי כמו רצון לקבע מחיר מול החזקה אחרת ולא בהכרח כשיטת השקעה יחידה.
🕒 פורסם בתאריך: 21/02/2016 00:08
המנפיק מרוויח מ:

דמי ניהול

דמי השאלה של ני"ע (אם רלוונטי)

הפרשי ריבית

עמלות סמויות (ע"ע שוד של דיבידנדים).
🕒 פורסם בתאריך: 21/02/2016 00:15
כאשר השוק עולה ואתה מחזיק קרן נאמנות שמחזיקה מניות ערך הנכסים עלה בפועל.

אי.בי.אי. מחזיקים חוזה עתידי על סנופי, ברור לכולם כאן שתוחלת הרווח היא חיובית לאורך זמן (לפי הפופולריות של הקבוצות רכישה על המוצר הזה :) )

בשוק נסחרים כמויות אדירות מהמוצרים הללו ואתה אומר שזה הימור אז כל כך הרבה אנשים מפסידים?

בניסיון להכות את המדד באמצעות ספקולציות (מניות נבחרות) גם אם היה כישלון של תשואה נמוכה מהמדד אבל לא בהכרח תשואה שלילית, בחוזים מדובר על הפסד בטוח.
🕒 פורסם בתאריך: 21/02/2016 00:27
לא כל מי שמוכר חוזה עתידי מוכר אותו "ערום".

אפשר למכור חוזה מהרבה מאוד סיבות ולשלשל לכיס את העלות שלו גם בלי להסתכן יותר מדי.

ובאופן כללי חלק מאוד גדול של נפח המסחר בחוזים עתידיים הוא דווקא ההימורים של הסוחרים היומיים ולא הגופים שרוכשים אותם לטווח ארוך.

על סמך מה אתה אומר את זה?
🕒 פורסם בתאריך: 21/02/2016 00:28
אוקי הבנתי.

הכוונה היא לטווח ארוך כי תוחלת התשואה של המדד חיובית.
🕒 פורסם בתאריך: 21/02/2016 00:31
אני לא מכיר אסטרטגיית השקעה שמורכבת מ-"מכירת חוזים עתידיים לטווח הארוך" בלבד.

למעט סוחרים שמנסים להמר על השוק וקונים/מוכרים חוזים עתידיים בהתאם לגחמות שונות ומשונות כל שאר המסחר של חוזים עתידיים הוא במקביל למוצר אחר ולרוב נועד לגדר מפני הפסדים של המוצר השני ולא לייצר רווחים בפני עצמו.