⬅ חזרה לאינדקס

התלבטות - המשך קריירה בעולם הדאטא

🕒 פורסם בתאריך: 02/04/2021 18:17
שלום לכולם, אשמח לעזרתכם בנוגע להתלבטות שאני ניצב בפניה:

אני בן 30, בוגר תואר ראשון בניהול וכלכלה, ובוגר קורס פיתוח BI מאחת המכללות הטכנולוגיות. אני עובד בתחום ה BI (לא בהייטק) מספר שנים אבל אני מרגיש שקיימת תקרת שכר מסויימת שלא אצליח לעבור אותה. אני די מרוצה מהשכר והוא קרוב לתקרה (לדעתי בתחום שלי 25-30) אבל שואף להגיע למספרים גבוהים יותר (השאיפה היא להגיע ל 35K+ תוך מספר שנים). אני רוצה להתעסק בדאטא בשילוב עם תכנות ברמה גבוהה.

ההתלבטות היא האם ללמוד תואר במדעים בהדגשת מדעי המחשב באו"פ או להרשם לקורס נוסף במכללה טכנולוגית כמו קורס Data Engineer.

תואר במדעי המחשב רגיל לא בא בחשבון מבחינתי, מפני שיקח לי זמן והשקעה רבים מדי, והתואר במדעים בהדגשת מדעי המחשב יהיה הרבה יותר קצר בגלל שכבר יש לי פטורים מקורסים רבים.

בעבר התחלתי לעשות תואר במדעי המחשב לכן כבר עשיתי מספר קורסים בתכנות. אני גם מתעסק בעבודה עם קוד ברמה די בסיסית.

האם אתם מכירים אנשים שעברו את הקורס Data Engineer, והאם לדעתכם יהיה ריאלי להגיע למשכורות אליהן אני שואף בסיום הקורס, בחברת הייטק, בהתבסס על כך שיש לי ניסיון בתחום ה BI? (לא מחברות הייטק כפי שציינתי)

היתרונות של הקורס הם שהוא קצר (מדובר ב10 חודשים אבל זה יותר קצר מתואר), פרקטי, ויש אפשרות להשמה שאני לא כל כך בונה עליה. החיסרון שהוא יקר יחסית.

היתרון מבחינתי של תואר הוא מובן מאליו, אבל יש גם חשש שמעסיקים יראו בו כתואר פחות רלוונטי כיוון שהוא לא פרופר מדעי המחשב, ושמעסיקים עדיין יעדיפו מישהו עם ניסיון רב יותר בדאטא או בוגר קורס לכן עדיין אצטרך לעשות קורס מקצועי.
🕒 פורסם בתאריך: 11/04/2021 14:41
לדעתי זה לא יעזור. רק ניסיון מקצועי יכול להרים אותך בשלב זה לדעתי.