⬅ חזרה לאינדקס

גלגלול מגן מס

🕒 פורסם בתאריך: 04/04/2021 21:48
בבדיקה אחורה גיליתי שיש לי הפסד הון לפני מספר שנים שזכאי להבנתי להפוך להחזר מס.

נגיד ההפסד היה לפני 5 שנים והמס שניתן לקזז מולו הוא מלפני 3 שנים. שתי שאלות:

1. להבנתי אני נדרש להגיש דיווח על רצף השנים מרגע ההפסד עד לשנה שעליה אני רוצה לקזז. האם להגיש כבר גם על השנתיים האחרונות, או שסביר שלא יבקשו ממני לדווח על שנים אלו (אני שכיר ויש לי רק רווחי הון מתיקים שמנוהלים בגופים פיננסים בישראל, כך שנוכה במקור כל המס שאני חייב בו)?

2. האם אני נדרש להגיש טפסי 867 מכל גוף פיננסי שיש לי בו פעילות (כגון קרן פנסיה)? כאמור כל הגופים הם בארץ, לכן הם מפוקחים ומנכים מס במקור אם נדרש מהם.
🕒 פורסם בתאריך: 04/04/2021 22:42
אל תיזום אם אתה לא חייב.

כן. לא רק זה, אתה חייב לדווח על כל הכנסה שהייתה לך באותה שנה מכל המקורות (106 מהמעסיקים, אישורים מביטוח לאומי על קצבאות וכו')

תבדוק את עצמך קודם בסימולטור מס לשכירים, שלא יצא שבגלל איזה טעות של המעסיק שלך אתה בעצם חייב מס ולא הפוך.
🕒 פורסם בתאריך: 04/04/2021 23:28
כמובן שאבדוק בסימולטור לפני אבל אני לא חושש שיהיו שם הפתעות. משכורת שכיר ממעסיק אחד וקצת רווחי הון זה לרוב חישוב מאוד פשוט.

למה עדיף לא ליזום ולפחות לדעת שאחרי איטרציה אחת עם מ"ה אני מסיים, במקום לקבל מהם דרישת דיווח בעוד כמה חודשים על השנים הנוספות?

ושאלה נוספת, מה עושים עם מקומות שניהלתי שם כספים בעבר וכבר סגרתי את החשבון, למשל בנק, ואין לי את ה867 שלו?
🕒 פורסם בתאריך: 05/04/2021 03:54
כי להגשת דוח יש משמעויות משפטיות, מעבר לחישוב המס.

חוץ מזה שאני מכיר הרבה אנשים שהגישו על למשל, 2016 ו2018, ולא קיבלו דרישה להגיש על 2017.

אז אם לא מגיע לך החזר על השנים הללו, ואין לך חובה אחרת להגיש דוח שנתי, אני אישית לא רואה יתרון בליזום את ההגשה.

פונים אליהם, משלמים כמה עשרות שקלים, ומקבלים העתק 867.
🕒 פורסם בתאריך: 05/04/2021 08:22
נקודה טובה. כנראה שאגיש באמת רק על השנים שקשורות להחזר ולא לשנים באמצע.