⬅ חזרה לאינדקס

הצהרה עם ניסוח בעייתי בשובר 351

🕒 פורסם בתאריך: 05/04/2021 12:03
זה כנראה איזוטרי, אבל אולי שווה לברר ליתר בטחון.

קיבלתי את שובר 351 שנועד לדיווח מקוצר על הכנסות מחו"ל.

בשדה של "הצהרת המשלם" בשובר ישנה שורה שאומרת: "איני מחזיק עוד בפיקדון בנקאי בחו"ל " . צירפתי גם תמונה של החלק המדובר.

אני מחזיק בחשבון ב-IB עם הניירות vti+vxus, ויש לי שם גם מזומן שלא מושקע כרגע במשהו.

להבנתי, זה לא עונה על ההגדרה של "פיקדון בנקאי בחו"ל " ולכן אני נדרש לסמן V בתיבה שליד השורה הנ"ל.

אבל הניסוח של "איני מחזיק עוד" גורם לי לחשוב שאם אני מסמן V על כך - זה אומר שפעם כן החזקתי פיקדון בנקאי בחו"ל, דבר שאינו נכון.

מצד שני, לא לסמן V אומר שאני כן מחזיק פיקדון בנקאי בחו"ל עכשיו - לפחות לפי איך שאני מבין את הניסוח.

מה דעתכם? האם במצבי אני יכול פשוט לסמן V בלי דאגות מיותרות?
🕒 פורסם בתאריך: 06/04/2021 01:23
למה?

לא לסמן רק אומר שאתה לא מצהיר כלום. זה לא אומר שיש לך או אין לך.

כלומר זה שאתה לא אומר שאין לך לא אומר שיש לך, כמו שזה שאתה לא אומר שיש לך לא אומר שאין לך. ובטח שזה לא אומר שאתה אומר כך או אחרת ע"י זה שלא אמרת כלום.
🕒 פורסם בתאריך: 06/04/2021 20:07
כשאני חושב על זה שוב בעקבות מה שכתבת - אם אני בוחר שלא לסמן V, יש כמה אפשרויות שאני רואה שאפשר לפרש את זה:

1. אני מחזיק בפיקדון בנקאי בחו"ל.

2. מעולם לא היה לי פיקדון בנקאי בחו"ל, ולכן זה לא נכון לגבי ש-"איני מחזיק עוד" (כי "עוד" מסמל על כך שפעם החזקתי פיקדון בנקאי בחו"ל, דבר שאינו נכון).

3. בהתאם למה לכתבת: זה לא אומר שיש או אין לי פיקדון בנקאי בחו"ל, רק אומר שבחרתי לא להצהיר.

השאלה היא לפי איזו פרשנות מס הכנסה הולך.

יחד עם זאת, עכשיו אחרי שחשבתי על זה עוד פעם אני נוטה להאמין שבמצבי עדיף פשוט לא לסמן את השדה הזה - מה דעתך (ברור לי שאין מדובר בהמלצה או ייעוץ)?
🕒 פורסם בתאריך: 06/04/2021 20:37
זה פשוט מעולה.

הם צריכים להוסיף עוד שדה:

"האם הפסקת להעלים מס? [כן/לא]"