⬅ חזרה לאינדקס

חישוב ירידת ערך רכב בגין תאונה

🕒 פורסם בתאריך: 24/02/2016 19:40
הרכב שלי (הממונף :) ) עבר 2 תאונות עם פגיעות באותו צד בהפרש של כמה שנים, בתאונה הראשונה ירידת הערך הייתה 3% ובאחרונה 8.5%

לצורך חישוב המחירון בתאונה האחרונה חברת הביטוח שיקללה את ירידת הערך הקודמת, כלומר הפחיתו מהמחירון הנוכחי 3%, בנוסף חתכו את ירידת הערך ל 5.5% בנימוק ש 3% כבר קיבלתי בתאונה הקודמת.

כמה שאלות:

אינטואיטיבית בלי להיות לוי יצחק, איך הייתם מחשבים את ירידת הערך הסופית מבחינה מתמטית ?

נשמע לי לא הגיוני לשקלל ההפחתה מהתאונה הקודמת וגם לקזז את ירידת הערך הקודמת, סוג של כפל קיזוז.

בנוסף, למרות שהפגיעה בשני המקרים באתו צד יש נזקים נפרדים מכל אירוע אז האם יש כאן מישהו שהתנסה בערעור על פיצוי שקיבל מחברת הביטוח? (מדובר על פחות מ 5K ולא מצדיק תשלום לאיש מקצוע)

הסיפור הזה מרתיח אותי כי כולם יודעים שרכב כזה אחרי 2 תאונות יימכר 15%-20% מתחת המחירון במקרה הכי הטוב ועדיין שמאי הרכב ושמאי התאונות נצמדים לכל מיני טבלאות ירידת ערך שבמציאות לא מחזיקות מים.

הנזק הכולל התקרב ל50% משווי הרכב ואולי היה אפשר ללחוץ על השמאי להעריך טוטלוס, אני נגד לרמות חברת ביטוח (ובכלל) בשום צורה ולכן לא ניסיתי אפילו אבל החוויה הזו מבהירה לי למה אנשים עושים קומבינות על הגב של חברות הביטוח אם ככה הן מתנהגות, בטוטלוס הייתי מקבל מחירון + 0 כאבי ראש בלי תיקון במוסך וכו' (לא מתחרט כי עדיין אסור לגנוב..)

לפני שהשרשור הופך להיות קיטור נגד חברות הביטוח :) אשמח לקבל תשובות לשאלותיי, תודה.
🕒 פורסם בתאריך: 24/02/2016 21:22
האם יש לך את ירידת הערך מהשמאי בכתב ?

אם כן, הייתי שוקל לתבוע את חברת הביטוח בתביעות קטנות.

אם השמאי אמר 8.5% אז צריך להוריד 8.5%
🕒 פורסם בתאריך: 25/02/2016 00:35
יש עם זה 2 בעיות

1. אתה מסכים שאם החליפו את אותה דלת פעמיים ב 2 מקרים אז אין טעם שחברת הביטוח תשלם פעמיים ירידת ערך?! כאן היות והפגיעה הייתה באותו אזור אז היה להם קייס, אני יצטרך לשכנע בבית משפט שהפגיעה הקודמת והאחרונה לא ממש באותם מקומות, אולי אצליח אולי לא.

2. משפט לא נקבע מהיום למחר, יש תקדימים במקרה שהמשפט היה נניח שנה אחרי התאונה אז השופט קבע שירידת הערך תחושב לפי מועד תשלום הפיצוי ולא לפי מועד האירוע כי המטרה היא להחזיר המצב לקדמותו וכל עוד הרכב לא נמכר אז ההפסד רק על הנייר ויש צורך לפצות רק לפי שווי נוכחי, אז עד שיגיע המשפט הסכום יצטמצם עוד יותר.
🕒 פורסם בתאריך: 25/02/2016 08:40
אין קשר, ירידת ערך היא פיצוי על כך שהרכב יימכר בסכום קטן יותר, לא שיפוי על עלות תיקון. רכב שעבר שתי תאונות, גם באותו מקום בדיוק ברכב, יימכר בפחות מרכב שעבר תאונה אחת.
🕒 פורסם בתאריך: 25/02/2016 13:16
נכון, אבל תסכים שאם דלת מסוימת קיבלה נזק רציני והוחלפה, שמאי העריך ירידה עקב צבע לא מקורי (אולי + החלפת דלת) לאחר תקופה אירוע נוסף אותה דלת נזק דומה והדלת הוחלפה, יש היגיון לפצות את הלקוח פעמיים? לדעתי כנראה שלא.

מכאן כבר אפשר להתווכח נזק בסף בצד אחד בצד השני וכו'
🕒 פורסם בתאריך: 25/02/2016 15:54
@מתכנת אני מניחה ששמאי רכב אמור לקחת בחשבון את מצב הרכב לפני התאונה השניה כשהוא מחשב את ירידת הערך שנגרמה מהתאונה הזאת, זה המקצוע שלו לא?
🕒 פורסם בתאריך: 25/02/2016 16:00
הוא לא התייחס לזה כלל וכנראה לא היה מודע לזה
🕒 פורסם בתאריך: 25/02/2016 17:36
@מתכנת אם כך העניין באמת לא ברור.