⬅ חזרה לאינדקס

שינוי מסלול השקעה בקופת גמל

🕒 פורסם בתאריך: 07/04/2021 11:51
יש ברשותי קופת גמל שנמצאים בה רק כספים שהופקדו לפני 2008 כך שאני יכול למשוך אותם במשיכה חד פעמית וללא מס.

נתח המניות במסלול ההשקעה שבו הכספים מושקעים הוא לא גדול, ואני רוצה לשנות את מסלול ההשקעה למסלול שנתח המניות בו גדול יותר.

האם עצם זה שאשנה את מסלול ההשקעה עכשיו (אחרי 2008), יגרום לזה שאני אצטרך לשלם מס ושאוכל למשוך את הכספים רק כקצבה בגילאי פרישה?

או שאני יכול לשנות עכשיו את מסלול ההשקעה ועדיין בעתיד למשוך את הכסף חד פעמית ללא מס כי מה שקובע הוא מתי הכספים הופקדו?
🕒 פורסם בתאריך: 07/04/2021 12:02
איזה דמי ניהול מצבירה ומהפקדה נחשבים סבירים? איפה אפשר לראות השוואה בין חברות ההשקעות?

כתוב לי שאני משלם דמי ניהול מצבירה של מעל 1%. הסתכלתי בsupermarker על קופות גמל ולא ראיתי משהו שמתקרב לדמי ניהול האלה. ככה היה נהוג לקחת פעם?

האם אפשר להעביר את הקופת גמל לחברת השקעות אחרת ולהשאר עם הפטור ממס וממשיכה כקצבה בגיל פרישה בהנחה שהכספים בה הופקדו לפני 2008?

האם אפשר להפקיד עכשיו כספים נוספים לאותה קופת גמל ולהשאר עם הפטור ממס וממשיכה כקצבה בגיל פרישה? איך זה יעבוד? החלק בקופה שהופקד לפני 2008 יקבל פטור והחלק שהופקד עכשיו לא יקבל?
🕒 פורסם בתאריך: 07/04/2021 13:05
לא

אין בעיה לשנות את מסלול ההשקעה או לעבור חברה

מהפקדה לא משנה כי אתה לא יכול להפקיד כבר לשם.

מצבירה, זה תלוי מה הצבירה שלך.

אין באמת מקום. זה תלוי צבירה. תתקשר לכולם ותקבל הצעת מחיר.

המקסימום המותר בחוק זה 1.05%. לקופות לא פעילות נהוג להעלות את המקסימום אם לא מתמקחים או עוברים חברה.

אין בעיה, רק לוודא מול הקופה המקבלת שהקוד של הקופה באמת נשמר.

לא ניתן יותר להפקיד לקופות כאלו.
🕒 פורסם בתאריך: 07/04/2021 14:44
האם קיים קוד קופון לקופת גמל ישנה כזו? מהפורום או מכל מקום אחר
🕒 פורסם בתאריך: 07/04/2021 16:17
מה הכוונה?
🕒 פורסם בתאריך: 07/04/2021 19:05
קבוצת רכישה שדרכה אפשר לקבל דמי ניהול זולים יותר
🕒 פורסם בתאריך: 07/04/2021 19:36
ככל הידוע לי אין קבוצה שמתגבשת בימים אלו