⬅ חזרה לאינדקס

שאלה בנוגע לאופן הגביה של העמלות בבית השקעות

🕒 פורסם בתאריך: 07/04/2021 20:54
שלום לכולם

יש לי שאלה,

אני רוצה לפתוח תיק השקעות (לא גדול נגיד 50K).

יש את הפרסום עכשיו של מיטב דש טרייד ויש לי כמה שאלות.

הבנתי שאם אני פותח שם חשבון אני עושה העברה בנקאית של הסכום שאותו ארצה להשקיע (רק קרנות נאמנות בישראל בלבד).

השאלה זה איך נגבים העמלות של בית ההשקעות עצמו? בהצעה שקיבלתי ראיתי שרשום דמי משמרת 0 ודמי טיפול חודשיים בגובה 15 שקלים.

השאלה אם אני מעביר להם לדוגמא 50K אלף, ובהכל עושה רכישות של קרנות נאמנות איך הם יגבו את העמלות שלהם של דמי טיפול 15 שקל כל חודש, וכן איך יגבו את הדמי ניהול של קרן הנאמנות עצמה.(הרי אין שם עוד כסף הכל אני משתמש לרכישה של הקרנות והם לא הבנק שלי)

בבנק שאני נמצא יש לי דמי קניה רכישה אמנם של 0.12% ודמי ניהול פיקדון של 0.04% לרבעון אז כבר לא יודע מה היתרון של מיטב דש?

בנוסף מסקרן איך הם גובים את הדמי ניהול של 15 שקל כל חודש

בתודה מראש
🕒 פורסם בתאריך: 07/04/2021 21:10
אתה צריך להשאיר יתרה קטנה בחשבון שממנה הם מורידים לך את העלות החודשית. אם לא יהיה להם איך לגבות אני מניח שיישלחו לך התרעה ואם לא תוסיף יתרה הם יכולים למכור חלק מהתיק שלך כדי לקבל את הכסף (אולי בתוספת עמלת גבייה).

לגבי החישוב של 0.04 רבעוני, תבדוק טוב שזו העלות, לרוב על תיק כזה דמי המשמורת הרבה יותר גבוהים.
🕒 פורסם בתאריך: 07/04/2021 21:20
תודה על התגובה.

כן זה מה שרשום בבנק דיסקונט לבעלי חשבון של עובדי הייטק

ועכשיו אני רוצה לרכוש קרן נאמנות מחקה של הראל הראל Htf י משולבת אג''ח ישראל (75%) מניות ישראל-חול (25%) חודשי מנוטרלת מט"ח (5121801). וזה מהשרשום אצלי (עוד לא נתתי את ההוראה אבל אני רוצה נגיד ב 30K)
🕒 פורסם בתאריך: 07/04/2021 21:51
אז עד סכום של 112,500 ש"ח יש יתרות לבנק בעמלות על אחזקת התיק ומעל יתרון לבית ההשקעות (180 ש"ח לשנה). בקנייה ומכירה כנראה שיש יתרון משמעותי לבית ההשקעות, במיוחד בניירות ערך זרים.

אם אתה קונה רק קרנות ישראליות ומבצע מעט עסקאות, בבנק יהיה לך זול יותר.
🕒 פורסם בתאריך: 07/04/2021 22:06
תודה רבה כן אני עושה תיק קטן סולידי רק התנסות (הרוב אצלי זה קופת גמל להשקעה)

יש לי כרגע את הקרן של מדד תל אביב טק מדד הנאסדק והקרן הזו רוצה רק לראות איך זה כי אני חדש בתחום. שאלה נוספת אפשרי נגיד להעביר תיק השקעות מבנק לבית השקעות בעתיד? ובמה זה כרוך?
🕒 פורסם בתאריך: 07/04/2021 22:10
אפשר, כרוך במילוי טופס, שיחת שימור ועמלה.
🕒 פורסם בתאריך: 07/04/2021 22:17
דיי נו אל תגיד לי שגם בתחום הפיננסי ההתנהגות זה כמו של חברות הטלויזיה והסלולאר. עוד מעט אדע שאני יכול להתמקח עם הבנק על העמלות הללו כמו שאני מתווכח על VOD ועל התקנה חינם וראוטר ללא עלות חח
🕒 פורסם בתאריך: 08/04/2021 00:48
ספציפית העמלה על העברה מבנק לבית השקעות היא מפוקחת והיא 5 ש"ח. להעביר בין בתי השקעות זה סיפור אחר.