⬅ חזרה לאינדקס

אירית או לונדונית שאלת השאלות

🕒 פורסם בתאריך: 09/04/2021 11:17
שלום לכולם אני מכיר את כל הגרפים ופוסטים בפורום בעניין קרן צוברת או מחלקת ובעניין הדיבדנטים ושיטות המיסוי ( מיסוי כפול או רגיל וכ'ו). עם כל זה רציתי לשאול , האם יש הבדל אם אני אקנה את INVESCO S&P 500 ACC ( לונדונית) לעומת cspx או מקבילתה הישראלית/אירית בבורסת ת"א ?

לפי החישוב שלי הלונדונית תמיד "תנצח" , משום שהיא גם צוברת וגם אין עליה כפל מס ( באירית אומנם משלמים 15% אבל בגלל כפל המס זה יוצא פחות משתלם לפי החישוב שלי).

אשמח לדעתכם.

(יתרון נוסף ללונדונית זה דמי ניהול נמוכים יותר של 0.03 במקום 0.07 באירית וגם אין מס עיזבון כי זה בלונדון).

* תזניחו את עמלות הברוקר , ועמלות המרת המטבע בברוקר שלי קניית הניירות הנ"ל הן באותן עלויות.
🕒 פורסם בתאריך: 09/04/2021 12:01
מה הכוונה שבלונדינית אין כפל מס...?
🕒 פורסם בתאריך: 09/04/2021 12:05
אם מדובר ב spsx, התשואה שלה זהה ל cspx ב5 שנים האחרונות.
🕒 פורסם בתאריך: 09/04/2021 12:09
ה-ETF של invesco היא קרן אירית שנסחרת, בין היתר, בלונדון.

למיטב הבנתי, אין הבדל בינה לבין CSPX שנסחרת בלונדון בהיבט המיסוי. אני לא בטוח במאה אחוז, אבל המיסוי על הנייר שנסחר בתל אביב ריאלי ולא נומינלי.

שים לב ש-Invesco מחקה סינטטית את המדד ו-CSPX מחקה פיסית.

לא ממליץ, לא מייעץ וכו׳.
🕒 פורסם בתאריך: 09/04/2021 12:10
זהו זה מה שאני לא בטוח. האם יש בה כפל מיסוי או לא ? כי אם לא אז היא הכי עדיפה לדעתי כי גם צוברת וגם אין כפל מיסוי זה כל העולמות.
🕒 פורסם בתאריך: 09/04/2021 12:17
בעצם מה שקורה כאן זה ככה: אם יש עליה כפל מס אז היא בעצם כמו האירית אם אין עליה והמס עליה הוא 25 אחוז אז עדיף תלונדונית.

מישהו בקהל שישפוך אור על הנושא ? אגב קראתי בפורום רבות על הנושא הזה. בכל מקרה הבנתי שעדיף לא לקנות קרן סל מחכה ישראלית כי שם המס על הדיבדנטים הוא כ 30 אחוז. אבל אם באירית אני משלם מס כפול לפי החישוב שלי ויצא כ 34 אחוז. אז איך יוצא פיתאום שהשיראלית שווה יותר ?
🕒 פורסם בתאריך: 09/04/2021 12:20
לא אמרת שאתה רוצה להשקיע 3000 ש"ח?

האופטימיזציות שאתה עושה עכשיו יהיו שוות לכל היותר שקל וחצי.
🕒 פורסם בתאריך: 09/04/2021 12:22
חחח צחקתי בקול כוכב אתה , ה3K זה תיק שהוא לא שלי ותאמין לי שבשביל 3K לא הייתי עושה תכאב ראש הזה. מדובר בסכום יחסית גדול לטווח ארוך.
🕒 פורסם בתאריך: 09/04/2021 12:23
זה לא מדויק.

הקרנות האמריקאיות למשל לא חוות מיסוי כפול אבל "מאלצות" אותך להשקיע מחדש את הדיבידנד בעצמך (שזה די שקול למה שתשיג בקרן צוברת למעט במקרים בהם אתה לא יכול לקנות חלקי מניה וגם אתה משקיע בסכומים פעוטים של כסף).

קרנות אמריקאיות הן עדיין פחות טובות מבחינת מיסוי בחשבון ממוסה:

1. אם אתה משקיע לטווח מאוד ארוך (זה תלוי מה הנחות התשואה אבל מדברים על 25 או 30 שנים ומעלה)

2. אם אתה מייחס חשיבות למס עזבון
🕒 פורסם בתאריך: 09/04/2021 12:24
רגע וברור לי שעדיף קרן אירית על פני הישראלית (צוברת) השאלה שלי היא למה. יש מצב להסבר על זה ?
🕒 פורסם בתאריך: 09/04/2021 12:25
אגב הקרן הלונדונית הנ"ל היא צוברת משמעותה שהיא לא אמריקאית באמת.
🕒 פורסם בתאריך: 09/04/2021 12:27
היא גם לא לונדונית, רק נסחרת בבורסת לונדון. היא קרן אירית.
🕒 פורסם בתאריך: 09/04/2021 12:30
חברים תודה לכולם הבנתי לעומקו של עניין את הנושא.

מסתכם שהקרן הנ"ל ( הלונדונית) הכי משתלמת וזה בגלל דמי ניהול נמוכים 0.03 וכמובן בגלל היותה אירית ( יתרונות של צבירה עדיפות בטווח הארוך למרות כפל המס).

בכל מקרה להשקיע בקרן ישראלית זה הכי לא נכון לטווח הארוך בסכומים גדולים.

תודה שוב לכולם השכלתי !

לסיכום עדיף לקנות את ה"לונדונית" הנ"ל כל עוד אתה לא מושפע מעמלות ברוקר ועמלות קנייה מכירה , אחרת תוכל לקנות בבית השקעות ישראלי אפילו את האירית של אלטשולר ( אני יודע שהיא לא של אלטשולר אבל תזרמו זה לשם הנוחות).
🕒 פורסם בתאריך: 09/04/2021 12:38
אנשים קונים ונגארד ובלאקרוק כי הן לא מעלות דמי ניהול. האם זה נכון לגבי אינבסקו?
🕒 פורסם בתאריך: 09/04/2021 12:51
אם אתה משווה ספציפית בין CSPX הנקובה בשקלים ובין CSPX הנקובה בדולרים זה לא חד משמעי מי עדיפה.

בזו הנקובה בשקלים אתה כנראה (בהנחה שאתה ישראלי שרוב / כל הכנסתו בשקלים) חוסך עמלות המרה

בזו הנקובה בדולרים סביר להניח שה-spread יהיה קטן יותר (שזה אומר שעקרונית העלות העקיפה של קניית יחידות תהיה נמוכה יותר)

על חלק מהקרנות האיריות הנסחרות גם בישראל (אלטשולר משווקת, קרנות של בלאקרוק) יש "יתרון" נוסף והוא מיסוי ריאלי אבל אני חושב ש-CSPX היא לא אחת מהן.
🕒 פורסם בתאריך: 09/04/2021 19:48
גם בישראלית יש מיסוי כפול.

ההבדל שבשלב הראשון בישראלית אתה משלם 30% (טוב, לא באמת משלם. אבל שווה ערך) ואילו באירית רק 15%.

בשלב השני המיסוי בשתיהן זהה.

ולכן די ברור שאירית משתלמת יותר.