⬅ חזרה לאינדקס

השכרת רכב

🕒 פורסם בתאריך: 28/02/2016 15:49
הזמנתי דרך סניף בישראל שתי השכרות רכב בשתי מדינות בארה"ב. בשני המקומות בהם באתי לקחת את הרכב הדגישו לי שלא כלול בביטוח קריאות שירות על תקלות. כלומר אם הרכב מתחמם ומוציא עשן (למשל) אני אמור להזמין גרר על חשבוני. הייתי מופתע, כי בארץ הזמנתי את הביטוח המירבי. לקחתי, נסעתי, היה נפלא. כשחזרתי לארץ, התקשרתי לסוכנות הרכב (מהנפוצות בעולם) ותהיתי בסוגיה. היא מיד אישרה שאכן כך הדבר. אמרתי לה שזה נשמע ממש חלם או עוד דרך להרוויח כמה דולרים... אמרה לי שזה כך בכל חברות הרכב. במילים שלי: קרטל...

מישהו נתקל בזה?
🕒 פורסם בתאריך: 28/02/2016 15:59
מאוד מוזר אני השכרתי לי ולחברים הרבה פעמים בארה"ב ומעולם לא נתקלתי בזה,

ולא רק בחברות גדולות, אפילו בחברות המקומיות המוזלות שמשכירות לך רכב ישן לא נתקלתי בדבר כזה
🕒 פורסם בתאריך: 28/02/2016 16:47
לא הייתי מודעת לכך. מה שכן ידוע לי, זול יותר לשכור רכב לשימוש בארה"ב באמצעות סוכנות בארץ ולא מארה"ב. מפתיע.

הסיבה היא שבארה"ב ביטוח הרכב הרגיל הוא פר נהג והוא מכסה גם נהיגה ברכב שכור. לכן שכירת רכב בארה"ב לרוב לא כוללת ביטוח ואם יש צורך בביטוח - מחירו מופקע עד מאוד.

בארץ אפשר להשיג מחירים סבירים עבור ביטוח.
🕒 פורסם בתאריך: 29/02/2016 16:44
בהחלט עדיף לשכור רכב מהארץ. ואי אפשר לרמות, צריך להציג רשיון נהיגה ישראלי כך שחייבים באמת להיות מישראל. נתקלתי במקרה במיוחד משתלם, למרות שגם באופן רגיל זה יוצא כדאי: כשרצינו לשכור רכב בנקודה אחת ולהחזיר אותו באחרת, היה לנו הרבה הרבה יותר זול לעשות זאת מהארץ. אמריקאי משלם קנס על החזרה במקום אחר אבל כשמזמינים מבחוץ, לא משלמים את הקנס הזה. חסרון עיקרי - צריך לשלם מראש, אני מניחה שקשה לבטל אם יש שינוי בתוכניות.
🕒 פורסם בתאריך: 13/03/2016 12:32
לאו דווקא מהארץ, גם האתרים האירופאיים של הרץ/סיקסט/אוויס ייתנו הצעת מחיר שכוללת ביטוח.

ובסניף לא עניין אותם מאיפה רשיון הנהיגה.

לדעתי הסיבה העיקרית היא שכמעט כל כרטיס אשראי אמריקאי כולל ביטוח רכב שכור (CDW) כך שגם לאמריקאים חסרי רכב (יש חיה כזו) אין סיבה לשלם על ביטוח.