⬅ חזרה לאינדקס

הכנסה נוספת במטבע זר

🕒 פורסם בתאריך: 11/04/2021 22:03
שלום לכולם,

מתחיל לעבוד בקרוב כפרילנסר עם חברה מאירופה.

אני אמור לקבל מהם סכום משתנה (כתלות בשעות העבודה שלי) של כמה מאות אירו בסוף כל חודש.

החברה הציעה לי לקבל את התשלום מאחד מהפלטפורמות הבאות:

PayPal, Transferwise או Skrill.

האם מישהו מכיר והתנסה באחד מהפלטפורמות האלה? באיזה מהן כדאי לבחור כדי להעביר את הכסף לחשבון שלי בארץ (שקלי) בצורה הנוחה ביותר וחשוב מכך, בכמה שפחות עמלות?

אין לי ניסיון ומעולם לא התנסתי בהעברת כספים דרך פלטפורמות כאלה (כולל פייפאל) לכן אשמח לחוכמת ההמונים..

חשוב לציין:

*אני לא יכול להתמקח עם המעסיק על מטבע התשלום, הוא יהיה באירו.

*אני לא יכול להתמקח עם המעסיק על אופן קבלת התשלום, הוא יהיה אחד משלושת הפלטפורמות שמצוינות למעלה.

*אני לא חושב שיש לי כרגע למה להשתמש באירו, לכן כמעט בטוח שאצטרך להמיר אותו.

*לא דחוף לי למשוך את הכסף בכל חודש לחשבון אם משיכה אחת גדולה באחת הפלטפורמות תזיל עלויות.
🕒 פורסם בתאריך: 11/04/2021 22:24
עד כמה שזכור לי, פייפאל (ממירים לש''ח) יעבירו ש''ח לחשבון הבנק שלך, תבדוק איתם לגבי עמלות. יש להם שירות לקוחות בעברית.

אם אתה בוחר בסקריל, תוודא איתם שאתה יכול לקבל דרכם כסף ולשלוח לבנק-יש ארצות שהם לא פעילים בהן.

תשמור הוכחות קבלת תשלום בשביל הבנק, למקרה שישאלו אותך מה מקור הכסף (אמנם בסכומים קטנים הם לא שואלים, אבל תמיד טוב שיהיה לך

הסבר לכסף שאתה מקבל).

זכור לי שרשור(ים) שבהם המליצו כאן על TW.

לא יצא לי להתנסות עדיין בהעברת כספים אבל שלושת הפלטפורמות נותנות את אותו שירות פחות או יותר. תלוי מה נוח לך וכמה עמלה הם לוקחים ותוך כמה זמן הכסף יגיע לבנק. תעשה השוואה, תקרא ביקורות ברשת ותחליט.
🕒 פורסם בתאריך: 11/04/2021 23:35
תודה,

בפייפאל העמלת משיכה זניחה(0-8 שח תלוי בסכום) אבל יש עמלה נוספת שלא הבנתי איך לחשב אותה:

2.5% על שער החליפין הבסיסי (כדי ליצור את שער החליפין של העסקה)

לא ידעתי שיש להם שירות לקוחות ובהחלט אנסה ליצור קשר מחר.

בנוגע לTW, אין להם טבלת תעריפים ועמלות אז לא הבנתי מה החישוב שלהם.

כן יש להם סימולטור של כמה כסף תשלם על כל שליחת סכום וממה שבדקתי על 100 יורו אשלם 5.2 אירו (5.2% מהעסקה) ועל 1000 יורו אשלם 14 אירו (1.4% מהעסקה) ככה שיש משמעות לגודל המשיכה בניגוד לפייפאל.

זה החישוב שאני צריך לעשות או שיש עמלות נוספות? האם גם על הפקדת הכסף מהצד של המעסיק יש עמלות?
🕒 פורסם בתאריך: 12/04/2021 09:12
נראה לי שזה הכל. בכל מקרה תברר עם שלושתם אם יש עמלות נוספות.

לא נראה לי אבל זה משהו שאתה צריך לוודא עם הפלטפורמות האלה.
🕒 פורסם בתאריך: 12/04/2021 09:21
TW אחלה.

לא מכיר את skrill