⬅ חזרה לאינדקס

החזר דמי ביטוח לאומי בעקבות זקיפת שכר של הפרשות פנסיוניות

🕒 פורסם בתאריך: 12/04/2021 18:04
שלום לכולם,

אם עבדתי בשתי עבודות בלי תאום מס, ובעבודה השנייה הייתה זקיפת שכר להפרשות הפנסיוניות, למרות שהסכום הכולל היה נמוך מהפטור על מס הכנסה ודמי ביטוח לאומי על הפרשות פנסיוניות.

אני יודע שלהחזר על הזקיפת שכר המיותרת ממס הכנסה אפשר למלא טופס 134 כשמבקשים החזר מס.

איך אפשר לעשות משהו דומה כדי לקבל החזר מביטוח לאומי? בטופס 100 שהמעסיק ימלא תהיה זקיפת השכר עדיין על ההפרשות.
🕒 פורסם בתאריך: 12/04/2021 18:20
שנה אחרי שנגמרת שנת המס אפשר להגיש בקשה להחזר דמי ביטוח לאומי באתר הייעודי שלהם.

הבעיה היא שזה די רולטה, כי אין סימולטור כמו במקרה של מס הכנסה, ועלול לצוץ גם חוב ולדו דווקא החזר.
🕒 פורסם בתאריך: 12/04/2021 18:23
אני בטוח שמגיע לי החזר בגלל מה שצייניתי: באחת העבודות הייתה זקיפת ההפרשות הפנסיוניות לשכר בגלל שלא עשיתי תיאום מס והסכום הכולל של ההפרשות מכל העבודות היה מתחת לתקרת הפטור החודשית.

השאלה אם ביטוח לאומי יודע את זה לבד, כלומר אם הוא יודע להפחית מהשכר בחודשים הרלבנטיים את ההפרשות הפנסיוניות, כי במס הכנסה צריך למלא טופס ייעודי לכך כדי שהשכר יופחת בהתאם (טופס 134).
🕒 פורסם בתאריך: 12/04/2021 21:47
אני לא הצלחתי להבין איך עושים את זה. אולי בדרך שבה עצמאים מעבירים לבט"ל את המידע אחרי שיש להם שומה סופית ממס הכנסה.

בפועל אצלי בהתחלה היה מדובר בסכומים קטנים, אח"כ העבודה הראשית הגיעה למדרגת בט"ל מקסימלי.

כשזה הפך למשמעותי, ביצעתי תיאום מס בתחילת השנה, שסידר את פטור מהפרשות פנסיוניות בשתי העבודות (גם זה עסק מורכב).
🕒 פורסם בתאריך: 12/02/2022 10:29
יש לי מקרה דומה.. בעצם יוצא שמשלמים ביטוח לאומי כל סכום שהוא לא באמת הכנסה. נגיד שמס הכנסה מזכים אותך על הזקפה השגויה, איך אפשר להודיע לביטוח לאומי כדי לקבל החזר? באם מצאת פתרון?
🕒 פורסם בתאריך: 12/02/2022 16:46
יש באתר של ביטוח לאומי אפשרות להגיש בקשה להחזר

אבל הוא לא שקוף, ומסתכם בזה שאתה מבקש מביטוח לאומי לבצע חישוב , ואתה לא יודע מה החישוב אלא רק אם אתה זכאי להחזר וכמה או לחלופין אם אתה חייב להם.
🕒 פורסם בתאריך: 12/02/2022 21:51
מכיר את זה. אם זו הדרך היחידה אני מניח שבעצם נדפקים אם מחויבים על זקפה לא נכונה.. אבל כמו שאתה אומר אין לדעת
🕒 פורסם בתאריך: 12/02/2022 21:54
יש דרך תיאורטית לחשב חבות ביטוח לאומי, אבל היא ארוכה ומסובכת.
🕒 פורסם בתאריך: 12/02/2022 21:58
גם אם היא קיימת, האם ביטוח לאומי בכלל יסתכלו על זה?
🕒 פורסם בתאריך: 12/02/2022 22:11
בספק :(