⬅ חזרה לאינדקס

קרנות ישראליות מחקות מדדים אמריקאים או השקעה ישירות בארהב?

🕒 פורסם בתאריך: 15/04/2021 17:47
שלום

בפוסטים באתר אנו מופנים לקרנות מחקות של חברות כמו איביאי, תכלית, וכו׳.

שאלתי היא מדוע להשקיע בקרן מחקה שכזו במקום להשקיע באותו מדד ישירות דרך חברות אמריקאיות?

QQQ, SPDR וכן הלאה
🕒 פורסם בתאריך: 15/04/2021 18:32
דווקא אני קורא שממליצים להתרחק מחברות ישראליות לחשש בעליית דמי הניהול.

משווקים יותר את ניירות הערך של ואנגורד ובלאקרוק, גם דמי ניהול נמוכים, וגם דמי הניהול לא עלו במשך השנים.

אולי בגלל שזה קל יותר לא להתעסק עם המרות מט"ח.למרות שבלאקרוק ניתן לקנות בשקלים.

-יכול להיות שיש את העניין של אחזקה פיזית ואחזקה בעזרת חוזים(לא סגור על הנושא..)
🕒 פורסם בתאריך: 15/04/2021 23:06
יש גם את העניין של קרנות מחלקות מול קרנות צוברות. האמריקאיות תמיד מחלקות וזה עשוי להיות חסרון
🕒 פורסם בתאריך: 15/04/2021 23:26
אולי מול האיריות הצוברות, לא מול הישראליות.
🕒 פורסם בתאריך: 15/04/2021 23:50
אין דבר כזה להשקיע במדד ישירות. המדד הוא סה"כ אוסף של מניות ומשקלים, ולקנות את כולן יעלה הרבה כסף.

אפשר להשקיע בקרן מחקה. הקרן המחקה יכולה להיות ישראלית או אמריקאית או אירית (או...) ולהסחר בבורסה הישראלית או האמריקאית (או...).

בכל מקרה השקעה דרך קרן אמריקאית היא לא השקעה ישירה במדד.
🕒 פורסם בתאריך: 15/04/2021 23:57
לא בעמלות של ימינו בברוקרים הזרים.
🕒 פורסם בתאריך: 16/04/2021 09:33
לא בעמלות, פשוט בגלל מחיר המניה.

לקנות יחידה מכל מניה ב-S&P500 זה עשרות אלפי דולרים. לקנות אותן לפי המשקל הנכון זה כבר הרבה מיליונים (תלוי לאיזה דיוק מנסים להגיע).
🕒 פורסם בתאריך: 16/04/2021 12:39
נכון אם מדובר על מניות שלמות (למרות שהניסיון שלי מראה שאפשר להגיע לדיוק לא רע כבר עם 100 אלף דולר), אבל אל תשכח שבימינו כל הברוקרים הגדולים כבר מציעים fractional shares. למשל שוואב מאפשרים להשקיע מינימום של 5 דולר בכל חברה בסנופי, גם אם המניה עולה אלפי דולרים. זה אומר שאפשר לבנות תיק די קרוב למדד כבר בסכומים די קטנים של 5-10 אלף דולר.

הבעיה היא, שלמיטב ידיעתי, אין עדיין דרך אוטומטית להגיד לברוקר "תשקיע לי X דולרים כך שהתיק יהיה קרוב כמה שיותר לסנופי."