⬅ חזרה לאינדקס

השפעה של חוזים על מחירי המניות

🕒 פורסם בתאריך: 02/03/2016 01:32
תהיה שיש לי,

כפי שאני מבין, רוב הקרנות המחקות בארץ אינן קונות פיזית מניות בחו"ל, אלא סוחרות בחוזים.

השאלה שלי האם ביקוש גדול לקרן כזו משפיע איכשהו על מחירי המניות?

כי אם לצורך הדוגמא אקנה מניה, ולאחר מכן אשכנע מישהו להשקיע מחר מיליון דולר במניות החברה, אז מחיר המניה שלי יושפע ויעלה.

אבל כשעוסקים בחוזים זה נשמע לי שונה. כאילו לא תהיה השפעה כלל.

אני צודק?
🕒 פורסם בתאריך: 02/03/2016 02:12
מי שמוכר את אותו החוזה, לעיתים מתכסה בעצמו כנגד ההתחייבות הזאת ע"י רכישת נכס הבסיס - ובתרחיש כזה זו אותה רכישת מניות, רק צעד אחד מרוחק ממך.
🕒 פורסם בתאריך: 02/03/2016 03:33
בחלק מהמקרים כמו ש @Yevgeny ציין מי שמוכר את החוזה מתכסה באמצעות רכישת נכס הבסיס.

למרות זאת אין מספיק מניות בעולם בשביל לכסות את כל החוזים העתידיים שנמכרים בכל מדינה ומדינה ולכן בפועל רוב החוזים העתידיים אינם מגובים במניות בפועל.

כמו כן נפח המסחר בחוזים עתידיים גדול בהרבה מנפח המסחר במניות והעובדה שחוזים הם מוצר ממונף (כל חוזה מייצג המון מניות ולא רק אחת) אז בפועל גם אם הקרן שרכשת תכפיל את מספר החוזים העתידיים שהיא תרכוש מחירי המניות בפועל כמעט ולא יושפעו.
🕒 פורסם בתאריך: 02/03/2016 03:34
ביקוש גדול לקרן מחקה סינתטית =>

ביקוש גדול מצד הקרן לחוזים על המדד =>

מחיר החוזים עולה ונוצר פער בינו ובין נכס הבסיס (המדד) =>

נוצרת הזדמנות לרווח ארביטראז', כלומר, משתלם למכור חוזה ולקנות קרן שמחזיקה במניות המדד, וע"י כך להפיק רווח חסר סיכון.
🕒 פורסם בתאריך: 02/03/2016 03:56
זה ממש לא נכון.

במקביל לביקוש לחוזים יש גם היצע גדל יותר של חוזים ועושי השוק דואגים שלא יהיו פערים גדולים בין מחירי החוזים לנכס הבסיס באמצעות מכירת חוזים בעצמם.

עובדתית כמות החוזים שנסחרת ביום גדולה מכמות המניות שנסחרת ביום.

כמו כן כל חוזה E-MINI שקול ל-50 יחידות מניה וכל חוזה רגיל שקול ל-250 יחידות מניה.

בשביל שהטענה שלך תהיה נכונה נפח המסחר במניות צריך להיות הסכום של 250 פעמים נפח המסחר בחוזים רגילים ועוד 50 פעמים נפח המסחר של חוזי E-MINI רק בשביל לאזן את החוזים עם המניות שמגבות אותן.

כל זה עוד לפני שהכנסת לתמונה את על המשקיעים שמחזיקים במניות פיזיות אבל לא רוכשים חוזים עתידיים בכלל.

תסביר לי בבקשה איך הטענה שלך מסתדרת כאשר בפועל נפח המסחר סותר אותה?

**תוספת**

אל תשכח שיש גם אופציות על מדדים ותעודות שעוקבות אחרי מדדים אז לפי הטענה שלך צריך להוסיף לנפח המסחר במניות גם את נפח המסחר באופציות כפול 100 (כי כל אופציה מייצגת 100 מניות).

לכל זה צריך להוסיף גם את האופציות של המדד עצמו וגם את האופציות על כל התעודות שעוקבות אחרי המדד...
🕒 פורסם בתאריך: 02/03/2016 05:33
לדעתי נפח המסחר לא רלוונטי. גם כמות הארביטראז' שמתבצע לא רלוונטית. מה שרלוונטי זה האפשרות להפיק רווחי ארביטראז' מסגירת הפער בין מחיר החוזה ומחיר נכס הבסיס, אם הוא יהיה גדול מספיק.

כשכתבתי "ביקוש גדול" התכוונתי שהביקוש עלה בלי עליה מקבילה בהיצע. הן לגבי הקרן הסינתטית, הן לגבי החוזים.

* יתכן כמובן שאני טועה.