⬅ חזרה לאינדקס

שאלות על "החלק הלא ממוסה" בתיק

🕒 פורסם בתאריך: 23/04/2021 01:30
היי :)

אני שם לב שהרבה כותבים "החלק הלא ממוסה", אבל תקנו אותי אם אני טועה, זה תמיד קרן השתלמות ?

ואם זה באמת תמיד רק הכוונה לזה, למה לא קוראים לזה קרן השתלמות כשמתארים את מסלול ההשקעה שלה, ובמקום בוחרים להגיד ה"החלק הלא ממוסה" ?

וזה מוביל אותי לשאלה אחרת

אני שומע מרוב האנשים, וגם קורא, שאת החלק הזה בתיק (קרן ההשתלמות) אנשים נוטים ל"רמת סיכון הכי גבוה"

עד כדי כך שאפילו לא אומרים "מסלול מניות" אלא ממש מקצינים ל-"הכי מסוכן שיש"

ואני לא ככ מבין לשם מה ההקצנה

אני משאר שזה קשור לעובדה שאין מס על הרווח מהחלק הזה

אבל מה הוא שונה מסתם תיק השקעות שאליו הפקדנו כסף ? שדווקא אותו צריך לסכן אפילו יותר, כי בתיק ההשקעות מכניסים גם חלקים סולידיים

למה דווקא לחלק הזה לא מגיע אף חלק סולידי
🕒 פורסם בתאריך: 23/04/2021 07:24
זה גם חסכון פנסיוני (פנסיה, קופ"ג, ביטוח מנהלים).

הקצנה זה לא טוב.

לדעתי הרעיון הוא שמי שרוצה חלק מסוכן יותר וחלק פחות ישים שם את המסוכן יותר. לא להמציא השקעות מסוכנות במיוחד רק בשביל זה.

אין צורך בחלק סולידי בכל חלק מהתיק לחוד.

החלק הסולידי מגן מפני נפילות. אחרי נפילה (ולא רק) חשוב מה נשאר לך סה"כ, לא כמה נפגע כל חלק לחוד.
🕒 פורסם בתאריך: 23/04/2021 07:55
ניירות הערך המסוכנים מוחזקים לרוב לפרקי זמן קצרים מאשר עיקר התיק הפסיבית שמוחזק לעשרות שנים ואז במכירתם הרווח (המצופה) לא ימוסה בתיק הלא חייב.

ואם כבר מדייקים, במשיכה מקה"ש דווקא כן יהיה מס לרבים מהכותבים כאן, כי הם מפקידים מעל התקרה המזכה בפטור במשיכה.
🕒 פורסם בתאריך: 23/04/2021 10:51
1. בגלל שההפקדות לחלק הלא ממוסה מוגבלות בסכום השנתי/חודשי, כסף שיצא משם קשה להחזיר פנימה. לכן ההנחה הרווחת היא שכדאי לא למשוך משם אלא מאוחר ככל הניתן.

2. אם לא מושכים משם, מדובר על אפיק השקעה לטווח ארוך במיוחד.

3. באפיקים מנייתיים, התשואה בתוחלת גבוהה יותר מאשר באפיקים סולידיים אבל גם רמת הסיכון לטווח קצר/בינוני גבוה. תיק המניות שלי יכול לרדת בצורה ניכרת בטווח של כמה שנים, אבל בהסתברות מאוד גבוהה יעלה בטווח של עשרים שנה.

4. על חלק התיק הממוסה אתה משלם מס רווחי הון. ככל שהרווחת יותר כך תשלם יותר מס. לכן תעדיף לנצל את ההטבה של חלק התיק הלא ממוסה, וליצור כמה שיותר מהרווח דרכו (כאמור, הוא מוגבל בהפקדות הפטורות).

נקודה נוספת, אמנם קרן השתלמות נקראת לא ממוסה, אבל יש בה מס די יקר שנקרא דמי ניהול. אמנם זה מס שהולך לכיס של בית ההשקעות/חברת הביטוח ולא לכיס של מדינת ישראל, אבל מדובר במס שיכול להגיע גם לאחוז שנתי מהקרן - לאורך השנים זה מס הרבה יותר גבוה מאשר החיסכון במס רווחי הון שהוא נותן.