⬅ חזרה לאינדקס

יש עורך דין בקהל?

🕒 פורסם בתאריך: 04/03/2016 14:45
אני מעוניין להתייעץ עם משפטן לגבי אפשרות לתבוע מעסיק לשעבר.

המקרה הוא כזה:

גיליתי היום שב-2008 המעסיק ככל הנראה ביצע לי ניכוי עודף של מס הכנסה, בסדר גודל של 20,000 ש"ח.

להבנתי לא ניתן לבקש החזר מס ממס הכנסה שכן עברו יותר מ-6 שנים.

אבל מכיוון שעבדתי ב-2008 אצל מעסיק אחד בלבד, אולי יש פה עילה לתביעה בגין רשלנות מצידו. גם בנוגע לכך יכול להיות שפיספסתי עקב התיישנות. אבל ייתכן שאפשר לטעון שיכולתי לגלות זאת רק כאשר קיבלתי טופס 106 ופה אולי לא חלה התיישנות.

מה דעתכם? מכירים משפטן שיכול לתת חוות דעת בנושא?
🕒 פורסם בתאריך: 04/03/2016 15:35
לא

בהצלחה!

אני מאוד מעוניין לשמוע איך זה נגמר בסוף ואשמח מאוד אם תעדכן אותנו.
🕒 פורסם בתאריך: 04/03/2016 17:29
תוכל בבקשה להרחיב למה ניכו לך יותר? לא התחשבו בנקודות זיכוי?
🕒 פורסם בתאריך: 04/03/2016 18:55
כן.

באותה שנה קיבלתי מענק כספי באמצע השנה. המענק הקפיץ לי את מדרגת המס בחודש בו ניתן. אולם בחודשים העוקבים לא בוצע "מיצוע" של המס ובסופו של דבר שולם הרבה מס עודף.

מה שמרתיח אותי שכשכיר אני לא אמור בכלל לבדוק דברים כאלה אם לא בוצע למשל מעבר בין עבודות במהלך השנה. להבנתי המעסיק אחראי על תקינות החישוב למס.
🕒 פורסם בתאריך: 04/03/2016 19:21
אני מבין את זה, אבל לתחושתי זה לא מאוד פרקטי - ובפועל הגשתי החזרי מס עבור כל שנה מאז סיום השירות הצבאי (רטרואקטיבית לחלקן). לכל הפחות - יש הרבה סיבות אפשריות להחזר מס והמעסיק עלול בכלל לא להיות מודע לכולן (סיום תואר אקדמי - אם לא ציינת זאת בטופס 101 בתחילת השנה, תרומות למלכרים מוכרים למס, ועוד הרבה סיבות שונות ומשונות).

גם במקום העבודה הנוכחי שלי, בו המעסיק הוא לגמרי הוגן ובא לקראת העובדים, הייתי צריך בכמה שנים האחרונות להיות עם היד על הדופק ולהתמודד עם כל מיני טעויות שקרו או לפחות להתעמק ולהבין מה יהיה טיפול המס בכל מיני מקרים (נגיד - כמה סוגים של מענקי מניות/אופציות שעל חלקם מס הוני, על חלקם פירותי, ועל חלקם שילוב של השניים והיו כבר מספר פעמים השנה שהגוף האמון על כך (אקסלנס) עשה טעויות שונות ומשונות בחישובי ניכוי המס במקור והייתי לחשב בעצמי ולהעיר על הטעויות כדי שיעשו תיקונים להפקדות. ואני בכלל לא מדבר על טעויות שונות ומשונות שעשה הסוכן הפנסיוני, יש שרשור שלם שמוקדש לזה).
🕒 פורסם בתאריך: 04/03/2016 19:32
לי היה דבר דומה (טעות של מעסיק שיצרה חבות מס) גם אני גיליתי את זה הרבה זמן אחר כך

הסכום היה קטן ולכן הגשתי תביעה בבית משפט לתביעות קטנות וציינתי שהטעות היתה של המעסיק ושלוחיו שהם המומחים

בסיכומו של דבר הגענו לגישור קיבלתי אפקטיבית 60% מההפסד נטו

אם זה סכום קטן אני מציע לך לנהוג באותה צורה

דרך אגב הם היו מאוד לחוצים בדיעבד כי זו היתה טעות סיסטמתית והם העדיפו לסגור את זה ב "חתימת מכם" נמוכה
🕒 פורסם בתאריך: 04/03/2016 19:33
@Yevgeny אתה כמובן צודק.

גם אני נוטה להיות עם היד על הדופק, וכבר מצאתי מספר טעויות שסוכן ההסדר ביצע.

אבל ב2008 הייתי שכיר בלי שום מורכבות מהסוגים שציינת, וכל מאפייני המס שלי צויינו ב-101.
🕒 פורסם בתאריך: 04/03/2016 19:36
כמה זמן?

כי אני חושש מהתיישנות גם על אחריות המעסיק.
🕒 פורסם בתאריך: 04/03/2016 19:40
הגשתי את זה בדקה ה 90 וגם אז הם טענו שישבתי בשקט כאילו תכננתי לשדוד אותם בכוונה ...

כאשר לקח לי 3 שנים להבין שיש בעיה וכמעט 3 להבין שרק בתביעה אוכל לקבל (אולי) את הכסף
🕒 פורסם בתאריך: 04/03/2016 19:55
מצאתי את זה באינטרנט:

אם אצליח לטעון שבזהירות סבירה לא ניתן לגלות טעות שכזו בלי רקע בראיית חשבון, אולי אוכל להתגבר על סוגיית ההתיישנות.
🕒 פורסם בתאריך: 04/03/2016 20:05
אתה חייב לכתוב את זה בכתב התביעה כי הם יטענו בתגובה להתיישנות ויבקשו דחייה מיידית

לדעתי הלא מלומדת בלי נסיון בעריכת דין
🕒 פורסם בתאריך: 04/03/2016 20:11
יש טעם לפנות קודם למעסיק, או ישר להגיש תביעה?
🕒 פורסם בתאריך: 04/03/2016 20:29
אפשר לנסות אבל רוב הסיכויים שזה יגמר בתביעה הם יגידו התיישנות וגם ימשכו אותך חצי שנה בבדיקות
🕒 פורסם בתאריך: 04/03/2016 21:14
אתה צריך להבדיל בין 2 מצבים :

1. עבדת במקום הזה בכל שנת המס מינואר ועד דצמבר ובמהלכה קיבלת את הבונוס- במצב כזה תוכנת השכר במקום העבודה כבר מתקנת את המס כי היא עובדת על בסיס מצטבר (אם באמת עבדת שם בכל השנה ולא חישבו לפי בסיס מצטבר יש לך קייס - אבל אני לא מאמין שזה -רה כי מחשב עושה את הכל).

2.התחלת לעבוד שם במהלך השנה של הבונוס - למשל בפברואר ,או שהפסקת לעבוד שם בשנת הבונוס , במקרה הזה אין לך קייס-היית אמור לגשת למס הכנסה לאחר שנת המס ההיא ולבצע החזר מס.(המעסיק לא אמור לדאוג לזה).

יש לך 7 שנים לבקש החזר מתום שנת המס ההיא ואני חושב שבמקרים מיוחדים אפשר גם לקבל אישור אחרי יותר מ 7 שנים.
🕒 פורסם בתאריך: 04/03/2016 21:25
מדובר במקרה הראשון:

עבדתי אצל המעסיק בכל שנת המס במלואה, ולא היו לי הכנסות נוספות. החישוב אכן היה אמור להיות על בסיס מצטבר. בתלושים יש חלק של מס מצטבר - אבל כנראה מאיזושהי סיבה יש שם טעות. קטונתי מלהבין זאת.

7 השנים (אני בכלל הבנתי שזה 6) לבקשת החזר המס חלפו (מדובר ב-2008). האם תוכל להרחיב בנוגע למקרים המיוחדים? לא שמעתי על כך.
🕒 פורסם בתאריך: 04/03/2016 22:05
אני עורך דין וכפי שכתבתי כאן מספר פעמים, אסור לי לתת ייעוץ בכלל ובפרט אסור לי לתת ייעוץ בפורום.

לכן רק אפנה את תשומת ליבך לנקודה מעניינת משפטית לפיה גם אם החברה התרשלה, היא לא זו שנהנתה מהרשלנות שלה. אם תתגבר על ההתיישנות מולה, בהנחה שלה יש התיישנות מול מס הכנסה, תעלה הטענה שההשתהות שלך בפניה למס הכנסה פגעה בחברה ללא הצדקה.
🕒 פורסם בתאריך: 04/03/2016 22:12
בדקת ב100% שהיתה טעות ? תבדוק ב 106 כמה מס הכנסה שילמת ומה הברוטו למס שלך . ממש קשה לי להאמין שהיתה טעות כי זה נעשה למיליוני עובדים באותן תוכנות שכר.

הרבה פעמים מס הכנסה מתגמש עם שכירים , קפוץ אליהם לאגף החזרי מס ותנסה לדבר עם מישהו
🕒 פורסם בתאריך: 05/03/2016 00:07
בדיוק הסיבה שבגללה בפשרה הסכמתי ללכת על 60% מהנזק .

החברה היא רק צינור אבל היא גורם מאוד מקצועי

חשבי שכר רואי חשבון ויועצי מס עובדים בשבילה

ובמקרה פשוט ללא סיבוך זו רשלנות בהפעלת תוכנה או בהזנת נתונים.

אז סביר להניח שאם עומר מהנדס ולא כלכלן רואה חשבון או עצמאי השופט יטה לחלק את האחריות 50/50. הסיכון בתביעות קטנות הטא ביטול זמן ו אגרה בגובה נמוך (אחוז מהתביעה)
🕒 פורסם בתאריך: 05/03/2016 23:04
זה קרה לי עם כל מעסיק שהיה לי אי פעם ותמיד חוזר על עצמו בקבלת בונוסים שנתיים.
🕒 פורסם בתאריך: 06/03/2016 00:27
נכון מאוד.

@עומר בדקת בסימולטור מ"ה שאכן נוכה לך מס עודף?
🕒 פורסם בתאריך: 07/03/2016 19:46
עדכון: יצאתי דביל. :$

ב-2008 עברתי לגור בישוב הזכאי להטבת מס.

בשנה הראשונה לא מקבלים את הטבת המס ישירות במשכורת, אלא רק החל מהשנה שנייה - כלומר 2009. לאחר מכן ניתן לקבל החזר רטרואקטיבי - ולמיטב זכרוני כך עשיתי.

לאחר בחינה מדוקדקת של טופס ה-106 הבחנתי שאין שם את הטבת המס המדוברת וזכרוני החל להצטלל...
🕒 פורסם בתאריך: 08/03/2016 12:49
@עומר,

לא יצאת דביל, זו בדיוק הבעייתיות שבה נתקל כל אדם רגיל כשהוא מתעסק עם חיובי מס מההיסטוריה :-) האם הגשת / לא הגשת ואיזה פטור היה אז.

בגלל הבלגנים האלה בכל פעם שאני מחליף עבודה אני לא מוותר לעצמי ולסוכני הביטוח עד שיש לי ביד את כל האישורים על בקשות הרצף קצבה/מעסיקים ואז אני מחזיק אותם בתיק+גוגלדרייב כדי שבעוד 30 שנה אני לא אצטרך לגמגם לפקיד שומה שאני בטוח שזה סודר אבל אין לי הוכחה (כלומר מס גבוהה לאוצר המדינה).

בינתיים למדנו שניתן לתבוע מעסיק על נזקי מס שהוא גרם (גם מנסיון אישי) אבל כנראה שבפועל מקבלים רק 50% (שוב מנסיון) מאחר וחוקית האחריות היא על הנישום(העובד) ולא על הצינור (המעסיק) אבל בפועל המקצוענות/ הבנה/הגדרות הם אצל הצינור (בד"כ)
🕒 פורסם בתאריך: 08/03/2016 22:49
היום גם אני מחזיק הכל ב-Google Drive.

ב-2008 זו לא היתה ממש אפשרות עדיין.