⬅ חזרה לאינדקס

מינוף רווחים

🕒 פורסם בתאריך: 04/03/2016 18:02
שלום,

אני רוצה לוודא משהו . כמשקיע סולידי אמורים למכור נכסים שעלו ולקנות נכסים שירדו על מנת לאזן ובכך בעצם גם כמות המניות עולה. מה קורה כשכל הנכסים עולים ואין כסף נוסף להכניס התיק? איך בעצם מגדילים את כמות המניות וממנפים את הרווחים?

תודה
🕒 פורסם בתאריך: 04/03/2016 18:12
מינוף ורווחים זה מושגים נפרדים.

איזון מטרתו לשמר את פרופיל הסיכון הרצוי. איזון עושים גם אם כל הנכסים בהפסד וגם אם כל הנכסים ברווח. הסיבה לעשות איזון היא אם הגודל של פלח אחד סטה מההקצאה המקורית שלו יותר מדי יחסית לפלחים האחרים. זה לא קשור למי ברווח ומי בהפסד.

אם אתה רוצה למנף, יש על זה שרשור שלם.

לא משנה אם אתה ברווח או לא, אתה תמיד יכול להתמנף ע״י לקיחת הלוואה או קניה במארג׳ין.
🕒 פורסם בתאריך: 04/03/2016 19:32
אז לצורך העניין אם התיק בעליות בכל הנכסים ואין צורך לאזן אז פשוט לא נוגעים בו? לא כדי למכור חלק ממה שעלה ולקנות אולי יחידות מקרן אחרת שירדה ובכך להגדיל את כמות המניות? אני מנסה להבין אם זה מספיק לא לגעת בתיק בתקופה של עליות או שאני מפספס משהו.
🕒 פורסם בתאריך: 04/03/2016 19:41
עושים שעות נוספות בעבודה, מביאים עוד כסף וקונים עוד דברים טובים :)
🕒 פורסם בתאריך: 04/03/2016 19:52
מאזנים כדי לשמור על החלוקה היחסית של התיק לאפיקים השונים, אם הם עלו בקצב שונה וחרגו מההקצאה המקורית. עם זאת, משתלם יותר לאזן ע"י הכנסת סכומים חדשים לצורך הקניה מאשר ע"י מכירה (ותשלום מס רווח הון) של סכומים קיימים בתוך התיק.