⬅ חזרה לאינדקס

התלבטויות בנוגע להמשך ניהול תיק השקעות

🕒 פורסם בתאריך: 27/04/2021 12:08
היי חברים,

יש לי כרגע תיק השקעות במיטב דש בשווי 670K, שמפוזרים על קרנות מחקות של S&P, MSCI World Index ושווקים מתעוררים ביחס של 40/40/20. התיק קיים קצת מעל ארבע שנים והשינוי מעלות, שזה הדבר הכי קרוב לתשואה שיש לי, עומד על 50%.

בבנק יש לי עוד 660K ששוכבים בפיקדון יומי שלא תורם כלום לאנושות, ויש לי הכנסה פסיבית של 4500. חוץ מזה אני בן 34 בלי ילדים, עובד בתור מתכנת ומרוויח טוב, כלומר מצבי הכללי לא רע בכלל וגם העתיד נראה בסדר.

אני מספר את כל זה בעיקר בגלל שאני רוצה לקחת להעביר עוד כסף מהבנק להשקעות, כדי שהיחס מניות/מזומן יהיה 65/35 למניות. בנוגע להחלטה הזאת אני שלם ואשן טוב בלילה. אני כן אשמח לשמוע חוות דעת על התיק עד עכשיו, והצעות איך להמשיך מפה.

1. האם להשקיע בבית השקעות אחר, סתם מבחינת פיזור הכסף, או שיש יתרונות להשקעת כל הכסף באותו בית השקעות?

2. עד עכשיו אני די מרוצה מהתשואה, האם להמשיך עם מה שעובד או לגוון עם קומבינציה חדשה של קרנות?

3. יש משהו יותר טוב לעשות עם הכסף הלא מושקע מאשר להשאיר בפיקדון יומי? באג״חים אני לא ממש מבין אבל ממה שאני קורא זו לא השקעה טובה עכשיו. יש איזו השקעה שגם תגן עליי מאינפלציה וגם תאפשר לי להנזיל את הכסף במקרה הצורך, משהו כמו זהב למשל?

תודה רבה, שבוע טוב לכולם
🕒 פורסם בתאריך: 27/04/2021 21:43
אם קנית הכל לפני 4 שנים ומאז לא נגעת אז התשואה 10% בשנה. אם לא אז צריך לחשב באקסל לפי מה נכנס ומה יצא. לדעתי זה בכל מקרה לפחות 10%.

אין בזה צורך. בתי ההשקעות בישראל מפוקחים והתיק שלך נשאר שלך גם במקרה הלא סביר של קריסה.

פחות דמי ניהול, יותר נוח, קצת יותר כח מו"מ אם תנסה לשפר תנאים.

אין סיבה לגוון לשם גיוון.

יש שיציעו לקרב את התיק לפיזור עולמי לפי גודל כל שוק. אצלך יש ייצוג יתר לארה"ב. לדעתי זאת אופטימיזציה בקטנה.

בפקדון שנתי תוכל אולי לקבל 1%. שווה לך לוותר על נזילות בשביל זה?

אפשר לנסות להצמיד למדד. כנראה שהתשואה תהיה עוד יותר נמוכה אבל זה יגן עליך במקרה של אינפלציה. לא יודע אם זה רעיון טוב.

אין שום טעם לקחת הלוואה ולהחזיק מזומן. סתם לשלם ריבית. אם אתה מוכן להגדיל סיכון פשוט תקנה עוד מניות במזומן שלך. אם יגמר המזומן וישאר תאבון לסיכון אפשר גם הלוואה.
🕒 פורסם בתאריך: 27/04/2021 21:53
אל תיפול לבור של מה טוב "עכשיו". תעשה תוכנית ארוכת טווח ותפעל לפיה מתוך ידיעה שתמיד יהיה פלח ש"עכשיו" הוא "לא השקעה טובה".

כנ"ל.
🕒 פורסם בתאריך: 28/04/2021 11:54
תודה חברים :) לא התכוונתי לקחת הלוואה, באמת התכוונתי פשוט להעביר מהמזומן לתיק השקעות. ולגבי האג״ח, פשוט התכוונתי שמהקצת שאני יודע בגלל שהריבית כל כך נמוכה לא שווה לקנות עכשיו אג״חים, אבל אני מניח שבתרחישים מסויימים זה קצת יותר מורכב. בכל מקרה לא מבין לא קונה.

תודה!