⬅ חזרה לאינדקס

בקשה להחזר מס למי שלא עשה בקשה לתיאום מס

🕒 פורסם בתאריך: 28/04/2021 13:13
שלום רב,

בשנה שעברה היו חודשיים בהם עבדתי בשתי עבודות וכעת בדוח 106 שמתי לב שלא עשיתי בשנה שעברה בקשה לתיאום מס. כלומר, לכל עבודה בנפרד סימנתי בטופס 101 כי היא עבודתי היחידה וככזו, עליה יש להחיל את נקודות הזיכוי

אציין כי בשתי העבודות יחד לא עברתי את הסכום המחייב במס הכנסה(בערך 3000 שח ביחד לחודש)

מה ההשלכות של העניין הזה?

האם זה יכול לסבך אותי (חוקית/כספית) כשאגיש בקשה להחזר מס?

תודה לעוזרים
🕒 פורסם בתאריך: 28/04/2021 13:38
אל תצא מנקודת הנחה שאם לא תגיש אז תימלט מהסיבוך. יכול להיות שההגשה תגרום להם לעלות עליך יותר מהר, אבל גם במקרה של אי הגשה, קיים הסיכון שיעלו עליך מאוחר יותר, ואז תידפק יותר.

שים לב שכרגע לפי החוק היבש אתה חייב בהגשת דו"ח שנתי מקוון עד סוף יוני (יש לך הכנסה מעבודה שלא נוכה ממנה מס במקור לפי הכללים).
🕒 פורסם בתאריך: 28/04/2021 13:47
יכול להרחיב על זה?

למה אני מחוייב בהגשת מס? הרי לא נוכה לי מס במקור כיוון שלא עברתי את הרף להכנסה שחייבת במס
🕒 פורסם בתאריך: 28/04/2021 13:59
לא מגיע לך החזר מס במצב שתיארת. למה שתגיש?

לעניין הסיבוך, אמנם מילאת את טופס 101 בצורה לא נכונה, וכיבכול זה "לשקר" למס הכנסה, אך היות והדבר לא גרם לך ליתרון מס, לא הייתי דואג לגבי זה. גם אם היה להם דרך לעלות על זה, הם רודפים אחרי אנשים שיש להם חבות מס, לא כאלה שעשו טעות ולא קיבלו יתרון בגלל זה.
🕒 פורסם בתאריך: 28/04/2021 14:54
שילמתי מס רווחי הון ומצד שני ההכנסה ממשכורת הייתה מאוד נמוכה ולא ניצלתי את כל נק הזכות, אז מניח שבמצב זה כן מגיע
🕒 פורסם בתאריך: 28/04/2021 15:22
אני לא יכול להתחייב, כמובן, אבל לא אמורה להיות בעיה במצב כזה להגיש בקשה להחזר מס.

@חיים 111 אין צורך בדוח שנתי מלא, כי למרות הטעות ב-101, לא נעשה כאן ניכוי מס לא נכון (כי היה אמור להיות 0 בכל מקרה).
🕒 פורסם בתאריך: 28/04/2021 15:28
הבנתי, תודה רבה!
🕒 פורסם בתאריך: 28/04/2021 16:37
זה קצת דומה לדיון על הגשת דו"ח עקב דיבידנד אמריקאי שמוסה במקור.

אין חבות מס, אבל לא היה ניכוי לפי הפקודה. אני לא רואה סיבה שהעובדה שזה "עבר דרך" גורם שיודע לנכות במקור תשנה משהו, בהינתן שהגורם פעל על בסיס מידע שגוי.
🕒 פורסם בתאריך: 28/04/2021 16:43
מתוך חוברת "דע את זכויותיך (פרק א', 2.1, עמוד 3):

במקרה שלנו, לא נוכה בשיעור שקבע פקיד שומה (כי לא הוגשה בקשה לתיאום מס), ולא נוכה מס בשיעור המירבי.
🕒 פורסם בתאריך: 28/04/2021 18:06
אני הודיתי שביבש זה חובה, אבל זה פשוט קיטבג בטירוף, ושהנסיון לצאת הכי בסדר מול מס הכנסה עלול דווקא להיות בעוכריו.
🕒 פורסם בתאריך: 29/04/2021 02:56
רק אזהרה - לא לוקח טיפת אחריות - נא קבל עצה מבעל מקצוע,

אני בדעה אחת עם @FIYaacov,

אם תגיש דוח שנתי מקוצר 135 מירב הסיכויים שזה יעבור בשלום,

יותר מזה, אני מכיר מקרה בו המעסיק טעה בהקלדת טופס 101** כתוצאה מכך נגבה פחות מס מהעובד, יועץ מס המליץ לשלם את הפרש המס ולהגיש רק 135, לא זוכר מה עשו בסוף.

** זה היה לפני שנים, לא זוכר אם סימן ׳נקבה׳ במקום זכר, נכה או עיר מגורים מזכה בהטבת מס וכד׳,