⬅ חזרה לאינדקס

האם בונוס שנתי נלקח בחשבון לצורך חישוב יכולת החזר משכנתא?

🕒 פורסם בתאריך: 29/04/2021 16:59
אם אני מגיע לבנק עם 3 תלושי שכר אחרונים שאחד מהם הרבה יותר גבוה מהאחרים בגלל בונוס שנתי, איך יחשבו את ההכנסה שלי לצורך יכולת ההחזר?

ואם אני מגיע לא ב 3 חודשים שאחרי הבונוס אבל יכול להציג אותו בתלושי שכר ישנים יותר?

הבונוס הוא אחוז משמעותי מההכנסה נטו, כך שזה ממש משנה את התמונה אם מתחשבים בו או לא.
🕒 פורסם בתאריך: 29/04/2021 17:35
בדיוק חשבתי על זה,

אוסיף עוד שאלה,

האם הפרשה ל ESPP נחשבת גם היא לצורך יכולת ההחזר ?

רואים בתלוש ניכוי מהנטו בסך של אלפי שקלים, הבנק יסכים לקחת את זה כשכר נטו שמנותב לתוכנית חיסכון ?
🕒 פורסם בתאריך: 29/04/2021 18:42
אני יכול לשער שאם אחת המשכורות היא חריגה, הם יבקשו תלוש של חודש או חודשיים נוספים כדי להבין מה טווח השכר החודשי, ולא יתייחסו לבונוס כחלק מהשכר.
🕒 פורסם בתאריך: 29/04/2021 18:50
הבונוס הוא לא באמת חריג. זה פשוט משהו שנכנס במרוכז פעם בשנה. ולכן (לדעתי) היה נכון להסתכל על זה בחלוקה ל- 12.

ֿאיך בתכלס הבנק מסתכל על זה? ....אין לי מושג.
🕒 פורסם בתאריך: 29/04/2021 18:55
אני מבין את הטיעון אבל מבחינת הבנק כל עוד מסתכלים על הכנסה חודשית ולא על הכנסה שנתית, הם אמורים להתעלם מחודשים חריגים.

אבל קח את הדברים שלי בערבון מוגבל, זו השערה שלי בלבד ואין לי מידע לגבי נכונותה.
🕒 פורסם בתאריך: 29/04/2021 19:00
אצלי לא התחשבו בזה, רק במה שנכנס לבנק.
🕒 פורסם בתאריך: 29/04/2021 19:27
דיברתי על זה עם יועץ משכנתא בעבר, הוא אמר שאפשר להחשיב כל דבר שתביא להם ותוכיח.
🕒 פורסם בתאריך: 29/04/2021 19:38
זה בדיוק מה שתהיתי לגביו, רק אצלי זה בונוס רבעוני. אני מניח שהמצב יהיה יותר פשוט כי כל שלושה תלושי משכורת הם מייצגים?
🕒 פורסם בתאריך: 29/04/2021 22:37
תודה.

אז יכול להיות ששווה לוותר על 3 חודשים כדי לקבל תנאים טובים יותר.

(אצלי בחברה אפשר לשלוט על האחוז הפרשה גם בתוך תקופת התוכנית)

אגב, ניסית להראות להם שזה נכנס דו שנתי ?
🕒 פורסם בתאריך: 29/04/2021 23:17
יכול להיות, אני מניח שזה תלוי באחוז שהחזר המשכנתא שאתם לוקחים מהווה מתוך הנטו המשותף (להבנתי מעבר למדרגה מסויימת המשמעות של זה נמוכה יחסית).

ניסיתי לדבר עם היועץ בבנק, אמרתי לו שאני גם יכול להוריד את האחוזים, הוא אמר ש"אין צורך להסתבך" כי ההחזר יצא גם ככה אחוז יחסית נמוך מההכנסה (לאשתי גם יש הכנסה גבוהה).

בקיצור, לצערי אני לא יודע שום דבר בוודאות לגבי התקנות מלבד זה שבדיפולט התעלמו מזה אבל לדעתי אם אתה מתכוון לקחת משכנתא בקרוב וההפרשה הזו משמעותית עבורך אז שווה לברר עם הבנק מה הנהלים המדוייקים ולפעול בהתאם.