⬅ חזרה לאינדקס

טעויות של מתחיל בהגשה מקוונת של הדו"ח השנתי, כיצד מתקנים?

🕒 פורסם בתאריך: 01/05/2021 15:01
השנה הגשתי בפעם הראשונה דו"ח שנתי מקוון עצמאית על 2020. אחרי השידור מיהרתי להגיש את הדו"ח ורק לאחר מכן הבנתי שהייתי צריך להוריד את המסמך, לחתום עליו ורק אז לשדר, כלומר הגשתי דוח מלא אך לא חתום.

בנוסף, לאחר מעבר יותר מדוקדק, שמתי לב לצ'קבוקסים שהופיעו במסמך הכתוב ולא הופיעו במערכת המקוונת שלדעתי יש להם חשיבות אז סימנתי גם אותם ידנית בנוסף לחתימה.

כרגע שלחתי פניה במפ"ל ומחכה להוראות (אם כי אני מחכה לתשובה כבר שבוע).

מישהו התנסה ויודע מה הנוהל במצב כזה? האם יש דרך לפתוח את המערכת להגשה חוזרת או שפקיד השומה כבר ישים לב וידרוש הגשה חוזרת של הדו"ח (ובמה זה כרוך? האם יש "קנס" כלשהו במצב כזה)?
🕒 פורסם בתאריך: 01/05/2021 19:12
אם הדוח המקורי שהגשת נקלט, אתה יכול להגיש בקשה לתקן אותו, ולצרף מכתב נלווה ואת הגרסה החתומה והמתוקנת.

אין סיבה לקנס.
🕒 פורסם בתאריך: 02/05/2021 01:53
@LMAO אתה בטוח שהיה צריך לחתום על הטפסים? לרענון הזיכרון, הדו"ח הופק בשלב הלפני אחרון קליק אחד לפני ההגשה המקוונת.

הגשתי את הדו"ח באופן מקוון בשבת וגם לא חתמתי. התיעוד של מס הכנסה כרגע היברידי למדי ודי סותר את עצמו במספר מקומות לגבי אופן ההגשה.

עברתי על הלומדה שלהם ובשקופיות שלה אין מקום שמציין העלאת הטופס הסרוק והחתום של 1301. צריך באופן יזום לצאת מתהליך ההגשה, על מנת להעלות 1301 חתום, וזה לא הגיוני.

בלומדה שלהם נאמר על ידי הקריינית שהגשת הדו"ח הסרוק תתאפשר לאחר לחיצה על הקישור "הגשת הדו"ח", אבל כפי שניתן לראות, אין שום מקום להעלאת קבצים בהמשך, אבל יש הצהרה אלקטרונית על נכונות הפרטים, שלדעתי מחליפה חתימה ידנית. זו ההצהרה היחידה עליה היה עליך לחתום לו היית צריך להגיש את הטופס הסרוק, והיא מופיעה בדף הראשון של 1301.

אתקשר אליהם לברר בכל זאת.
🕒 פורסם בתאריך: 02/05/2021 02:23
ממה שאני הבנתי:

בן הזוג הרשום יכול להגיש בלי חתימה, אלא אישור מקוון.

בן הזוג שלו, יכול להגיש רק אם יש חתימה סרוקה של בן הזוג הרשום.

ה"מגיש" נחשב זה שהתשמשו בפרטים שלו כדי להתחבר לאתר של מס הכנסה.
🕒 פורסם בתאריך: 02/05/2021 07:52
לפי החוברת של "דע את חובותיך וזכויותיך": "מיד לאחר סיום שידור הדוח יש צורך להחתים את את בן הזוג הרשום על גבי הדוח השנתי, להטעין את קובץ הדוח החתום, ולהגישו (לחיצה על מקש הגשה) ואז הדוח מוגש ומקבלים אישור הגשה אותו מומלץ לשמור".

אבל יכול להיות שמדובר רק על מקרה שהדו"ח מוגש ע"י מייצג.

בכל מקרה, שלחתי מייל לפקיד שומה עם הדו"ח החתום.
🕒 פורסם בתאריך: 02/05/2021 21:42
לא התקשרתי למס הכנסה היום. נראה לי שהכל נעשה כמו שצריך.

אגב, עכשיו שההגשה עברה עיבוד ראשוני, נפתחה לי האופציה להוסיף מסמכים, אז טכנית אפשר להוסיף את הדף הראשון של 1301 חתום.