⬅ חזרה לאינדקס

חיסכון לקראת הפנסיה מגיל 20

🕒 פורסם בתאריך: 01/05/2021 18:42
היי לכולם! צריכה קצת לשמוע את דעות ההמונים,

מאוד דואגת לעתיד הכלכלי שלי, שמרגיש לי קצת בבלגן כרגע. מתלבטת לקראת חיסכון לפנסיה,

אני בת 21 השתחררתי מהצבא ואני עובדת כרגע,

מעוניינת להתחיל להפקיד באופן עצמי 2000 שח כל חודש- המחשבה כרגע להתחיל לחסוך בקופת גמל מחקה מדד סנופי ולאט לאט שאהיה בטוחה בידע שלי על שוק ההון, אפתח חשבון מסחר ואקנה בעצמי את המדד באמצעות קרנות בלאק רוק, האם לפעול כך או לחסוך סכום כסף כדי לפתוח חשבון מסחר ישר?

במקביל יש לי חסכון גמל להשקעה מניות לעוד 20-30 שנה(אולי עבור עצמאות כלכלית) וחסכון לחירום שאפתח בגמל להשקעה סולידית (מן הסתם עדיף שלא ישכב בבנק)

תודה!
🕒 פורסם בתאריך: 01/05/2021 19:18
אני אתחיל בלקנא בך שהנושא הזה חשוב לך בגיל 21. הלוואי שגם אני הייתי ככה בזמנו.

אם את עובדת הרי שחייבת להיות לך קרן פנסיה (או קופ"ג או ביטוח מנהלים) כי זה החוק. אם את שכירה אז גם המעסיק שלך חייב להפקיד כסף לקופה הזאת מעבר למשכורת שהוא משלם לך.

אז דבר ראשון, תעשי סדר, תבדקי אם יש לך קרן פנסיה מהעבודה. אם יש, אז כמה כסף נצבר שם, כמה כסף המעסיק מפקיד לך לשם כל חודש, ומהם דמי הניהול. ואם אין אז לברר מול המעסיק למה אין.

אני אישית לא הייתי מפקיד לחיסכון הפנסיוני יותר מהמינימום שהחוק מחייב פשוט כי זה אומר שהכסף לא יהיה נזיל ב-40 שנה הקרובות וסתם באסה. גם אני בהתחלה פחדתי לפתוח חשבון מסחר, ואז פשוט שמתי את הכסף בקופת גמל להשקעה עד שקיבלתי ביטחון להשקיע לבד. (לא המלצה או יעוץ כלשהו, רק אוטוביוגרפיה אישית שלי)
🕒 פורסם בתאריך: 01/05/2021 20:09
לדעתי, אם את במילא מתכוונת ללמוד את הנושא בזמן הקרוב, תחסכי את הכסף בפיקדון/עו"ש עד שתרגישי מספיק בנוח לנהל אותו בעצמך.