⬅ חזרה לאינדקס

התלבטות לגבי כוון השקעה עם נתונים כפי שמפורטים ....

🕒 פורסם בתאריך: 01/05/2021 20:53
שלום , זוג בני 42 + 3 ילדים ( 8,12,13) , אני עובד במקום מסודר כבר 15 שנים ( מהנדס אלקטרוניקה) , אשתי במקום עבודה ( חצי שנה אחרונה) לאחר הפסקה ממושכת לצורך השקעה בגידול הבנות . בהנחה ונתוני השכר יגדלו לאט לאט אני מעוניין להציג את הנתונים הגולמיים ולשמוע מכם מה אפיקי ההשקעה המומלצים ( היו פוסטים מעולים שנתנו רק המלצות וזה מעולה אך הנתונים היו מעט שונים ולא הצלחתי לגלם אותם למצב קיים ) . אלו הסכומים העומדים לרשותי למטרת השקעה :

300k בעובר ושב .

900k שקבור בקירות ( 50 אחוז מדירה בבעלותי ללא התחייבויות ) ,

210k מקרן השתלמות ( 65 אחוז מסכום קיים ) ,

אפשרות לקחת 150K ממקום העבודה ל 10 שנים ,

ויש אופציה להלוואה על חשבון פנסיה של 150K אבל נשים אותה בצד .

יכולת חסכון חודשית של 5K -6K .

אשמח לקבל המלצה ( ידוע שלא פועלים לפי פוסטים אבל יש כמה רעיונות שאותם לוקחים ובוחנים בצורה מושכלת ) .

כלומר לסיכום כנקודת התחלה של תכנון התיק : הון להשקעה בערך 1.4M ויכולת חסכון של 5-6K . אין צפי לעבור לגור בשכירות לצורך מינוף .מאוד מעוניין בהשקעה בנדלן .

המטרה היא הכנסה נוספת של 7500ש"ח בעוד 20 שנה שבעצם תפצה על השנים בהם לא נצברה פנסיה לאשתי בגלל שיקולים של גידול ילדים ואם אפשרי אולי להעלות ב 50 אחוז את ההון הקיים .

אשמח להתמקד בנדלן בארץ בעיקר וכמובן במקביל השקעה בקופות גמל להשקעה .
🕒 פורסם בתאריך: 01/05/2021 22:56
וברכה. הרבה שאלות עולות מן הפוסט שלך.

לא הבנתי את המשפט הזה. איפה ה-50% הנותרים? כן בהתחייבויות? אז מה המשמעות? האם זו הדירה בה אתם מתגוררים? אם לא, אז מהו הערך של הדירה בה אתם כן מתגוררים?

למה בכלל אתה מעלה את זה? הלוואה היא דבר מאד מסוכן, במיוחד להורה שהוא מפרנס עיקרי של משפחה הנתמכת בו.

על סמך מה אתה מניח דבר כזה? אני לא יודע מה מהעמד שלך במקום העבודה, אבל זה לא יהיה מפתיע אם אתה כבר קרוב לשיא.

השאלה הכי חשובה מבחינתי כאן - מה זאת אומרת יכולת חסכון? אתם באמת חוסכים את הסכום הזה בכל חודש, או שאתה רק מעריך שיש לכם את היכולת התיאורטית אם תחליטו על כך לחסוך את הסכום הזה?

כמובן?! קופת גמל להשקעה היא מוצר בעל חסרונות משמעותיים מאד ונחשב כאופציה מאד לא כדאית. אני ממליץ שתקרא פוסטים בנושא בבלוג של המשקיעה וכאן בפורום.
🕒 פורסם בתאריך: 04/05/2021 10:05
למה לא? לשים את כל הנתונים על השולחן זה מצויין.

לאחר מכן אפשר לפסול. באילו ריביות מדובר?
🕒 פורסם בתאריך: 04/05/2021 11:02
אתה שואל אותי? אם אתה מתעניין אז אתה צריך לדעת.

אתה גם יכול להמר בקזינו. אצלי זה לא על השולחן ולא מעוניין לדון בזה.
🕒 פורסם בתאריך: 04/05/2021 16:11
אתה לא חייב, הדיון הוא לא עליך אם שכחת.

מן הסתם שלא שאלתי אותך באילו ריביות מדובר, אלמלא אתם אותו אדם.
🕒 פורסם בתאריך: 11/05/2021 21:39
הדירה בבעלותי ללא משכנתא , שווי 2 מיליון .

לא היתה לי בעיה עם מפרנס יחיד וכרגע שנינו

ואז ???

חוסך !
🕒 פורסם בתאריך: 11/05/2021 22:40
אז מה המשמעות של 50%?

מה שחשוב זה מה שיש לך, לא מה השווי של נכסים שונים בעולם באופן כללי.

זכיתם. ניהול סיכונים זה להתכונן לבעיות (שנקווה שלא תגענה) בעתיד, ולא להניח שאם לא היו בעיות בעבר אז גם לא יהיו בעתיד.