⬅ חזרה לאינדקס

ווינדוס 10 - לאחר תיקון מחשב

🕒 פורסם בתאריך: 08/03/2016 14:06
המחשב הנייח שלי הלך קפוט בשבוע שעבר.

מה לא החליפו - הכל למעט המארז, ספק כוח, 3 כוננים ו DVD.

החלפתי לוח אם, הכפלתי את כמות הזיכרון והמהירות, החלפתי את ה CPU לדור עכשווי.

תיאורטית, וגם במציאות, אם זה היה ווינדוז 7 או 8 הייתי מתבקש לעשות אימות מחדש ולפעמים גם שיחה טלפונית למוקד התמיכה של מיקרוסופט כדי לבטל את הרשיון הקודם ולקבל מספר מוצר חדש כי זה למעשה זה נחשב כמחשב חדש שדורש רישיון חדש.

המחשב לא עלה - הודעת שגיאה no system disk.

הדם זרם לרגליים וחשבתי שדיסק C system disk נפגע, שתיתי שתי כוסיות וודקה וחשבתי...

אתחלתי שוב את המחשב עם CD של יובנטו (לינוקס) וראיתי איזה בלגן הטכנאי עשה, סמטוחה...

הוא יצר בלגן בסדר הכבלים של דיסק C, D,E,H.

טוב, מכאן הכל היה ברור, איתחול מחדש, כניסה לביוס, שינוי סדר איתחול ובינגו!

המחשב עלה עם הלוגו של ווינדוז 10, כרטיס רשת מתחבר לאינטרנט ומוריד את כל הדרייבים החדשים ללוח האם ולכל הברזלים החדשים.

למרות שהכול עובד בסדר אגש שוב למעבדה כדי שיסדרו את הברדק עם הכבלים של הדיסקים.

היתה חוויה לא נעימה, חשבתי שעולמי חרב עלי.
🕒 פורסם בתאריך: 08/03/2016 16:53
אם זה כי יש לך מידע חשוב ולא מגובה על המחשב - זה הזמן לדאוג לגיבוי קבוע שלו, אפשר בכונן רשת כמו DROPBOX ודומיו.

אין נורא מלאבד מידע יקר ששום כסף לא יחזיר אותו, לאבד את החתיכת פח שנקראת מחשב זה לא נורא בכלל בהשוואה לזה.
🕒 פורסם בתאריך: 08/03/2016 19:08
מה ז"א עשה בלאגן עם הכבלים של הכוננים?

בסופו של דבר מבחינת שמות אתה יכול לשנות לבד בווינדוז למה שבא לך, סדר עלייה אתה מגדיר בביוס...

כל עוד כול הSSDים מחוברים עם הSATA הכי גבוה שיש לך זה לא ממש משנה מי מחובר לאן.
🕒 פורסם בתאריך: 08/03/2016 19:23
אתה טועה.

יש סדר בכבלים - דיסק ראשון, שני, שלשי ו cd.

סיסטם דיסק אמור להתחבר לפורט 0, ז״א הראשון.

ואין שום קשר אם זה ssd או דיסק קשיח פיזי.

כן, סדר עליה ניתן להגדיר בביוס וזה מה שעשיתי אבל קינפוג נכון הוא שדיסק c מחובר לפורט 0 ואז אין צורך להגדיר.

מבחינת שמות זה ברמה של מערכת ההפעלה ואין קשר לביוס, זה בסך הכול תגית שהביוס לא רואה אותה עד שהמערכת רצה...
🕒 פורסם בתאריך: 08/03/2016 20:44
אמממ, אוקי, השאלה מה זה משנה..

אם המהירות אותה מהירות אז מה אכפת לך לאן מחובר כל הארדיסק..

גם לאור זה שאתה מבין בזה כנראה יותר מהטכנאי נראה לי שכבר יהיה לך יותר קל להחליף את החיבורים בעצמך זה סה"כ p&p :)

ההבדל בין SSD לדיסק רגיל הוא שאם אתה מחבר את הSSD לsata יותר איטי אתה מפסיד מהירות.