⬅ חזרה לאינדקס

המסלול הפסודו בטוח

🕒 פורסם בתאריך: 04/05/2021 20:03
היי כולם,

אז מעט על עצמי,

בן 27, לאחר שירות קבע (שבו חסכתי את הסכום ממנו חייתי עד עכשיו) המשכתי לתואר כפול בחשבונאות ומדעי המחשב באוניברסיטה שסיימתי לפני מספר חודשים.

אחרי התלבטות בין תחילת עבודה(קריירה?) בפיתוח תוכנה או בפיננסים החלטתי להתחיל בהייטק במשרה מלאה ולחזור לבחון זאת בעוד תקופת זמן, חושב להתחיל השנה תואר שני בכלכלה (מסלול משולב לאוניברסיטה העברית ואוניברסיטת תל אביב), כמובן שיחד עם משרה מלאה.

גר בתל אביב עם שותפים, אולי אעבור לגור עם חברה שלי בשנה הבאה, זה לא צפוי להשפיע משמעותית על ההוצאות. עובד כמפתח תוכנה באחד הסטארטאפים הישראלים שגדלו והם לא כלכך סטארטאפים ובנתיים מרוצה מהבחירה.

מבחינת התכנית שלי, המטרה הראשונה תהיה להגיע למצב שבו אני יכול לאפשר לכסות את עלות המחיה החודשית באמצעות תיק ההשקעות(300 חודשי מחיה? 400? כולל פנסיה?). רוצה לשבור את המטרה הזו לכמה מטרות קטנות יותר בדרך(הצעות?). לא מתכנן פרישה מוקדמת בשלב הזה, בעיקר גמישות.

מנסה לקחת בחשבון שאם אחליט לעבור בהמשך לתחום הפיננסי או לכיוון מחקרי(רחוק כרגע אבל משהו שאני חושב עליו) אני צופה שיהיו לזה השלכות מבחינת יכולת השתכרות בהמשך כך שחשוב לי להכין את הקרקע כבר מעכשיו.

כרגע, חוסך מדי חודש כ60% משכר החודשי ואני מצפה שבשנים הקרובות זה לא ישתנה משמעותית.

מה יש לי כרגע?

פנסיה מקיפה-

פנסיה משלימה-

קרן השתלמות- הפקדה חודשית עד תקרת המס

*פנסיה מקיפה ומשלימה בעוקב מדד 500 S&P בדמי ניהול טובים דרך אחד המבצעים שהיו, קרן השתלמות באלטשולר שחם מסלול מנייתי . אעדכן את הסכומים בהמשך אבל הם לא משמעותיים*

בנק - 120,000 ש"ח -מתכנן להמשיך להעביר לתיק ההשקעות עד שיישאר כ20,000 ש"ח בחשבון

תיק השקעות עצמאי בפסגות: בחרתי למכור את מה שהיה, לשאת בעלות החד פעמית ולפתוח דף חלק ופשוט יותר - 85,000 ש"ח מושקעים ב- iShares MSCI ACWI UCITS ETF

אופציות - מחולקות על פני 4 שנים, בערך 80 אלף דולר, לא יודע אם להתייחס לזה, לא צפוי להיות נזיל בקרוב.

בונוס שנתי ומענק אופציות נוספות - 8-15% מהמשכורת השנתית -

הכנסה חודשית נטו 17,000 שח

אני עוד בתחילת הדרך, המון סימני שאלה. אשמח להצעות ודעות, גם על הצבת מטרות קרובות וגם על כל דבר שנראה לכם שיוכל לעזור ללמוד ולהשתפר.
🕒 פורסם בתאריך: 05/05/2021 08:14
אהם...

במיידי אולי לא, תלוי בחברה שלך גם בצד ההכנסות וגם בצד ההוצאות.

בטווח הארוך יותר זה גורם ידוע להגדלת ההוצאות, בעיקר בסעיפים טבעות, קייטרינג וחיתולים.
🕒 פורסם בתאריך: 05/05/2021 08:55
לא רשמת שום מילה על הוצאות (איך הן מתפלגות).

זה סבבה אם אתה לא רוצה לשתף פה, רק תוודא שיש לך תמונה ברורה שלהן.
🕒 פורסם בתאריך: 05/05/2021 09:22
בהמשך למה שנכתב למעלה אציין שבמידה ואתה לא אל הורי אז קשה מאוד להעריך את העלות של חודשי המחיה שלך בעתיד.

אין שום קשר בין עלות המחיה של בן 27 בדירת שותפים לזו של בן 37 נשוי +2 או 3.

לראייתי מטרה יותר ריאלית בסיטואציה כזו תהיה פשוט לחסוך כמה שיותר כסף ולהשקיע אותו.
🕒 פורסם בתאריך: 05/05/2021 09:43
חלילה. אתה צריך יעד ברור מספרי וחד משמעי. זה הדבר היחיד שמגן עליך מלעשות שטויות (כמו לשים את כל הכסף על ביטקוין, למשל).

המטרה קצת פחות גרידית תהיה לפתח כושר מחיה גבוה, ללמוד לפתור כמה שיותר בעיות שלא ע"י גיהוץ כרטיס אשראי. בעיות שקשורות בגידול ילדים לא שונות מהבחינה הזו.
🕒 פורסם בתאריך: 05/05/2021 10:00
יכול להיות, אני אישית לא זקוק לזה אבל אני לא בטוח כמה המבנה הפסיכולוגי שלי מייצג את הכלל.

בכל מקרה, לא מזיק להיות מודע לכך שהיכולת שלך להכריע מה הסכום הזה צריך להיות כשאתה בן 27 בדירת שותפים כנראה לא מאוד גבוהה.
🕒 פורסם בתאריך: 05/05/2021 10:15
אתה גם לא יודע כמה תשואה התיק שלך יעשה, ומה תהיה האינפלציה, ואם ישתנה מס רווחי הון, ואיזה רפורמות הממשלה תעשה בתחום הדיור או הפנסיה ואיך זה ישפיע עליך, ואם הילדים העתידיים שלך יהיו בעלי צרכים מיוחדים, ואם תעבור תאונה קשה ולא תוכל לפרנס יותר.

ויש עוד מלא נעלמים בסיפור הזה.

אז כן, חשוב להיות מודע לכך שהשווי הנקי העתידי שלך הוא לא דטרמיניסטי, אבל הפיתרון שהבאת הוא פשוט לא פיתרון.
🕒 פורסם בתאריך: 05/05/2021 10:26
מסכים עם שניכם.

אנחנו מניחים שבטווח הבינוני ההוצאות שלנו יעלו, ולו רק בגלל הרחבת המשפחה ומגורים (גרים כיום בדירת 45 מ"ר ללא רכב במקום סופר מרכזי).

האם זה אומר שאין לנו יעד לעצמאות כלכלית? לא. הגדרנו כיעד התחלתי 400 חודשי מחיה נוכחיים (כ2.5M) בתור תחילת העצמאות/חופש כלכלי.

כשהטווח הבינוני יהפוך לטווח הקרוב נתכנס לסכום יותר אמיתי.

האם זה שיש לנו יעד ותוכנית גרם לנו לנסח תקציב? גם לא. כרגע אנחנו חוסכים 75-80% מההכנסה ומנסים כל הזמן להתייעל.
🕒 פורסם בתאריך: 04/10/2021 20:51
תודה לכל מי שהגיב וענה.

עדכונים:

עברה כחצי שנה בערך, עברתי לגור עם בת הזוג בתל אביב והמעבר הביא איתו כמה הוצאות גדולות מהרגיל. במקביל המשכתי לחסוך והשארתי בעו"ש בו נצברו כ160,000 שקלים. מתלבט בין להכניס לתיק ההשקעות לבין להמתין עד שאגיע ל200-250 ובעזרת משכנתא לקנות דירה להשקעה.

למרות החששות שהיו לי לפני העבודה אני מרוצה מהבחירה להתחיל לעבוד בסטארטאפ כמתכנת, אני לומד הרבה ובמקביל הסטארטאפ שבו התחלתי עבר עוד סבב גיוס שלפיו האופציות( שעדיין אני לא מתייחס אליהן כהון) שוות על הנייר ובחלוקה ל4 שנים כ215,000 דולר, אני יודע שכלום לא מובטח אבל אם זה באמת יהפוך לכסף זה כבר נהיה סכום רציני.

בחודשים הקרובים אנסה ללמוד איך להוסיף חלק אג"ח לתיק, כדי שלא יהיה 100% מניות אלא לכיוון 80-85%. אשמח לעצות או קישורים אם יש משהו שמדבר על זה.

עו"ש: 160,000

קרנות פנסיה: 93,000 במחקה מדד 500 S&P

קרן השתלמות: 13,500 במחקה מדד 500 S&P

תיק השקעות עצמאי: 91,000

אופציות: בערך 215,000 דולר פרוסות על עוד 3.5 שנים