⬅ חזרה לאינדקס

עידוד השקעות מקומיות

🕒 פורסם בתאריך: 11/03/2016 14:20
שאלה כלכלית כללית, האם אין אינטרס כללי למדינה לעודד את אזרחיה להשקיע את כספיהם דווקא בנכסים מקומיים, למשל האם מדינת ישראל לא תעדיף לראות אותנו משקיעים במדד ת"א 100 במקום במדדים עולמיים? אין לי השכלה כלכלית פורמלית, אבל האם זה לא אמור לעשות "דברים טובים" לכלכלה המקומית? אם לא, אשמח לשמוע למה לא, אבל אם כן, מדוע לא מעודדים זאת באמצעות הקלות מס למשל?
🕒 פורסם בתאריך: 11/03/2016 18:01
יש יתרון מס להשקעה בתא 100 - צבירת דיבידנדים ללא מיסוי במקור (בקרן צוברת) ומיסוי ריאלי במקום נומינלי (עבור קרנות זרות).

באופן כללי - הממשלה שלנו לא ממש טובה בלעשות דברים נכון. ע"ע העלאת מס רווחי הון בגלל המחאה החברתית (מים על הבורסה, ודלק למדורה של שוק הנדל"ן), סגירת קופות הגמל לתמלוגים הישנות (כנ"ל, מים על הבורסה ועוד דלק לנדל"ן), סחבת ומגבלות על ניהול השקעות ב-IRA וכד'.

הסממן הכי חמור הוא הירידה המתמשכת במספר החברות הנסחרות בבורסה בתל אביב ונפח המסחר הכולל.
🕒 פורסם בתאריך: 11/03/2016 18:48
יש המון תשובות לשאלתך אבל אם ננסה לענות בקצרה, ממשלת ישראל איננה מתאפיינת בחשיבה לטווח ארוך והנטייה של רוב שרי ישראל הינה מאוד אמוציונלית ולטווח קצר מאוד (שדומה לאורח הכהונה שלהם בכנסת).
🕒 פורסם בתאריך: 12/03/2016 08:17
זה משהו שכן קיים בצורה משמעותית יותר במקומות אחרים בעולם?
🕒 פורסם בתאריך: 12/03/2016 10:30
לדעתי, יש כאן בלבול בין המדינה לאנשים עצמם. המדינה היא לא ייצור אנושי- אני אניח שהתכוונת לממשלה. לגבי הממשלה, שכאמור עושה מעשים טפשיים כלכלית , אין זה משנה כלל מי משקיע את כספו איפה. גם לך זה לא משנה באיזה שוק גאוגרפי אתה משקיע את כספך. מה שכן משנה הוא ההכנסה שאתה מצפה לה מאותם נכסים בהם אתה משקיע. אנשים משקיעים את כספם איפה שהם צופים שתהיה להם הכנסה גבוהה יותר. הממשלה תטיל מס על ההכנסה הזו, כדי לממן את הוצאותיה, בין אם היא נובעת מנכסים בארץ או נכסים בחו״ל.

לגבי ההצעה לתמרץ השקעות מקומיות- זה קורה עכשיו! בכל פנסיה שאתה מחויב שתהיה לך, או בכל קרן השתלמות , ההשקעות מוטות לשוק המקומי, אבל זה לא בגלל שאנשים חכמים בממשלה ובמשרד האוצר החליטו עבורנו שכדאי שכך יהיה , אבל זה כבר עניין מורכב מאוד...
🕒 פורסם בתאריך: 12/03/2016 11:09
אין כאן בלבול, כמו שכתבת יש את האינטרס של הפרט מול האינטרס של הכלל. הבעיה היא שכל פרט בפני עצמו יכול לעשות את הדבר שנראה לו הכי טוב עבורו, בעוד שקיימת אופציה קולקטיבית טובה יותר. למשל: במצב הנוכחי אני מעדיף להשקיע את כספי בבורסות (קרי חברות) זרות על פני השקעה בשוק הישראלי, אבל יכול להיות שברמה גבוהה יותר יהיה עדיף לי דווקא להשקיע בחברות מקומיות, כי זה יעודד צמיחה של המשק/פיתוח מקומות עבודה/הקטנת קצבאות וכולי (*). הבעיה שאני כפרט לא בהכרח רואה את זה, אז המדינה יכולה לבוא ולעודד אותי להשקיע בצורה מקומית (על ידי הקלות מס למשל). השאלה האם זה משהו שקיים במדינות אחרות (למעט ארה"ב שכנראה נהנית מהשקעה בנכסיה באופן אוטומטי), ולמה לא אצלנו, מעבר לתירוץ ש"הממשלה מטומטמת".

(*) האם זה בכלל נכון, האם השקעה בכלכלה המקומית תורמת יותר ל"מדינה" ככלל? ברור שזה משהו שקשה לכמת, אבל כן אפשר להגיד אם יש לזה השפעה על הכלכלה הישראלית או לא... שוב, אין לי השכלה כלכלית, אבל נשמע לי הגיוני שהתשובה היא כן.
🕒 פורסם בתאריך: 12/03/2016 11:20
אתה אומר שעבור קרנות זרות (כמו VXUS), המיסוי הוא נומינלי ?

אשמח לקבל מקורות.
🕒 פורסם בתאריך: 12/03/2016 14:33
אני מניח שאם יש יותר מסחר בבורסה הישראלית, אז יותר כסף זורם אליה (במקום אל בורסות אחרות בעולם) , וערך המניות של חברות ישראליות שנסחרות בה עולה, ובעלי המניות שמטבעם יותר ישראלים מתעשרים יותר, ומשקיעים עוד בכלכלה הישראלית על ידי פעילות עסקית, פתיחת חברות נוספות, צריכה, וכו..

נכתב מתוך הגיון בלבד
🕒 פורסם בתאריך: 12/03/2016 14:49
עבור ניירות זרים משתמשים במטבע הזר כמדד (במקום במדד המחירים לצרכן).

היות שגם במטבע הזר יש אינפלציה, יוצא שהמיסוי הוא נומינלי, במיוחד אם מסתכלים על השקעה לטווח ארוך.
🕒 פורסם בתאריך: 12/03/2016 15:39
תקרא את פקודת מס הכנסה. אין לי קישור ישיר כרגע אבל זה דוסקס בפורום בעבר אז תוכל למצוא עם חיפוש.

כמו שאוגי ציין, במטבע הזר משמש כמדד, ולא האינפלציה בפועל, כך שאני קורא לזה "נומינלי".
🕒 פורסם בתאריך: 12/03/2016 15:47
כמו שלימדו אותנו האחים עופר, טבע, סוגיית הרישום הכפול ועוד, הנחת המוצא שמסחר בבורסה המקומית ובמניות של חברות ישראליות מוביל לצמיחה בישראל ולשימור ההון במדינה - שגויה מיסודה.

מי שכבר מכיר את עמדותי בפורום יודע שהאמון שלי בבורסה עולה אך במקצת על הציפיה שאחמניג׳אד יתמנה לראש אגף תודעה יהודית ברבנות הצבאית, אבל גם אם נשים זאת בצד, יש לקחת בחשבון שתי הערות: הראשונה היא שהבורסה הישראלית קטנה, וכמו כל דבר קטן ומוגבל, זה עסק בו יש יותר מדי חברים, ומקורבים, וכפועל יוצא גם ריכוזיות ושחיתות. הכל קשור אחד לשני, הכל מושפע אחד מהשני, הכל נתון למניפולציות של פוליטיקאים ובעלי הון ברמה בלתי סבירה. שום ממשל אחראי שחפץ ברווחתם הכלכלית של תושביו לא יכול לעודד השקעות במקום שכזה. שנית, אם באמת המטרה היא צמיחת הכלכלה, הגדלת מקומות תעסוקה, הגדלת ההכנסה הפנויה של האזרחים, וכדומה, אז הממשלה צריכה למצוא דרכים לסייע לעסקים קטנים, ולאו דווקא לאלו שהונפקו בבורסה. זה ההגיון שלי.

יותר טוב, אגב, וכבר הבעתי זאת בדיון אחר בזמנו, פשוט לעודד השקעות בלי מתן העדפה למסלול זה או אחר. חופש, ולא הסללה לכיסי המקורבים...