⬅ חזרה לאינדקס

מוצרים פיננסים עם סיכון ותשואה גבוהים

🕒 פורסם בתאריך: 11/05/2021 09:37
אהלן,

אחרי לא מעט קריאה בתוכן המצוין שבבלוג החלטתי לקנות את 3 הקרונות של בלאקרוק (ארה"ב, אירופה ושווקים מתפתחים).

אני בן 25 בתחילת דרכי, עם משכורת קבועה ומעט התחייבויות בחיים, לכן אין לי בעיה בשלב זה לקנות רק מניות, בלי אג"חים.

סומך על סיבולת הסיכון שלי ובלאו הכי מדובר בסכומים שגם אם לא - אני רק אלמד על עצמי ועל השוק.

בכל מקרה, אני מבין שאני יכול להרשות לעצמי אפילו עוד יותר סיכון (בכפוף לעוד יותר תשואה אפשרית כמובן), אבל אני לא מכיר עוד מכשירים פיננסיים כאלה.

אני מניח שזה ידרוש יותר ספקולציה אבל אשמח לקבל הכוונה למקומות ספציפיים שאעמיק בהם.

מוצר שהוא High risk - High reward, קצת כמו לוטו אבל עם תוחלת שלטובתי. בתקווה אפילו על המשך הקו של הפרוטפוליו האידאלי של CAPM.

תודה!
🕒 פורסם בתאריך: 11/05/2021 09:42
חפש דיונים על קרנות ממונפות.

ותמיד אפשר לקחת הלוואה כדי לקנות עוד מניות (מינוף עצמי).

ממש לא ממליץ.
🕒 פורסם בתאריך: 11/05/2021 09:48
בנוסף למה שכתב @חתול לילה , בחשבון margin של ברוקר אתה יכול לקבל מינוף, מעין ״הלוואה אוטומטית״. בחשבון IB זה ממש פשוט להתמנף עד פי 2, והריבית על אירו/דולר היא בסביבות 1.5-1.6 אחוז.

גם אני ממש לא ממליץ, כי אם אתה עובר את הסף של פי 2 יכולים לעשות לך מכירה כפויה. כנראה סביר לקחת מינוף של 20-30 אחוז, אם עושים הערכת סיכון.
🕒 פורסם בתאריך: 11/05/2021 10:37
+1

אם אתה מחפש ריגושים בחיים לך תעשה קורס צניחה חופשית או משהו.

זה שאתה יכול להרשות לעצמך לקחת סיכונים גבוהים זה לא אומר שאתה צריך לעשות את זה.
🕒 פורסם בתאריך: 11/05/2021 11:35
+1

@JohnDoes , לאן אצה לך הדרך?

לאט לאט, עקב בצד אגודל, תלמד את השוק, תשחה מעט במים רדודים לפני שאתה קופץ ראש למים עמוקים לפני שלקחת שעורי שחיה..
🕒 פורסם בתאריך: 11/05/2021 11:56
אני לא חושב שההחלטה ליטול סיכון נוסף היא בהכרח רעה, פשוט צריך לדעת לנהל אותה

אני לא ממליץ על הלוואות מארג'ין במינוף גבוה, אבל גם לא פוסל

למשהו בסגנון שאתה מתאר אולי כדאי לבחון אופציות, אבל תוחלת הרווח מהם למיטב ידעתי שלילית (שכן, מדובר בסוג של ביטוח למעשה)

בקיצור, בספק שיש באמת משהו יעיל שמתיישר עם המודל של CAPM שכולל יותר סיכון - אחרי הכל זה מודל שמגיע להפחית תנודתיות בכל מחיר, לא להגדיל תשואה פוטנציאלית
🕒 פורסם בתאריך: 11/05/2021 12:00
ממש לא ממליץ אבל:

סקטורים יותר מסוכנים כמו ריטים, ריטים של משכנתאות, היי-טק (נסדק).

קריפטו (תוחלת לא לטובתך)

מניות קטנות

מניות במינוף
🕒 פורסם בתאריך: 11/05/2021 12:28
מניות טכנולוגיה בהחלט יתנו לך את הסיכון והתנודתיות שאתה מחפש :-)

אבל כל מי שהולך לקנות מניות ספציפיות, כדאי מאד שילמד לקרוא דוחות רבעוניים לפחות, שלא לדבר על כל מיני מונחים כמו EV-to-EBITDA ו P/S
🕒 פורסם בתאריך: 11/05/2021 14:09
תודה על כל התגובות.

הכוונה היא למוצר שיתפוס נאמר 1% או פחות מסך כל התיק שלי, ולכן הסיכון הגבוה לא מפחיד אותי.

אני לא מחפש ריגושים כלכליים בחיים, רק רוצה לסכן שברירי אחוזים מסך התיק כדי שבהסתברות נמוכה, על פני טווח זמן ארוך, אוכל לקבל רווח משמעותי.
🕒 פורסם בתאריך: 11/05/2021 14:12
נניח תקבל 3% יותר מתשואות המדד לאורך זמן.

עזוב 3%, 5% יותר שזה כבר רמות של מעל באפט.

ב1% או פחות אחזקה מהתיק שלך כמה זה ישנה לדעתך את השורה התחתונה? שווה את הטרחה?
🕒 פורסם בתאריך: 11/05/2021 14:19
1% שיעשו הבדל זה רק משהו סטייל קריפטו, אופציות, פני סטוקס. הימורים מוחלטים, או לעשות פי-X או למחוק את הכסף.

זה קשה כשיודעים מה עושים, זה כמעט בלתי אפשרי כשלא יודעים. אז ראה הוזהרת.

לא ממליץ כמובן.
🕒 פורסם בתאריך: 11/05/2021 14:41
לי נראה שעדיף קודם כל לצבור קצת ניסיון בשוק ההון ואחר כך תחליט מה שתחליט. לצלול ישר למינוף או השקעות מסוכנות יותר לא נשמע לי חכם.

ריטים זה מסוכן? למה?
🕒 פורסם בתאריך: 11/05/2021 14:42
ככה השוק מחליט, מי אני שאתווכח.
🕒 פורסם בתאריך: 11/05/2021 15:04
אני לא מתווכח בכך שריטים יותר מסוכנים, אבל אף לא ראיתי שריטים השיגו תשואת יתר על פני השוק (בשונה מהנאסד''ק, קריפטו וכו')

גם בקשר למניות קטנות, יש כאלה שטוענים שהפקטור הזה מת
🕒 פורסם בתאריך: 11/05/2021 15:10
הכל שאלה של איזה תקופה אתה מסתכל, כנ"ל הנאסדק וכנ"ל קריפטו.

יתכן, הם בוודאות מסוכנים יותר, הייתי מצפה לתשואה עודפת.