🕒 פורסם בתאריך: 15/05/2021 15:04
ניסיתי לחפש ברשת בכלל ובפורום זה בפרט מהן הרגולציות לגבי מכירת מטבעות קריפטוגרפיים שברשותי בהקשר של מיסוי ותשלומים למדינה.
מצאתי את עצמי די מתקשה להבין מי נגד מי, ולא הצלחתי להבין בבירור מהם החוקים.
אולי מישהו בפורום יודע לענות או יכול להפנות למקורות מידע אמינים.
נניח מקרה לדוגמא:
לפני 4 אי שם בשנת 2017 רכש מייק מטבע ביטקוין בסך $3K במזומן מבנאדם פרטי.
מייק העביר את הביטקוין לאחת הבורסאות (נניח ל BINANCE) ורכש מטבעות רבים נוספים.
מייק שכח מכל העניין, בינואר 2021 נהיה עוד פעם HYPE על כל מטבעות הקריפטו. מייק פתח את ה BINANCE שלו וראה שנצבר לו סכום של $20K.
מייק החליט לרכוש עוד מטבעות (נניח DOGECOIN או SHIB).
מייק פתח את ה BINANCE שלו פעם נוספת במאי 2021 וראה שהסכום עלה ל$40K.
מייק חושב שהגיע הזמן וכדאי לו לממש את כל הרווחים (מ3K ל40K לא כולל התחשבות באינפלציה - תשואה נאה לכל הדעות).
מייק יודע שהוא יכול לעשות העברה מ BINANCE לחשבון בנק שלו תמורת עמלה של כמה אחוזים.
השאלה:
כמה מס מייק צריך לשלם? מה הוא צריך לדווח ולמי? איך צריך וכדאי לעשות את זה על מנת לא לאבד רווח?
עוד תהייה שעלתה לי:
קל לחשב במדוייק מס רווח הון על ניירות ערך או נדל"ן, שכן להכל יש "קבלות" וניתן בקלות לדעת באיזה מחיר קנית ובאיזה מחיר מכרת.
במטבעות קריפטוגרפיים נשמע לי שאין וודאות מלאה בגלל העובדה שאין פיקוח מדיני על זה (בטוח לא היה בשנת 2017).
מצאתי את עצמי די מתקשה להבין מי נגד מי, ולא הצלחתי להבין בבירור מהם החוקים.
אולי מישהו בפורום יודע לענות או יכול להפנות למקורות מידע אמינים.
נניח מקרה לדוגמא:
לפני 4 אי שם בשנת 2017 רכש מייק מטבע ביטקוין בסך $3K במזומן מבנאדם פרטי.
מייק העביר את הביטקוין לאחת הבורסאות (נניח ל BINANCE) ורכש מטבעות רבים נוספים.
מייק שכח מכל העניין, בינואר 2021 נהיה עוד פעם HYPE על כל מטבעות הקריפטו. מייק פתח את ה BINANCE שלו וראה שנצבר לו סכום של $20K.
מייק החליט לרכוש עוד מטבעות (נניח DOGECOIN או SHIB).
מייק פתח את ה BINANCE שלו פעם נוספת במאי 2021 וראה שהסכום עלה ל$40K.
מייק חושב שהגיע הזמן וכדאי לו לממש את כל הרווחים (מ3K ל40K לא כולל התחשבות באינפלציה - תשואה נאה לכל הדעות).
מייק יודע שהוא יכול לעשות העברה מ BINANCE לחשבון בנק שלו תמורת עמלה של כמה אחוזים.
השאלה:
כמה מס מייק צריך לשלם? מה הוא צריך לדווח ולמי? איך צריך וכדאי לעשות את זה על מנת לא לאבד רווח?
עוד תהייה שעלתה לי:
קל לחשב במדוייק מס רווח הון על ניירות ערך או נדל"ן, שכן להכל יש "קבלות" וניתן בקלות לדעת באיזה מחיר קנית ובאיזה מחיר מכרת.
במטבעות קריפטוגרפיים נשמע לי שאין וודאות מלאה בגלל העובדה שאין פיקוח מדיני על זה (בטוח לא היה בשנת 2017).