⬅ חזרה לאינדקס

תיאום מס לשכיר - זיכוי עבור תשלום לריסק פרטי ומטריה ביטוחית

🕒 פורסם בתאריך: 17/05/2021 13:43
היי,

אני מעוניין לבצע תיאום מס לשנת 2021.

רקע: שכיר, תרמתי סכום מסוים השנה לעמותה מוכרת לסעיף 46. כמו כן משלם על ריסק פרטי ומטריה ביטוחית -להבנתי כולם מזכים בהקלה מסוימת ממס.

אני רואה שניתן לשלוח בקשה לתיאום מס עם מסמכים תומכים לרשות המיסים אונליין יחד עם טופס 116 ולקבל תשובה תוך מספר ימי עסקים. עם זאת, אני לא רואה ב116 אפשרות לדווח על תשלום לביטוח חיים\מטריה ביטוחית. אני מפספס משהו?

אני יכול כמובן לחכות לסוף שנת המס ולהגיש בקשה להחזר (ב135 כן יש את השדות הרלוונטיים), אבל מעדיף שלא כי להבנתי יהיה כרוך בהמתנה ארוכה בהרבה (אמנם יש 4% ריבית לכל שנת מס אבל זה די זניח במקרה של הסכום אצלי).

כמו כן, מניסיונכם - במידה ואתרום סכומים נוספים השנה, כמה מסורבל לבצע תיאום מס נוסף? (להבנתי אפשרי באותה הדרך - המעסיק שלי לא מבצע את התהליך בעצמו, רק יכול לבצע את הניכויים לפי אישור שאציג)

תודה.
🕒 פורסם בתאריך: 17/05/2021 15:19
לא, פשוט אין אופציה כזאת.

כשאני פניתי למס הכנסה בנושא, הם אמרו שניתן לעשות את התיאום הספציפי הזה רק בנובמבר.
🕒 פורסם בתאריך: 17/05/2021 15:23
כלומר,את הזיכוי הזה ניתן לקבל רק במסגרת החזר מס?

למה הכוונה "התיאום הספציפי הזה"?
🕒 פורסם בתאריך: 17/05/2021 17:46
כן, אלא אם זה ביטוח חיים שעושים דרך מערך השכר של המעסיק (ואין הרבה מעסיקים שמציעים את זה ולהבנתי זה גם לא ביטוח חיים משתלם במיוחד).

תיאום מס בשל תרומות.

הם רוצים כנראה לעשות לך את זה פעם אחת בשנה וזהו.

גם יש את ההגבלה שאסור לקבל זיכוי בגין תרומות שהם מעל 50% מהשכר שלך, אז כנראה בנובמבר יש להם הערכה די טובה מה השכר השנתי שלך.
🕒 פורסם בתאריך: 17/05/2021 19:25
רכישה של מטריה ביטוחית לא מזכה בהטבת מס
🕒 פורסם בתאריך: 17/05/2021 19:30
סעיף 206/207 לא קשור למטריה ביטוחית?
🕒 פורסם בתאריך: 18/05/2021 12:51
לא, לרכישה של אבדן כושר עבודה באופן עצמאי על חלק שכר לא מבוטח.
🕒 פורסם בתאריך: 18/05/2021 16:14
בדקתי גם מול רשות המיסים, משתף גם מה שענו לי:

"שלום רב

אם יהיו עוד תרומות ,עדיפות היא להגיש בנובמבר או דצמבר (לקראת סוף שנת המס)

אם זו תרומה יחידה , אנא מלא טופס צרף תלוש אחרון מעבודתך ואת התרומה"