⬅ חזרה לאינדקס

חשבון IRA בקופ"ג להשקעה

🕒 פורסם בתאריך: 17/05/2021 20:13
הי,

אני מעוניין לפתוח חשבון בקופ"ג להשקעה, כהמטרה היא למנף את הכספים שיושקעו בקופה בעוד 3 שנים לטובת השקעה נוספת (לרוב ניתן לקחת הלוואה של עד 70% מכספי הקופה בריבית פרים מינוס 0.5%). אני רוצה לפתוח חשבון IRA, על מנת שאוכל לשלוט במדדים שבהם יושקעו הכספים שאפקיד.

1. האם הנ"ל אפשרי בקופות גמל להשקעה? אם לא, האם קיים מסלול אחר שיאפשר לי השקעה ישירה ולאחר מכן מינוף דומה?

2. האם ישנם תנאי סף כלשהם?

3. איך זה עובד? האם לאחר שפתחתי חשבון כנ"ל, קניה ומכירה של קרנות מחקות נעשית באמצעות קופת הגמל, או שיש צורך גם בברוקר (שגורר דמי ניהול נוספים בדרך)?

תודה!
🕒 פורסם בתאריך: 17/05/2021 20:51
לא.

חשבון השקעות באינטראקטיב ברוקרס, יתן לך למנף אפילו 100% מהכסף, בריבית יותר טובה (אם כי הריבית היא דולרית).

לא ממליץ. ציינתי אופציה.

ניתן גם לקבל מינוף מכל בית השקעות ובנק בשעבוד תיק ההשקעות שלך אבל בריביות גבוהות בהרבה.

לא, ואפילו אין לך הגבלה של 70,000 לשנה.

כאמור לא אפשרי בקופת גמל להשקעה, אלא רק בחשבון ממוסה. אז העמלות הם פשוט עמלות הברוקר.
🕒 פורסם בתאריך: 20/05/2021 09:04
המון תודה :)
🕒 פורסם בתאריך: 20/05/2021 09:06
למה לא ממליץ?

אינטרקטיב ברוקר מאפשרת להשקיע בקרנות מחקות?
🕒 פורסם בתאריך: 20/05/2021 09:16
כי אסור לפי חוקי הפורום להמליץ על דרך פעולה כזאת או אחרת. לכל היותר אפשר להציג את האפשרות ולדון ביתרונות והחסרונות שלה.

בהחלט. זה ברוקר, אתה יכול לקנות כל קרן מחקה סחירה שקיימת בעולם (כמעט, ישראליות לא תוכל לקנות דרך אינטראקטיב אם אתה תושב ישראל)