⬅ חזרה לאינדקס

אופציות לאחר עזיבה

🕒 פורסם בתאריך: 19/05/2021 10:16
יש לי אופציות בשלות אחרי שעזבתי מקום עבודה שיוצא להנפקה ועכשיו אני צריך להחליט אם אני:

1 - קונה את האופציות לפי שווי שנקבע בעת הענקה - השווי כיום גבוה פי כמה + מס

2 - מוכר מניות כדי לכסות את מחיר הענקה + מס

רציתי לדעת אם אני יכול לשלב את 1+2 כלומר לקנות את האופציות מכיסי ולמכור מניות כדי לשלם את המס?

תודה
🕒 פורסם בתאריך: 19/05/2021 10:20
רק לתקן, אתה לא קונה אופציות אלא מממש אותן, כלומר קונה מניות במחיר נקוב מראש.

ברגע שקנית מניה, אתה יכול לבחור אם למכור אותה או להחזיק.

לא ברורה השאלה שלך לגבי מס, כי תשלום המס נדרש רק כאשר אתה מוכר את המניה, לא כאשר אתה קונה אותה.
🕒 פורסם בתאריך: 19/05/2021 10:40
יש פה הטבת מעסיק ועליה צריך לשלם מס.

המס מחושב מ (שווי המניות ביום המימוש - שווי האופציות)

דוגמא: 1000 אופציות בשווי של $7 לאופציה

שהופכות ל1000 מניות בשווי של $40 למניה.

במקרה כזה העובד ידרש לשלם $7000 + מס בגובה (40k - 7k) 25% x
🕒 פורסם בתאריך: 19/05/2021 10:47
אתה מתבלבל בין כמה דברים שונים.

בגדול, אם קיבלת אופציות בשווי ריאלי (ועמדת בתנאים מסויימים) אז אין הטבת מעסיק אלא רק מס רווחי הון במכירה.

הטבת מעסיק זה רק על ההפרש בין שווי ההענקה לשווי ה"אמיתי" ביום ההענקה (או אם לא עמדת בתנאי 102)

בכל מקרה, אם יש הטבת מעסיק אז המס הוא לא 25% אלא לפי מדרגות המס הרגילות שלך (ויש גם ביטוח לאומי/בריאות)
🕒 פורסם בתאריך: 19/05/2021 11:08
לא התנסחתי נכון, התכוונתי למס רווחי הון שאדרש לשלם על ההפרש בין השווי הנוכחי לשווי ביום הענקה.

האם ניתן לשלם את המס על ידי מכירת מניות ומימוש האופציות על ידי תשלום העובד?
🕒 פורסם בתאריך: 19/05/2021 11:25
זה כבר יותר הגיוני

אתה יכול לשלם את המס מכל כסף שיש לך. מס הכנסה לא מתעניינים במקור הכסף (כל עוד הוא חוקי).

זה יכול לבוא מחיסכון שלך, ממשכורת, מניירות כאלה או אחרים שמכרת וכו'

או שלא הבנתי נכון את השאלה שלך?
🕒 פורסם בתאריך: 19/05/2021 11:40
המס משולם רק במועד המכירה, לא במועד הקנייה. אם אתה מממש את האופציות ומחזיק את המניה עשר שנים, תשלם את המס כולו עוד עשר שנים.
🕒 פורסם בתאריך: 19/05/2021 12:09
ענית לי על השאלה.

האופציות יושבות אצל נאמן, לא ינוכה מס על ידי הנאמן במידה ואממש את האופציות?
🕒 פורסם בתאריך: 19/05/2021 12:13
אתה בטוח שאפשר טכנית לממש את האופציות במקרה של נאמן?

ממה שאני מכיר, האפשרות הטכנית היחידה היא למכור אותם.

הגיוני שכן.

השאלה אם אפשר בכלל טכנית לממש ולא למכור, והשאלה מה קורה אז למניות עצמן אחרי המימוש.

אם הנאמן תומך במימוש והשארה של המניות אצלו אז לא צריכה להיות בעיה עם המס, אבל אם המניות יוצאות החוצה (לברוקר הרגיל שלך למשל) זה יכול להיות קצת יותר בעייתי
🕒 פורסם בתאריך: 19/05/2021 12:20
ממה שידוע לי יש מקומות שמאפשרים לממש בלי למכור, והמניה נשארת אצל הנאמן. זה גם המצב אצל עובד שעוזב ובחר לממש - אין לו איך למכור אם החברה לא ציבורית.

אי אפשר להעביר את המניה החוצה מהנאמן לברוקר הרגיל, כי אז אף אחד לא יכול לאכוף את נושא המס (וגם כי לחברות יש לרוב חלונות מכירה שמאפשרים לעובדים).
🕒 פורסם בתאריך: 19/05/2021 12:34
מעולה, אז אם אכן יש לו אופציה כזאת והמניה נשארת אצל הנאמן אז אין בעיה עם המס

נכון, אבל זה סיפור אחר כי המניה לא סחירה
🕒 פורסם בתאריך: 19/05/2021 12:38
הסחירות לא אמורה לשנות לנאמן שמחזיק את המניה, אלא רק לבעל המניה.
🕒 פורסם בתאריך: 19/05/2021 12:43
אברר, ממה שהבנתי מנוכה מס כאשר האופציות מומרות למניות כמובן שעדיף לי לדחות את המס עד למכירה.
🕒 פורסם בתאריך: 19/05/2021 13:25
אין הרבה משמעות למס רווחי הון לפני שיש רווח הון, ורווח הון יש רק במכירת מניות. אם תשלם מס ואחרי שנה המניה תרד ותמכור, יוצא ששילמת עודף מס.
🕒 פורסם בתאריך: 19/05/2021 13:49
אם אתה משלם מס ברגע המימוש אין לך שום דחיית מס. במקרה כזה אני לא רואה שום יתרון להמשיך ולהחזיק מניה בודדת (על כל הסיכון הכרוך בכך) אלא אם כן אתה בטוח שהיא הולכת לעלות בטירוף והיית בוחר לקנות אותה גם בתיק הרגיל שלך.

(מדברת רק על מניות סחירות, לא יודעת מה אפשר/כדאי לעשות במקרה של מניה לא סחירה)