⬅ חזרה לאינדקס

הצעה לניהול כספי פיצויים ב S&P500 גם כן

🕒 פורסם בתאריך: 21/05/2021 17:34
שלום חברים,

אני מעביר את קרן הפנסיה למסלול S&P500, והסוכן אמר לי שזה אומר שרק כספי התגמולים מנוהלים ב S&P500, ובשביל שגם כספי הפיצויים של הפנסיה ינוהלו לא במסלול כללי אלא בסנופי, יש צורך באישור מעביד.

רציתי לשאול - האמת באמת זה כך ? פיצויים ממשיכים להיות בברירת המחדל במסלול כללי, גם אם אתה במסלול קרן פנסיה סנופי ?

והאם הסוכן התכוון - למשהו שקראתי באתר פנסיוני, לגבי האפשרות (בהנחה שיש קרן פנסיה משלימה/גמל חוץ מקרן פנסיה מקיפה), להפקיד את התגמולים על כל סכום המשכורת (גם מעל הסכום האפשרי לקרן פנסיה מקיפה) לקרן פנסיה מקיפה, ואת כל סכומי הפיצויים לקרן פנסיה משלימה/גמל או שזה לא קשור ?

אם תוכלו לעשות סדר בעניין, תודה מראש.
🕒 פורסם בתאריך: 21/05/2021 18:41
אתה צריך אחד מ-2 דברים:

1. אישור מעביד להעברת הכסף

2. חוזה עבודה שבו מצויין שסעיף 14 חל על ההפרשות לפיצויים

(תיאורטית, אם יש לך פנסיה חובה, צו ההרחבה מחיל סעיף 14 על ההפרשות. לא יודע אם מעשית קרנות הפנסיה מאפשרות את זה בלי שסעיף 14 מצויין בחוזה העבודה \ תנאי העסקה)
🕒 פורסם בתאריך: 22/05/2021 14:18
אישור להעברת הכסף לאן ? האם הפיצויים גם כך לא מועברים לחברה שמנהלת את הפנסיה - ממה שהבנתי, אפילו גובה הצבירה בפיצויים משפיע אף הוא על המקדם של הפנסיה בסופו של דבר. לכן למה יש הפרדה ?
🕒 פורסם בתאריך: 22/05/2021 15:02
היי - עברתי מסלולים כמה פעמים ובאמת אכן ביקשו מהמעסיק (הנוכחי בלבד) אישור על מנת לנייד גם את כספי הפיצויים.

"פיצויים ממשיכים להיות בברירת המחדל במסלול כללי, גם אם אתה במסלול קרן פנסיה סנופי" - רק אם לא החתמת גם את המעסיק, וזה תקף לכל מסלול שתעבור אליו, לא רק מחקה המדד הספציפי שהזכרת.

ממה שאני מבין זה לא האופציה השניה שהזכרת.
🕒 פורסם בתאריך: 22/05/2021 16:15
למסלול שרצית.

לחברה כן. אבל למסלול כללי (או מותאם גיל) ולא למסלול "מסוכן".

הוא לא.

אין קשר בין גובה הצבירה למקדם. המקדם הוא המספר שצריך לחלק בו את הצבירה כדי להגיע לסכום החודשי.

כי בשלב הזה הפיצויים לא באמת שלך אלא של המעסיק.
🕒 פורסם בתאריך: 23/05/2021 00:45
גם כשהעובד חתום על סעיף 14?

האם יש סיבה למעסיק לסרב לשינוי המסלול לפי רצון העובד?
🕒 פורסם בתאריך: 23/05/2021 00:51
לא. ולכן אמרו ש:

כן.

בתאוריה אם העובד לא חתום על ס. 14 המעסיק לוקח על עצמו סיכון מסויים.
🕒 פורסם בתאריך: 23/05/2021 00:54
תיאורטית כן. יש מסלולים עתידיים בהם העובד יצליח לאבד את כספי הפיצויים, והמעסיק יוכל למשוך אותם חזרה, ותיאורטית להתלונן ש"הם לא צברו מספיק רווחים".

בפועל, כל קופות הפנסיה שהייתי אצלם, הסתפקו בקיומו של סעיף 14. כי במסלול העיקרי של כספי הפיצויים, למעסיק כבר אין שום עניין ברווחים האלו.

גם כל המסלולים שהזכרתי דורשים רשלנות של העובד, כך שאפשר לקזז אותה עם הרשלנות של בחירת "מסלול לא מוצלח".
🕒 פורסם בתאריך: 23/05/2021 01:00
לפי כל זכות ואתרים נוספים, צו ההרחבה לביטוח פנסיוני מ2008 חל על כל המעסיקים, ומחיל את סעיף 14.

באילו מקרים סעיף 14 אינו חל?
🕒 פורסם בתאריך: 23/05/2021 01:09
במקרה שהמעסיק מחזיק בהסדר מיטיב (שאינו כולל סעיף 14).

קיומו של הסדר מיטיב, מאיין את תחולתו של צו ההרחבה.
🕒 פורסם בתאריך: 23/05/2021 01:09
אל תנסה לבלבל חברות בירוקרטיות עם עובדות :-)

הן צריכות את האישור כי פעם הוא היה נדרש.

אגב, לא ברור לי לגמרי מה המצב מבחינת החוק של מי שהתחיל לעבוד לפני 2008 אצל המעסיק הנוכחי שלו, מה שגם יכול להסביר למה מתעקשים על אישור כתוב.