⬅ חזרה לאינדקס

מה ללמוד ואיפה?

🕒 פורסם בתאריך: 27/05/2021 21:46
שלום לכולם!

אני מתכנן להתחיל באוקטובר הקרוב לימודים.

קצת רקע: ציונים גבוהים בבגרות ובפסיכומטרי, ומתקבל לכל אוניברסיטה שאבחר.

אני מעוניין ללמוד מדעי המחשב דו חוגי בשילוב מעניין אחר כמו פיזיקה או פילוסופיה, עדיין לא החלטתי.

יש לי מספר שאלות למי שעובד/מודע לקבלה לעבודה בחברות הייטק איכותיות, ובפרט לגמפא:

1. באיזה אוניברסיטה הכי נחשב ללמוד מדעי המחשב/ מה דירוגן, חוץ מהטכניון שבראש? (אלא אם אני טועה)

2. האם לשילוב שאלמד יהיה ערך מוסף למעסיקים במידה ואלמד משהו לא קשור למדעי המחשב? כמו פילוסופיה או פוליטיקה וממשל?

3. האם בחברות הייטק שונות יש מקום גם לרעיונות אישיים? קבוצות חשיבה ופיתוח?

4. מה הייתם ממליצים ללמוד בנוסף למדעי המחשב (במסגרת דו חוגי) למישהו שמעוניין בשלב מסוים (לא מאוד מאוחר) לפרוץ לדרך עצמאית? כמו סטרטאפ או מנהל פרויקטים? כלומר מה ייתן לי בסיס לחשיבה רחבה וניהול עסקי?

תודה מראש לעונים!!
🕒 פורסם בתאריך: 27/05/2021 22:28
1. בחברות הגדולות יש עובדים מכל האוניברסיטאות הגדולות. הייתי אומר שתבחר אחת שיהיה לך נוח ללמוד בה.

2. כל דבר שאתה עושה בחיים מוסיף ערך מוסף. זה עוד ערך מוסף שרואים אותו על הנייר, אז הוא נחמד. בגדול משהו כמו פיזיקה שמראה יכולות קצת אחרות (וטובות) מאוד מוסיף לדעתי. מתמטיקה גם מאוד עוזר. פילוסופיה לדעתי לא, אבל פילוסופיה והנדסת תוכנה זה נושאים מאוד קרובים לדעתי :)

3. אם זה עושה כסף ואתה יכול להוכיח את זה, מה טוב

4. אין לי דעה לשאלה הזו.
🕒 פורסם בתאריך: 28/05/2021 15:42
נראה לי שיש פה חבר'ה הרבה יותר מנוסים ממני, שיכולים לתת תשובות יותר מפורטות, אבל אתן לפחות את 2 הסנט שלי...

טוב זה יהיה קצת חופר:

אני חושב שלא צריכה להיות לך בעיה באף אחת מהאוניברסיטאות הנחשבות.

החלק החשוב, ואני אומר את זה מנסיון אישי וכואב, לא משנה באיזו אוניברסיטה תבחר, תעבוד מאוד קשה על הציונים שלך.

אני סיימתי הנדסת חשמל בבן גוריון עם ממוצע נמוך מאוד (מתחת ל-80), ובעקבות זאת לקח לי המון זמן למצוא עבודה אחרי התואר (ונדרשו השלמות אישיות בתחום מדעי המחשב מול MOOCs וספרים למיניהם), וגם אז זה היה במה שנקרא "חברות מעגל שני", לא הטופ של ההייטק. אמנם כן התעקשתי והצלחתי להגיע למקומות שיקדמו אותי מבחינה מקצועית, אבל זה אומר שהתגמול הכלכלי היה נמוך משמעותית, ומספר שנות הנסיון שחברה "טובה" תדרוש ממך יהיה גבוה יותר מאשר כזה שנצבר בחברות שהן ב-tier גבוה יותר. רק אחרי שני מקומות עבודה הצלחתי להגיע לחברה ממש טובה. לעומתי, חברים שסיימו עם ממוצע 85+ התברגו מהר מאוד בחברות גאמפא, בין אם מיד אחרי התואר, או בתור מקום העבודה השני שלהם, וגם מי שסיים עם ממוצע מעל 80 מצא עבודה במקומות טובים, אחרי שהוא יכל לברור בין כמה.

לדעתי לא, זה יכול להיות נחמד בתור אולי עוד שורה בקו"ח בשביל נושא לשיחה, כמו שאנשים כותבים על פעילות התנדבותית, בייחוד כשמדובר בקו"ח רזה של בוגר, אבל לא מעבר.

בגדול כן, אבל לרוב לא בהתחלה, צריכים קודם להכיר אותך.

לדעתי השלמות כמו מנהל עסקים לא רלוונטיות כל עוד לא ביססת את עצמך בתעשיה, מבחינת ידע ונסיון, הרבה מהסטראפיסטים המצליחים הם סביב גיל 40.

אבל אולי אני טועה, וכבר בזמן התואר יהיה לך רעיון פורץ דרך...