⬅ חזרה לאינדקס

קרן השתלמות או שכר חודשי

🕒 פורסם בתאריך: 31/05/2021 20:48
שלום

אני מתחיל עבודה חדשה וצריך להחליט מה לעשות עם השכר מעל התקרה,

יש לי 2 אופציות - שהחלק הזה ילך גם לקרן השתלמות (ואז אשלם כל חודש את המס על הסכום הנוסף) או שאקבל את הכסף שהחברה אמורה להפקיד עבורי כחלק מהשכר (ואז גם אצטרך לשלם מס :( )

אני מתלבט איזה מהאופציות עדיפה עבורי,

כיום הקרן פנסיה באלטשולר שחם מסלול מניות ד"נ 0.8. התכנון הוא לא לגעת בקרן לפחות עד הפנסיה.

קצת עלינו, כיום מצליחים לחסוך כ-12k למיטב דש. אבל בגלל מעבר דירה הסכון כנראה ירד.

הולך לקבל גם rsu כך שיהיה אפיק מנייתי נוסף של חיסכון
🕒 פורסם בתאריך: 31/05/2021 22:09
אם אתה יודע להשקיע בעצמך וחושב שתשיג תשואה כמו קרן ההשתלמות, אז עדיף לך לקבל את הכסף למשכורת כדי לחסוך בדמי הניהול.

אם העובדה שהכסף בידיך יגרום לך לבזבז אותו על צריכה, עדיף להשאיר בקרן ההשתלמות.
🕒 פורסם בתאריך: 01/06/2021 10:28
ברור שעדיף קרן השתלמות. גם נחסך לך יותר בגלל המס וגם ואם תצטרך את הכסף תמיד תוכל להלוות ממנו. אפשר להלוות אחוז נכבד מהקרן התשלמות, בריבית מאוד מאוד נמוכה, (קרוב לפריים), ואז גם תשתמש בכסף וגם לא תשלם מס.

יש גם את העניין הפסיכולוגי. אנשים לרוב מבזבזים את כל המשכורת שלהם, ואם המשכורת שלך תהיה יותר נמוכה, והשאר יילך לקרן אז יהיה לך חיסכון בטוח.
🕒 פורסם בתאריך: 01/06/2021 10:47
על הפקדה מעל התקרה אין חסכון במס.

אפשר להלוות עד כ75% וזה גם תלוי במסלול של הקרן. יש מקומות שדורשים מעבר למסלול כללי כדי לקבל הלוואה.

זה בערך היתרון היחיד
🕒 פורסם בתאריך: 01/06/2021 12:29
לא מדוייק. בקרן השתלמות בניהול עצמי (IRA), אתה יכול לקנות ולמכור כאוות נפשך בלי לשלם מס, רק בסוף כאשר תרצה למשוך את הרווחים תשלם מס.

אז אם שמת 100, עלה ל200. ומכרת. אם זה בקרן השתלמות לא תצטרך עדיין לשלם מס ויהיה ל25 ש"ח נוספים להשקעה.

אם הכסף אצלך על כל פעולת מכירה משלמים מס מיידית.
🕒 פורסם בתאריך: 01/06/2021 12:32
זה לא ברור. זה תלוי בנסיבות.

כרגע...

אז זהו, שלא תמיד.
🕒 פורסם בתאריך: 01/06/2021 15:07
לפי השרשורים פה בנושא קרנות IRA, נראה שנכון להיום אנשים אוכלים די הרבה קש מזה, בעיקר בתהליך ההצטרפות או הניוד. וזאת מעבר למינימום הגבוה לשם הצטרפות.

יש הגבלות על מה אפשר לקנות. אם אני זוכר נכון, לא יותר מ10% על נייר בודד, רק קרנות עד סכום מסויים וכו'.

בנוסף, הזכרת קודם הלוואה אבל בIRA כנראה לא תקבל כזו.
🕒 פורסם בתאריך: 01/06/2021 21:21
כשלי היתה התלבטות דומה, בחרתי לקבל את הסכום שאינו פטור ממס לברוטו ולא לקרן ההשתלמות. השיקולים שלי:

1. אני משקיע לטווח ארוך ולא מחליף ניירות כך ש״דחיית מס רווחי הון למימוש״ לא משחק תפקיד משמעותי, אם בכלל

2. חסכון של דמי הניהול על הסכום העודף
🕒 פורסם בתאריך: 01/06/2021 21:26
עשית בשכל. נראה לי שמרבית החברות לא מאפשרות לבחור