⬅ חזרה לאינדקס

אחוזים מוזרים בהפרשות לפנסיה

🕒 פורסם בתאריך: 23/03/2016 22:50
שלום,

האם זה חוקי להפריש לפנסיה/ביטוח מנהלים אחוזים כאלה: 5%+5%+8.33%,

היתי סבור שהמינימום זה 5.5%+6%+...

ונאמר לי שאם המעסיק משלם אכ"א אז זה חוקי, יש בזה הגיון כלשהו?

יש בכלל תלות בין ההפרשות לגמול או פיצויים לאכ"א?
🕒 פורסם בתאריך: 23/03/2016 23:26
זה חוקי ותקין לגמרי, גם אני מפריש 18.33%. אתן למבינים ממני להסביר את התקנות הרלוונטיות..
🕒 פורסם בתאריך: 24/03/2016 10:16
אל ניניו אתה מפריש לקרן פנסיה או ביטוח מנהלים ?

* אני לא יכול לערוך את ההודעה המקורית אז אציין שמדובר בשכר מתחת לשכר הממוצע במשק (לכן ההסדר הוא לא הסדר מיטיב ממה שאני יודע)
🕒 פורסם בתאריך: 24/03/2016 19:49
ההפרשות של 6%+5.5+8.33% תקפות רק לקרנות פנסיה ולקופות גמל לגביהן אין "הסכם מיטיב".

ביטוחי מנהלים נחשבים לכלולים "בהסכם מיטיב" ולכן ההפרשה עבורם תלויה בשיעור ההפרשה שנקבע במועד ההצטרפות ועמד בד"כ על 5%+5%+8.33%.

מכיוון שהזכרת שמשלמים לך ביטוח אבדן כושר עבודה, כנראה מדובר בביטוח מנהלים (בקרנות פנסיה וקופות גמל אין ביטוח אובדן כושר עבודה) ולכן שעורי ההפרשה שציינת חוקיים בהחלט.

תיקון 12 לחוק הפיקוח על שרותים פיננסים היה אמור להשוות את אחוזי ההפרשות לכל העובדים במקים בעבודה ללא קשר לאיזה מכשיר פנסיוני מועברים הכספים. התיקון נכנס לתוקף מ-1 בפברואר 2016 אך בעקבות הסכם שנערך לאחרונה בין המפקחת על הבנקים, מזכ"ל ההסתדרות ויו"ר ארגון המעסיקים, תיקון זה עוקר מיסודו ובמקומו תועלה ההפרשת המעביד לפנסיה ב1% בשתי פעימות, הראשונה ביולי 2016 והשניה בינואר 2017. אילו היה מתקבל תיקון 12 ההעלאה היתה בשיעור של 3%!!!
🕒 פורסם בתאריך: 25/03/2016 16:33
לא הבנתי למה אתה אומר שבקרנות פנסיה אין ביטוח אכ"ע, אולי ההגדרה קצת שונה אבל המעסיק יכול להפריש לקרן פנסיה וגם לאכ"ע מצה שאני יודע.

אם ביטוח מנהלים נכנס להגדרה של הסכם מטיב אז אני מבין למה זה חוקי אבל במידה ומדובר בקרן פנסיה האם המעסיק יכול לטעון שזה עדיין חוקי?
🕒 פורסם בתאריך: 26/03/2016 21:54
בפנסיה יש אכ"ע מובנה ולכן אין היגיון לשלם פעמיים על אותו ביטוח. בהתרחש האירוע הביטוחי הכיסוי יוגבל ל 75% מהשכר מכלל האפיקים זאת אומרת שגם אם יש לך כפל ביטוח תקבל תמורה רק פעם אחת.

מי שבוחר בפנסיה מסלול ללא כיסוי אכ"ע כלל צריך אכ"ע חיצוני.

כאשר חלק משכר מופקד לגמל גם אז צריך אכ"ע על החלק הזה.