⬅ חזרה לאינדקס

למה אין דמי ניהול בקרנות סל מברוקר ישראלי

🕒 פורסם בתאריך: 06/06/2021 07:24
שלום,

חדשה וטירונה!

פתחתי חשבון דרך ברוקר ישראלי וקיוויתי להשקיע בקרנות סל זרות עולמיות, לדוגמה VT.

אבל כשניגשתי להשוות את דמי הניהול של הקרנות גיליתי שבעמוד המסחר של הברוקר (או אפילו האפליקציה של הבנק) לא נקוב עבורה דמי ניהול. היא מוצגת כמנייה לכל דבר ועניין על אף שאני יודעת שמדובר בקרן.

מדוע?

זה מאוד מבלבל אותי, תודה רבה
🕒 פורסם בתאריך: 06/06/2021 08:00
אני מניח שהאבחנה היא בין קרן שאפשר לסחור בה פעם ביום לבין מניה/ETF שסחירות כל הזמן.

בלי קשר, מזכיר שדמי הניהול הם שיקול משני ביותר בהקצאת הנכסים.
🕒 פורסם בתאריך: 06/06/2021 10:16
לפעמים, תלוי איזה קרן יש 2 אופציות שמעלימים את הדמי ניהול

1. מלכודת דבש, הכוונה שבאמת הדמי ניהול היום הם אפס - אבל עוד שנה / תקופה מסוימת יעלו אותם משמעותית, להרבה אנשים לא ישתלם למכור ולקנות קרן חדשה בגלל המיסוי ולכם הם ישארו בקרן וישלמו את הדימי ניהול המופרזים (או באותה מידה אלה לקוחות שפשוט לא ישימו לב שהדמי ניהול עלו)

2. יש קרנות מכילות מספר קרנות בעצמם, לדוגמא קרן מדדי ארהב של קסם, הדמי ניהול שלה הם באמת אפס. אבל היא מורכבת מ3 קרנות (לדעתי סנופי, נאסדק וראסל) ובכל קרן בפני עצמה יש דמי ניהול של 0.8-1 אחוז, פשוט בדף הקרן אב רשום אפס (גילוי נאות - גם אני נפלתי בטריק הזה, דרך אגב גם היועצת השקעות בבנק לא ידע על זה)

בכל מקרה אם את רוצה תרשמי פה את הקרנות שאת מדבר עליהם, יכול להיות אבל זה מוסתר...

בטוח שיוכלו לתת לך פה עוד מידע לגבי זה

כמובן שלא ממליץ ולא יועץ (-:

וברוכה הבאה לפורם
🕒 פורסם בתאריך: 06/06/2021 11:25
כי אתר הבנק/ברוקר מוגבל וכנראה לא יודע להציג דמי ניהול של קרנות זרות.

בכל מקרה לא הייתי מסתמך על מה שאתר כזה אומר, הם הרבה פעמים לא מעודכנים גם כשהם כן מציגים מידע.

הכי טוב לבדוק פשוט באתר המנפיק (במקרה הזה ונגארד)
🕒 פורסם בתאריך: 08/06/2021 22:09
תודה רבה לכם על העזרה!