⬅ חזרה לאינדקס

VTI מול VOO - הבדלים ותשואות

🕒 פורסם בתאריך: 06/06/2021 07:51
שלום,

הבנתי שההבדל בין VTI לVOO הוא-

ש VOO מחקה את מדד S&P 500 (החברות הגדולות בארה"ב) ואילו VTI מחקה את כלל השוק האמריקאי, כולל חברות קטנות ובינוניות.

1. האם אני צודקת?

2. בעבר הארוך, מי קצר תשואה גבוהה יותר?

3. מי מבין 2 המדדים הנ"ל צפוי להתמודד טוב יותר עם תרחישים כגון: אינפלציה גבוהה, קריסת השוק האמריקאי, שגשוג השוק האמריקאי וכו'....

4. כל מידע אחר?

תודה!
🕒 פורסם בתאריך: 06/06/2021 07:56
google: vti vs voo

וספציפית באחד מהלינקים הראשונים:

As you can see, the two indices offer extremely similar returns. In some decades, the S&P 500 outperforms. In other decades, the total stock market outperforms. Incredibly, from 1930 to 2013 the two indices both offered 9.7% annual returns (assuming dividends reinvested).
🕒 פורסם בתאריך: 06/06/2021 09:30
הבעיה היא שאין לי מספיק ביטחון במה שאני קוראת באנגלית :-)

תמיד אני בלחץ שאת הנקודה הכי קריטית- פספסתי...

יש לך משהו לענות לי על השאלות שכתבתי למעלה? אני ממש אשמח...
🕒 פורסם בתאריך: 06/06/2021 09:39
כן.

כמעט זהה. יש הבדלים קטנים תלויי תקופה.

כמעט זהה.

לא משנה איזו קרן תבחרי - ההבדלים די זניחים.

אני אישית מחזיק VTI בגלל שאני מעדיף חשיפה גם לחברות Mid וSmall Cap אבל כל מי ששואל אותי אם זה סבבה להשקיע רק בVoo אני אומר לו שכן.

*אני גם מחזיק Vxus כי אני מאמין בחשיפה לשאר העולם ולא רק לארה"ב אבל כפי שאמרתי כבר - גם חשיפה לארה"ב בלבד היא בחירה לגיטימית ואף טובה.
🕒 פורסם בתאריך: 06/06/2021 09:44
קודם כל תודה על התגובה!

כדי להבין את הצד השני-

האם יש איזשהו נימוק להיצמד לסנופי "הטהור" ולהחזיק דווקא VOO , ולא VTI ?
🕒 פורסם בתאריך: 06/06/2021 10:05
אופטימיזציית יתר.

הזמן שאת משקיעה עכשיו בלחפש סקטורים ותתי סקטורים עולה לך יותר מהפרש התשואות.
🕒 פורסם בתאריך: 06/06/2021 10:25
לא מסכים. היא לא יכולה לדעת שאין הבדל משמעותי בלי קודם לשאול או לבדוק.

לשאול זה חשוב, ולהבין במה משקיעים חשוב אף יותר.

מסכים שאחרי שהבנתי שאין הבדל משמעותי בין VTI ל-VOO, אז להשקיע זמן/משאבים ב{לבחור את האיזון המדוייק ביניהם, הבחירה האופטימלית בתנאים שונים, התעסקות בתחזוקה, וכן הלאה} - זו אכן אופטימיזציית יתר. אבל לבדוק ולהשוות בין חלופות זה חשוב מועיל מאוד.
🕒 פורסם בתאריך: 06/06/2021 15:14
יש כל מיני נימוקים. העיקרי מבינהם לדעתי שvoo מהווה את החלק האיתן במדד כל החברות האמריקאיות ולכן ההבדלים מזעריים. יש המון אנשים שמשקיעים רק בvoo ואין להם רצון/צורך/עניין להיחשף לחברות בינוניות או קטנות מכיוון שגם כך השפעתן על המדד הרחב קטנה מאוד.
🕒 פורסם בתאריך: 07/06/2021 08:01
תודה!

אני ממש מתלבטת...

האם זה נכון VTI צפוי להניב לאורך זמן תשואה גבוהה יותר, בגלל שיש יותר סיכוי "לתפוס את גוגל הבאה" כשהיא עדיין קטנה ולהרוויח עליה הרבה?

והאם זה לא חבל לקנות את VOO כי החברות הגדולות שכלולות בה הן כבר מאד יקרות?

או שאולי זה ממילא לא משמעותי, כי ההבדל ביניהן הוא רק 7.4% - וכמה ההפרש בתשואה כבר יכול להיות?

מה דעתכם (כמובן לא ייעוץ וכו') ?
🕒 פורסם בתאריך: 07/06/2021 08:48
זניח. תראי את זה במספרים:

ב-VOO יש 500 חברות, כלומר משקל ממוצע של חברה הוא 0.2%. נראה לי שיהיה נוח, ולא בלתי-סביר, להניח שזה המשקל הממוצע לכניסה למדד.

חברה חדשה לא מתחילה באפס, כי היא מונפקת בשווי כלשהו.

וכמובן, 0.2% מ-VOO זה פחות מ-0.2% מ-VTI.

אז כל התרומה הזו מהחזקת החברה מהיום שנכנסה ל-VTI ועד ליום שנכנסה ל-VOO היא פחות מ-0.2%, על פני כל התקופה.

במקביל, חברה שדועכת וממשיכה לדעוך גם אחרי היציאה מ-VOO ממשיכה להפסיד עבור מי שמחזיק VTI.

גם אם זה לא מתקזז במדוייק (וקשה לדעת לטובת מי), זה כנראה זניח מאוד.
🕒 פורסם בתאריך: 07/06/2021 09:11
שוב, זה מאוד תלוי בתקופה. יש תקופות שvti השיאה תשואות עודפות ויש תקופות שvoo.

כפי ש @Yoss כתב - זה מאוד מאוד זניח. זה טוב שאת חוקרת ובודקת כדי להבין את ההבדלים ולהגיע להחלטה מושכלת בעצמך. עם זאת, תזהרי לא ליפול למקום של אופטימיזצית יתר (כמו המון אנשים כאן בפורום) אלא אם כן זה מסב לך הנאה :)
🕒 פורסם בתאריך: 07/06/2021 09:12
אצלי זה הפוך :)

אני צריכה להיזהר מפזיזות, ולא מהססנות.

תודה לכולם על העזרה הרבה.
🕒 פורסם בתאריך: 07/06/2021 11:24
על כל גוגל אחת כזו יש לך ערימות של זבל.
🕒 פורסם בתאריך: 07/06/2021 11:30
אז מה?

תשואת השוק הממוצעת החיובית לא נובעת מהזבל אלא מהחברות המעטות שמצליחות בגדול.
🕒 פורסם בתאריך: 07/06/2021 11:39
ככל שאתה קונה יותר חברות, כך אתה מוהל יותר את ההצלחות של המעטות.

לכן הגישה של "נקנה כמה שיותר חברות" לא מעלה את התשואה (אלא שומרת אותה במקום).
🕒 פורסם בתאריך: 07/06/2021 11:51
הגישה היא לא "לקנות כמה שיותר חברות" אלא להחשף לחברות לא רק מעל שווי שוק מסויים.

ישנם ויכוחים רבים על האם הגישה הזו תשיא תשואה בעתיד או לא אבל הטענה הזו:

היא בודאי לא חד משמעית בהקשר הזה.
🕒 פורסם בתאריך: 07/06/2021 11:55
הסברתי מה החיסרון של מניות קטנות.

אפשר לקנות את כל השחת בשביל המחט ולקוות שהמחט יפצה.

אפשר להשקיע רק בחברות שהצליחו (מניות גדולות) וליהנות מדיבידנדים ומצמיחה ממוצעת יחסית מתונה אך יותר בטוחה.
🕒 פורסם בתאריך: 07/06/2021 11:59
מה הקשר?

שוב, ההבדלים בין תיק מחקה סנופי לתיק מחקה כל ארה"ב הם זניחים מאוד.
🕒 פורסם בתאריך: 07/06/2021 12:11
חלק מהתשואה שאתה מקבל, בחברות גדולות זה בדרך כלל רכיב יותר משמעותי מאשר בחברות קטנות.

נכון, כי יש חפיפה של מעל 80% באחזקות, כלומר אתה מחזיק בעיקר חברות גדולות.
🕒 פורסם בתאריך: 07/06/2021 12:14
זה לאו דווקא דבר חיובי.

נכון. לעולם לא טענתי שכדאי להחזיק רק חברות קטנות. הדיון היה על שילובן באופן שווה ליחסן בשוק.
🕒 פורסם בתאריך: 07/06/2021 12:50
זה עניין של שלבי התפתחות חברה.

חברות קטנות נוטות להשקיע חזרה את כל הרווחים שלהן (במידה ויש להן בכלל רווחים) בכדי לגדול במהירות ולתפוס נתח שוק.

רובן הגדול נכשל והכסף של המשקיעים נשרף.
🕒 פורסם בתאריך: 07/06/2021 13:43
נכון. אבל אין לזה שום קשר למה שכתבת ("להנות מהדיבידנדים"). אתה יכול גם להחזיק חברה גדולה שמחלקת דיבידנדים ולהפסיד המון כסף.
🕒 פורסם בתאריך: 07/06/2021 14:19
לא אמרתי אחרת.
🕒 פורסם בתאריך: 08/06/2021 07:59
הדיון פה עוזר מאד!!!

תודה לכולם
🕒 פורסם בתאריך: 06/07/2021 20:49
אמנם הדיון כבר קצת התיישן אבל זו נקודה ספציפית שעולה שוב ושוב והיא נראית לי קצת אוברייטד.

הרי אפשר להתחקות אחרי המדדים האלה כ100 שנה אחורה, פרק זמן שבו גוגל בעצמה, ועוד לא מעט חברות באותו סדר גודל, הוקמו, הונפקו וצמחו למימדים גדולים, ועדיין כפי שנאמר התשואות של שני המדדים נותרו די זהות. אז למה שה"גוגל הבאה" תהיה שונה? הרי זה תסריט שקרה כבר מספר פעמים בהיסטוריה ולטווח הארוך לא נתן עדיפות מובהקת לכאן או לכאן.
🕒 פורסם בתאריך: 07/07/2021 00:49
כש-"גוגל הבאה" תצוץ - המשקל שלה ב-VTI יהיה אפסי. כשהמשקל שלה יגדל מספיק (עקב הצמיחה המהירה שלה וכו') - היא ממילא תכנס ל-VOO.

מדד שמשקיע ב*הכל* לא באמת יכול "ללכוד" את הצמיחה של חברה קטנה שצומחת עד שהיא מגיעה ל-S&P500 - משום שהיא תמיד תהווה חלק יחסי קטנטן מהשוק בכללותו. כדי לקצור את פירות ה-"לכידה" שלה אתה צריך לתת לה משקל לא פרופורציוני.

זו הסיבה שהמשקיעים המוקדמים ב-IRONSOURCE הם מולטי-מליונרים, ומי שקנה את המניות שלה מאז ה-IPO כחלק מה-VTI - לא (וגם לא יהיה לעולם, לא משנה כמה היא תצמח).

מה ש-VTI נותן הוא פשוט כיסוי גם לצמיחה של חברות קטנות, אבל בגלל שהוא פרופורציוני לסך המשקל שלהם (כ-20% מהשוק כולו, אם אני לא טועה?) התרומה היא בהתאם, מצומצמת, ולכן גם בשנים שבהם החלק ה-"תחתון" של ה-VTI נניח צמח פי 2 יותר מאשר ה-S&P500, האפקט של זה ב-VTI יהיה רק חמישית, ולהפך.

זה פשוט פיזור יותר גדול, כך אני רואה את זה....

אני אישית מושקע ב-VOO.