⬅ חזרה לאינדקס

מה כבר יכול להשתבש אשר משקיעים בקרן המחקה אחד המדדים של הבורסה ישראל?

🕒 פורסם בתאריך: 08/06/2021 10:04
נכנס לי סכום מאוד משמעותי. ואני לא צריך אותו בזמן הקרוב. אני גם לא רוצה להתעסק יותר מדי עם קניה ומכירה. וגם לא ללמוד על חו"ל. מבחינתי כל המניות נדלנים ואג"חים בחו"ל יותר מסוכנות מישראל.

ממה שראיתי כל המדדים של הבורסה בישראל אם מסתכלים שנה שנתיים קדימה עולים. רציתי לשים את כל הכסף על קרן שמחקה את אחד המדדים (ת"א 135, ת"א אקלים נקי, פיננסים, נדלן, מניב), או משהו כזה.

קצת מפחיד לעשות מעשים נועזים מסוכנים, ולשים הכל על מדד אחד.

זה נורמלי אם אני אקח את כל הכסף וישים על קרן אחת שמחקה מדד אחד בבית השקעות אחד? האם יש סיכוי כלשהוא שבעולם בפתאום ת"א נדלן יתרסק ולא יחזור (לא מדאיג אותי שתהיה מלחמה אטומית, אני מדבר על כך שהחיים בישראל ימשיכו כרגיל, רק שהמדדים יפלו, יש סיכוי כזה?)

גם קצת מפחיד נניח באתר של הבנק IBI פסגות או לא יודע איפה אני אנהל, לחיצת כפתור אחת ואני יכול בטעות למכור במחיר נמוך ולהפסיד הכל, לא?

(השקעתי בעבר בתחום הקריפטו, ומשם למדתי עד כמה שם הכל מסוכן, לא יציב, טעות קטנה והכסף שלך הולך לעולם לכן אני שואל האם עליי לחשוש בעולם הרגיל או שיהיה בסדר נקנה מניות בקרן מחקה ולא לדאוג).
🕒 פורסם בתאריך: 08/06/2021 10:08
בדיוק להפך.

כן. מספיק משבר כלכלי מקומי כדי שזה יקרה.

כן
🕒 פורסם בתאריך: 08/06/2021 10:22
איפה רואים שערים שנתיים קדימה? מוכן לשלם לא מעט על הלינק.
🕒 פורסם בתאריך: 08/06/2021 10:44
כמעט כל נקודת זמן בהיסטוריה אם מסתכלים שניים קדימה
🕒 פורסם בתאריך: 08/06/2021 10:58
תסתכל על מדד ת"א ביומד החל מ- 2014 ותגיד מה אתה רואה.
🕒 פורסם בתאריך: 08/06/2021 11:12
אתה לגמרי צודק! תודה על הדוגמא. אבל בנדל"ן בישראל זה גם יכול לקרות? תמיד ירצו עוד אנשים דירות. לא איכפת לי ממיקסום ההשקעה אלא רק מלעשות טעות קריטית שאתחרט עליה שנים.

השאלה היא יותר כללית. חוץ ממה משקיעים. האם בהשקעה בכספים גדולים בבורסות בצורה עצמאית קיימים סיכונים שטעות יכולה פתאום לעלות יקר מאוד. מה כבר יכול להשתבש? חוץ מענייני מס (מכירה ביוקר), ומכירה לא בזמן. מה עוד יכול להשתבש? (אני מתמקד במדדי נדל"ן, פיננסים, ות"א 135)
🕒 פורסם בתאריך: 08/06/2021 11:23
הסכנה הכי גדולה היא השקעה במוצר לא נכון שלא תואם את הסיכון הרצוי עבורך.

להערכתי אם לא תשקיע יותר בלמידה אז כנראה תעשה את הטעויות האלה.
🕒 פורסם בתאריך: 08/06/2021 11:28
נתוני העבר לא דווקא אומרים שזה מה שיהיה בעתיד

קח בחשבון שזה מניות לכל דבר ועניין המחיר שלהן גם יכול לרדת 50%+ למשך שנים כמו שכבר קרה בעבר למניות

רק קח בחשבון שהכל יכול להשתבש בסבירות יותר או פחות גבוהה אבל יכול להיות

לדוגמה : מה הסבירות שנראה איזה אירוע ביולוגי או כימי או קוסמי או מה שלא יהיה שיביא למוות של המוני אנשים אבל לא יפגע בדירות?

זה יצניח את ערך הנדלן (של מי שישרוד כמובן)