⬅ חזרה לאינדקס

רואה חשבון או הגשת דוח שנתי עצמאית

🕒 פורסם בתאריך: 11/06/2021 10:18
יש לי חשבון בIB ואני צריך להגיש עליו דוח למס הכנסה, לא עשיתי את זה עדיין בחיי ותאמת שאין לי מושג איך עושים את זה.

השאלה היא האם ללכת לרואה חשבון שיעשה את זה בשבילי או לנסות ללמוד לעשות את זה לבד וזה לא כזה מסובך? אולי מישהו יוכל לשלוח מדריך טוב בענייןץ

עוד אופציה היא לעבור לברוקר ישראלי שיטפל בזה בעצמו אבל זה מעלה את עמלות המסחר ואני לא חושב שאפשר להעביר ניירות ערך מIB לברוקרים ישראלים אז זה לא בדיוק פותר את הבעיה בכלל.

אשמח לדעתכם בנושא.
🕒 פורסם בתאריך: 11/06/2021 10:49
יש לי דוגמא אישית שלי לאיך עושים את זה, תסתכל בדף פרופיל שלי
🕒 פורסם בתאריך: 11/06/2021 11:19
מתי יש לשלם בגין קבלת דיבידנדים? כל פעם שמקבלים? גם אם אני מקבל 10$ דיבידנדים בכל פעם?
🕒 פורסם בתאריך: 11/06/2021 11:38
אחת לשנה, עד ה30 לאפריל של השנה העוקבת את שנת המס.

כלומר תסכום את כל מה שקיבלת ב2021, ואת המס בגין זה צריך לשלם עד ה30 לאפריל 2022.

אגב, אם ניכו לך מס במקור על הדיבידנדים אתה יכול לקזז את זה כנגד המס המתחייב.
🕒 פורסם בתאריך: 11/06/2021 11:55
איך אני יכול לדעת אם ניכו לי מס במקור? ולא כל כך הבנתי מהמדריך שלך אבל ההגשה של הדוח היא דרך האינטרנט או שצריך ללכת אליהם פיזית
🕒 פורסם בתאריך: 11/06/2021 12:33
בstatement השנתי יהיה שדה של witholding tax.

היום הכל אפשר בלי לצאת מהבית.

אם אין לך תיק במס הכנסה אתה צריך לפתוח תיק "שכיר בעל הכנסות נוספות ללא ניכוי מס במקור"

על יד פנייה אליהם במערכת פניות לציבור (מפ"ל - תחפש בגוגל), לפעמים הם יבקשו שתמלא טופס 5329ב ולפעמים לא - תלוי במשרד.

לאחר שיפתחו את התיק תוכל להשתמש במערכת שידור דוחות מקוון של דוח 1301, שם תוכל למלא את הדוח ולצרף את המסמכים התומכים.