⬅ חזרה לאינדקס

מאיזה סכום השקעה הייתם מחלקים את הרכישה לכמה חלקים כדי לא להשפיע על המחיר?

🕒 פורסם בתאריך: 14/06/2021 14:30
אני מכיר מבורסות קריפטו (נניח bit2c) שאם עושים רכישה גדולה, אתה מסתכן בבלקבל מעל מחיר השער, מכיוון שספר הפקודות לא מכיל פקודות מכירה שיספיקו לכמות שאתה מעוניין לרכוש, והמחיר עולה להוראות מכירה יקרות יותר.

האם אותו דבר גם בשוק המניות? אני לא מדבר על דברים איזוטריים, אלא מניות מחקקות מדדים, או מניות של גופים גדולים.

מאיזה סכום השקעה בקניית מניות, הייתם מפחדים שעצם הקניה מעלה את המחיר משמעותי, ככה שעדיף לחכות כמה שעות ולהמשיך את הקניה.
🕒 פורסם בתאריך: 14/06/2021 14:50
נראה לי שאנחנו מדברים על עשרות (מאות? יותר?) אלפי דולרים. לא משהו שאתה או אני צריכים לחשוש ממנו. אבל אני בטח לא מומחה
🕒 פורסם בתאריך: 14/06/2021 14:58
מליונים? עשרות מיליונים? מאות אלפים? על איזה סדר גודל אנחנו מדברים?

בקריפטו במיוחד בשביל זה יש OTC. שזה קניה ומכירה בלי להשפיע על מחיר השוק. השאלה במניות מאיזה סכום לדעתכם היה צריך להתחיל לחשוב על זה (ואם יש דברים דומים)
🕒 פורסם בתאריך: 14/06/2021 15:15
אתה נוהג לקנות ולמכור במאות אלפי דולרים? אני שואל ברצינות כי לא ברור לי מאיפה החשש שלך נובע
🕒 פורסם בתאריך: 14/06/2021 15:27
אל תקנה ב-market אלא ב-limit.
🕒 פורסם בתאריך: 14/06/2021 15:44
5% מסך הערך של כל המניות

סתם זורק מספר לפי מה שנראה לי אני לא באמת יודע
🕒 פורסם בתאריך: 14/06/2021 15:47
הייתי משער שזה תלוי במחזור היומי ולא בסך המניות הנסחרות.
🕒 פורסם בתאריך: 14/06/2021 16:01
אולי אם למישהו יש ספר פקודות LIMIT של בזמן אמת ויכול להביא צילום מסך אנחנו יכולים ללמוד מזה.
🕒 פורסם בתאריך: 14/06/2021 16:01
אם אתה מדבר על כאלו סכומים אז כדאי לשלם כמה דולרים כדי לראות את העומק של ספר הפקודות ולפי זה תדע איזה שער הפקודה צפויה לתפוס.

וכמו שכבר נכתב קודם שים לימיט ליתר ביטחון.

זה משתנה מנייר לנייר כתלות בנזילות שלו.

בקניה הראשונה שלי ב IRA קניתי את האחד הניירות האיריים הפופולריים כאן בבורסת לונדון, זה היה יותר מ 1% ממחזור המסחר באותו (אם הייתי קונה את כל הסכום ביום אחד הייתי כנראה אחראי ליותר מ %5 מהמסחר היומי אז)
🕒 פורסם בתאריך: 14/06/2021 16:07
כל התחום של קניה LIMIT קצת מפחידה. טעות קטנה ומכרת הכל בהפסד. לא?

לדוגמא באתר של הבנק בפקודת הLIMIT משום אין נקודה במקום. אתם רואים שלמעלה כתוב 14.82 ולמטה 1,482.

אז אני לא מבין, אם בטעות אני ארשום שאני מעוניין למכור ב15. אולי הוא יחשוב 0.15?

מבחינתי קניות MKT הכי בטוחות.

תקנו אותי אם אני טועה (או אשרו אם אני צודק בבקשה). לבנקים ולבתי מסחר, אין איזה מנגנון שמגן עליך מקניה / מכירה בסכומים לא הגיוניים.

{

"lightbox_close": "Close",

"lightbox_next": "Next",

"lightbox_previous": "Previous",

"lightbox_error": "The requested content cannot be loaded. Please try again later.",

"lightbox_start_slideshow": "Start slideshow",

"lightbox_stop_slideshow": "Stop slideshow",

"lightbox_full_screen": "Full screen",

"lightbox_thumbnails": "Thumbnails",

"lightbox_download": "Download",

"lightbox_share": "Share",

"lightbox_zoom": "Zoom",

"lightbox_new_window": "New window",

"lightbox_toggle_sidebar": "Toggle sidebar"

}
🕒 פורסם בתאריך: 14/06/2021 22:08
א. הוא יציג לך את הפקודה לפני השליחה, כדי לוודא שלא טעית.

ב. בד"כ אם אתה רחוק באחוז מסויים ממחיר הביצוע האחרון, תהיה התראה על כך.

ג. גם אם תשלח במחיר מאוד נמוך, ואתה כנראה פסיבי (כלומר יהיה ביצוע מיידי כנגד פקודה שכבר קיימת בספר) הרי בפועל הביצוע יהיה לפי המחיר הכי גרוע בספר בצד הקונים. בהנחה שהספר לא ריק (יש עושי שוק, וכו' וכו'), לא תהיה בעיה, ותקבל מחיר מרקט.
🕒 פורסם בתאריך: 14/06/2021 23:16
הכי בטוח זה להעביר פקודת קניה לא מעל x ואז זה לא משנה
🕒 פורסם בתאריך: 14/06/2021 23:26
הבעיה שאם זה פקודת מכירה ואני רושם לא מתחת 15. אבל הייתי צריך לרשום 1500. זה בעצם יוכל למכור לי ב-1400.
🕒 פורסם בתאריך: 14/06/2021 23:37
כולם עונים מה לעשות כדי להתגבר על הבעיה, אבל זאת לא השאלה. השאלה היא מאיזה סכום זה בכלל עניין.

אני לא יודע את התשובה. ברור שאין סכום סף ברור אבל הייתי שמח לשמוע כללי אצבע או משהו.
🕒 פורסם בתאריך: 14/06/2021 23:38
בדיוק להיפך.

במקרה הכי גרוע מכרת במרקט.

איך בדיוק?

לימיט תמיד בטוח לפחות כמו מרקט.

אלא אם הפחד שלך זה אי ביצוע.

יש.

זה נקרא קניה/מכירה בלימיט.
🕒 פורסם בתאריך: 14/06/2021 23:39
:
🕒 פורסם בתאריך: 14/06/2021 23:41
אם זה יקרה זה אומר שזה היה קורה גם בפקודת מרקט.

אם הספר ריק (או סתם דליל) מרקט נורא מסוכן.

אם פקודת הקניה היחידה בספר היא 10 כאשר מחיר השוק 10000 ואתה מוכר במרקט תקבל מחיר 10 (כלומר הפסדת 99990).

כנל (רק הפוך) אם אתה קונה במרקט
🕒 פורסם בתאריך: 14/06/2021 23:45
גם לימיט מסוכן, כי אם טועים עם אפס (לא הבנתי את הכלל לפעמים רושמים עם נקודה ולפעמים בלי כמו שרואים בצילום מסך), או בכלל לוחצים אנטר בטעות לפני הסיפרה האחרונה אפשר להפסיד המון כסף. איך מנהלים סכום כסף משמעותי בעצמכם זה מפחיד...
🕒 פורסם בתאריך: 14/06/2021 23:45
התכוונתי משהו שיגן עלי מטעות שלי בהגדרת המכירה/קניה.
🕒 פורסם בתאריך: 14/06/2021 23:48
אתה בכל מקרה תפסיד פחות מאשר במרקט.

תמיד לימיט יותר בטוח ממרקט. לפי הגדרה.

(שוב, אלא אם כן הדאגה שלך היא אי ביצוע)

קניה בלימיט
🕒 פורסם בתאריך: 14/06/2021 23:50
נו באמת ..
🕒 פורסם בתאריך: 14/06/2021 23:53
במכירה מרקט מוכר בהכי גבוהה שמציעים

ולימיט בהכי גבוהה שמציעים וגם לא פחות מ y?
🕒 פורסם בתאריך: 14/06/2021 23:55
בדיוק.
🕒 פורסם בתאריך: 14/06/2021 23:56
אז בהגדרה לימיט יותר בטוח מהבחינה שלא יתכן שתמכור בנמוך יותר בהנחה שבוצע
🕒 פורסם בתאריך: 15/06/2021 00:00
בהגדרה לימיט יותר בטוח ממרקט פשוט כי זאת אותה פקודה בדיוק רק עם עוד הגבלה.

מרקט אומר "אני רוצה למכור במחיר הכי טוב שיש כרגע בספר".

לימיט אומר "אני רוצה למכור במחיר הכי טוב שיש כרגע בספר, בתנאי שהוא גבוה מX".

אם המחיר בספר גבוה מX אז 2 הפקודות זהות. אם המחיר בספר נמוך מX אז בפקודת מרקט תקבל פחות מX ואילו לימיט לא יתבצע ויחכה שהמחיר יעלה מעל X.

כלומר אם אי ביצוע לא מעניין אותך ואתה מניח שהמחיר בסוף יעלה מעל X, זה אומר שבהכרח מכירה בלימיט תיתן לך סכום גדול או שווה לסכום שהיית מקבל במרקט.
🕒 פורסם בתאריך: 15/06/2021 00:12
סליחה על הציניות אבל לחצות כביש יותר מסוכן.

יש לך מסך אישור ברור, כמה יחידות אתה קונה ובכמה כסף + סיכום העסקה בשח/דולר, צריך להיות דביל בשביל לטעות פעמיים גם במסך ההזנה וגם במסך האישור.
🕒 פורסם בתאריך: 15/06/2021 00:15
אתה מפספס את הנקודה.

הקטע שגם אם טעית, במקרה הכי גרוע שידרת פקודה שהיא דה-פקטו מרקט.

כלומר הטענה שמרקט עדיף ("פחות מסוכן") היא חסרת בסיס.
🕒 פורסם בתאריך: 15/06/2021 00:27
צודק, מסכים איתך.

הכוונה שלי הייתה אפילו אם הוא שם פקודה בנפח קיצוני לעומת מה שקיים בספר כך שאם היא תתפוס הוא באמת יפסיד - עדיין בלתי סביר שזה יקרה בטעות.

הנקודה שאתה מנסה להבהיר אינה טריויאלית בשביל Newbie, בזמנו לקח לי הרבה זמן ומחשבה עד שקלטתי את הפואנטה, ראיתי שאתה מסביר לו את זה בסבלנות (ראויה להערכה!) אז פשוט לא ראיתי צורך להוסיף בנושא.
🕒 פורסם בתאריך: 15/06/2021 07:08
השער הוא באגורות, המחיר הוא בשקלים.

לכן, קניית מניה אחת בשער 1,482 תעלה 14.82.

למעט כשספר הפקודות ריק (מראש או בעקבות ביצוע חלקי), נדמה לי: מרקט תתבצע בלימיט של הפקודה הבאה שתיכנס (או לפי שער אחרון מול מרקט נגדי? לא יודע), ואילו לימיט תבוצע בשער שהזנת.

לדוגמה, הזנת מכירה בלימיט 10 עבור נייר במחיר 100 (נניח שאין הגנות), והפקודה היא היחידה בספר, ואז נכנסה הוראת קניה ב-90 - הביצוע יהיה ב-10. לעומת זאת אם הזנת מכירה במרקט ואז נכנסה פקודת קניה ב-90, הביצוע יהיה ב-90. אולי אני טועה.

כמובן, אבל בחציית כביש רובנו מיומנים, ואילו בפיננסים על המסך לחלקנו יש פחדים שמשבשים באמת את שיקול הדעת הבסיסי.
🕒 פורסם בתאריך: 15/06/2021 07:53
הבלבול שאתה מתאר נובע מכך ששער המניות בארץ ננקב באגורות, אז 1482 אגורות זה שווי של 14.82 ש"ח. אני לא יודע באיזו פלטפורמה אתה סוחר, בכל אלו שאני מכיר כשאתה בוחר לימיט ושם את השער, זה מחשב לך את ההפרש באחוזים מהשער האחרון, אז אתה יכול לוודא שהלימיט ששמת קרוב ל0% מהשער האחרון.

ואם אתה חושש, תדבר עם חדר המסחר ותבקש מהם לבצע את הפקודה עבורך.
🕒 פורסם בתאריך: 15/06/2021 09:24
מאוד נדיר.

יש הרבה יותר סיכוי שמישהו (לרוב כמובן לא סתם אדם פרטי) הזין פקודת קניה נמוכה בסוף הספר כדי לתפוס מוכרים במרקט, מאשר שהספר יהיה ריק לגמרי.

ובדיוק מהמקרים האלה לימיט מגן עליך.