⬅ חזרה לאינדקס

סדר בקרנות פנסיה- במסלקה?

🕒 פורסם בתאריך: 27/03/2016 22:40
יש לי בלגן בקרנות פנסיה.

במקום עבודה אחד הפרישו לפניקס,

במקום עבודה שני התחילו מהחודש הראשון (כך שלא הספקתי לבקש שימשיכו לקודמת) במבטחים שדחתה אותי וסיפור שלם שלא ברור איך נפתר.

ובמקום עבודה הנוכחי, פתחו לי חדשה בתנאים טובים יותר וביקשתי לנייד את שאר הקופות, אבל קבלתי עכשיו דיוור מהפניקס שיש לי אצלם עוד כספים אז אולי לא נעשה ניוד (מישהו יודע תוך כמה זמן לוקח לנייד?)

אני צריכה לעשות סדר ולתת לרואה חשבון, איך עושים את זה?

האם לשלם את ה40 שקל למסלקה הפנסיונית שתעשה לי סדר במקום לשבור את הראש בעצמי זה מספיק?
🕒 פורסם בתאריך: 27/03/2016 22:50
מה קשור רואה חשבון לעניין? זה תהליך קצת ארוך אבל לא משהו שרואה חשבון בכלל עושה.

1. תחליטי איזו קרן את מעדיפה. אל תתחשבי במיקום הנוכחי של הכספים, זה לא רלוונטי.

2. תתקשרי לאותה קרן ותבקשי לנייד את הכספים מהקופות האחרות. הם יתנו לך טפסים להחתים, תחתמי. בנוסף בקשי מהמעסיק להתחיל להפקיד את ההפרשות לשם (אם זו לא אותה קרן אליה הוא כבר מפקיד).

3. יתקשרו אלייך (אולי) משימור לקוחות של הקרנות שעזבת. תתעלמי באדיבות.

4. חכי כחודשיים עד שכל הכספים יעברו - בדקי זאת באתר הקרן שעברת אליה.

5. סיימת, מזל טוב!

המסלקה הפנסיונית דרושה רק אם את חושבת שיש לך כספים שאת לא יודעת על קיומם, אז תוכלי לקבל את המידע הזה מהמסלקה. כל קרן שאת יודעת על קיומה את יכולה פשוט לנייד בדרך שפירטתי.
🕒 פורסם בתאריך: 27/03/2016 22:53
את יכולה לקבל אותו מידע בחינם בwobi
🕒 פורסם בתאריך: 27/03/2016 23:28
@liranviper רעיון מעולה תודה

@מרק עוגיות הוא ביקש. אם את אומרת שלוקח חודשיים לנייד אז זו הסיבה כנראה שזה טרם קרה ואין סיבה להלחץ.

[אל תשכחו שלהרבה אנשים התשובות האלו לא מובנות מאליו]
🕒 פורסם בתאריך: 27/03/2016 23:30
מה זה חודשיים לעומת הנצח ?

אז יקח חודשיים למה להיות בלחץ ? אם יש סוכן במקום העבודה הוא אמור לעזור לך ביחוד אם הוא מגדיל את גודל התיק שבטיפולו.
🕒 פורסם בתאריך: 28/03/2016 00:22
@ע.מדי זה לא העניין של לחכות חודשיים אלא אם קרתה תקלה
🕒 פורסם בתאריך: 28/03/2016 00:35
היו לי תקלות שלקחו שנתיים לסידור, וכמה שהצריכו תביעה של המעסיק והסוכנות

אז אני לא יודע אם זה אמור להרגיע אותך אבל זה לוקח זמן וכדאי לפעמים שגורם אינטרסנטי כמו הסוכן המקבל יטפל בזה ...

צריך לזכור שכל רבעון את אמורה לק,ל סיכום מהקרנות כך שאם ישארו כספים הסוכן אמור לקבל את הדוחות ממך ולבקש מהקרנות להעביר את "הזנבות"
🕒 פורסם בתאריך: 28/03/2016 00:35
היו לי תקלות שלקחו שנתיים לסידור, וכמה שהצריכו תביעה של המעסיק והסוכנות

אז אני לא יודע אם זה אמור להרגיע אותך אבל זה לוקח זמן וכדאי לפעמים שגורם אינטרסנטי כמו הסוכן המקבל יטפל בזה ...

צריך לזכור שכל רבעון את אמורה לק,ל סיכום מהקרנות כך שאם ישארו כספים הסוכן אמור לקבל את הדוחות ממך ולבקש מהקרנות להעביר את "הזנבות"
🕒 פורסם בתאריך: 28/03/2016 01:53
הקופה חייבת לשחרר את הכספים עד 20 יום ממועד הבקשה (ימי עסקים?) אצלי לקח בדיוק 20 ימים.

יכול לקחת עוד כמה ימים עד שיופיע בקופה החדשה.

אני עשיתי את זה והפירוט שם לא מספיק בשביל היועץ פנסיוני, היות והופיעו לי שם רק 2 מוצרים אז הגשתי במסלקה 2 בקשות ייעודיות לחברות הללו תמורת 20 שקלים בלבד.

כיום (כמעט) כל שינוי בתיק פנסיוני עושים שאילתה במסלקה (יש אולי איזה תקנה שמחייבת זאת) בינתיים בכל המקרים שנתקלתי (הפניקס, אי.בי.אי, אקסלנס) הגוף החדש שאליו מיועדים הכספים מבצע בעצמו את השאילתה למסלקה וסופג את העלות (הם קונים pool במחיר מוזל).

לא חושב שיש צורך, הגוף שאיתו סגרת יאתר את כל החשבונות ותחליטי מה לעשות בהם.
🕒 פורסם בתאריך: 28/03/2016 09:23
איך ראית שזה עבר? בוובי או בדרך אחרת?
🕒 פורסם בתאריך: 28/03/2016 09:54
תתקשרי לקרן שאליה זה אמור לעבור, למוקד שירות הלקוחות שלהם, ותשאלי אם כבר עבר. הם יכולים לתת לך פירוט בדיוק מה עבר וכמה, גם אם באתר של הקרן בחשבון שלך עדיין לא רואים את זה (האתרים ללקוחות לפעמים מתעדכנים בעיכוב מאד מאד גדול).

לגבי פירוט החשבונות, את גם לא צריכה מסלקה פנסיונית אם את יודעת איפה הכספים שלך נמצאים. תתקשרי לכל אחת מהקרנות ותבקשי דו"ח אחרון למבוטח. יכולים לשלוח לך באימייל/בדואר. אם יש לך כבר חשבון משתמש באתר של הקרן את יכולה להוריד את הדו"ח בעצמך.

בכל מקרה, ממליצה לך לדאוג שיהיה לך חשבון משתמש באתר של הקרן שהחלטת לעבוד איתה, שם יש את כל הדוחות, ואת יכולה לבקש גם שישלחו לך את הדוחות באימייל כך שתוכלי להיות עם יד על הדופק.
🕒 פורסם בתאריך: 28/03/2016 10:39
תודה רבה עזרתם מאד!